Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zepsuty mikrofon?

Sensei®

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pewien problem z mikrofonem.. otóż nie było mnie w domu jedną noc, moja mamusia ( ; 3 ) chciała pogadać przez skype i podłączała mikro i wgl. (tak mi mówiła) no i je raczej zjebała ; x wczoraj było all dobrze, dopiero jak ona podłączała coś spieprzyła.

Gdy podłączam kabelek od mikrofonu do różowego wejścia to mikrofon wykrywa ale jak coś mówię to mnie nie słychać.

Sterowniki do karty dzwiękowej mam auktualnione :)

Co może być? Czy już po mikrofonie jest : X ?

@EDIT, dodam, że jak podłączą kabel od mikrofonu do kompa to słychać szum(ale tylko ja go słyszę, inni nie.)

MIKROFON JEST PODŁĄCZONY, BO GO WIDZI:

65337719914841428474.png

27833454039506534309.png <-- na tym ss widać, że poziom mikrofonu się podnosi ale ja nic nie mówię, gdy podłączam mikro do komputera to automatycznie samo się podnosi.. ; x

//nieregulaminowa sygnatura
//BR3ND

Opublikowano

poruszałeś kabelkiem od mikro? Ja polecał bym ci mikro usb bo coraz gorsze robią te z normalnym wejściem

Opublikowano

sprawdz majka na innym kompie.
druga opcja moze byc to, ze Twoja mamuska przy odlaczaniu majka mogla wyciagnac kabel 'do gory' zamiast 'do tylu' - nie wiem jak Ci to inaczej napisac - urywajac sciezki w kablu, ew tym samym sposobem jacka w plycie.

Opublikowano

sprawdz majka na innym kompie.

druga opcja moze byc to, ze Twoja mamuska przy odlaczaniu majka mogla wyciagnac kabel 'do gory' zamiast 'do tylu' - nie wiem jak Ci to inaczej napisac - urywajac sciezki w kablu, ew tym samym sposobem jacka w plycie.

ale ja mam 2x wejścia różowe na mikro i podłączam do tego i do tego drugiego i też nie działa. Tak btw. ja zawsze kabel od mikrofonu wyciągam hmm no nie wiem jak to powiedzieć ,,normalnie'' xD? normalnie go odłączam ani w górę ani w dół tak po środku.

@2x up

tyle, ze u mnie nie ma mikro z usb, szukałem wszędzie i za chuja nie znalazłem, a mikro chcę za minimum 25 do 50 zł kupić.

//nieregulaminowa sygnatura
//BR3ND

Opublikowano

Kupisz mikrofon nowy na bank za 25 zł . Są strony internetowe na których znajdziesz takie mikrofony.

Mikrofon zdaje się został uszkodzony , możliwe że kabelek , albo już mikro ( w obudowie taki kabelek ) został zrąbany wystarczy że się odłączył i koniec ;d

Też tak miałem jadłem zupę i zapomniałem zdjąć słuchawki i wsadziłem mikro do zupy .

xq0lgJF.png

Opublikowano

Po co zaraz kupować ? Sam napraw, bierzesz lutownice, cynę, kalafonnie. Ucinasz wtyczkę 5 cm przed końcem przewodu za wtyczką, zdejmujesz izolację z przewodu i cynujesz przewody. Musisz mieć wtyczkę taką jak kolega @up napisał (koszt rzędu 50 gr ) i lutujesz czerwony przewodzik do styku na środku, niebieski lub zielony do tego styku obok środkowego i przewodzik całkowicie bez izolacji do skrajnego we wtyczce. Powodzenia :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...