Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Ezreal AP - Heu Heu

erbel123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

35lvvbo.jpg

Siema

Na początku zaznaczam,że jeżeli masz zamiar hejtować ten poradnik/build/etc/itp/w te i nazad to pierw to sprawdź a potem otwieraj gębę,okej? ;)

Historii nie będę dodawał,każdy może sobie przeczytać przed jak i w czasie gry ;)

Spis:

1.Statystyki

2.Skille

3.Masteries

4.Runy

5.Build

6.Fazy gry

7.Podsumowanie

1. Statystyki:

Health 350 (+80) Attack damage 47.2 (+3) Health regen. 5.5 (+0.55) Attack speed 0.625 (+2.8%) Mana 235 (+45) Armor 12 (+3.5) Mana regen. 7.0 (+0.65) Magic res. 30 (+0) Range 550 Mov. speed

325

2. Skille:

11hug51.jpg - Rising Spell Force - Passyw,dzięki któremu za każdy spell użyty na przeciwniku dostajemy 10% AS(Dochodzi do 5 stacków)

2mxjwpz.jpg - Mystic Shot - Bez wątpienia najlepszy skill do farmy i do stackowania ToG(ale o tym w itemach). Jeżeli uderzy w przeciwnika zmniejsza cd naszych skilli o 1 sekunde. 35 / 55 / 75 / 95 / 115 + 100% AD / + 20% AP.

18n2f4.jpg - Essence Flux - Skill który w przeliczniku na AP robi kosmiczny dmg w mid/late game.Warto zaznaczyć że daje naszym sojusznikom AS ;).

70 / 115 / 160 / 205 / 250 + 80% AP. Przelicznik AS 20% / 25% / 30% / 35% / 40%.

2ylpqo6.jpg - Arcane Shift - Nasz cudowny escape. Jego cd na początku jest wielki ale z miarą czasu i zbijaniem sobie cd z Q mamy ten skill dosłownie co chwilę :). 75 / 125 / 175 / 225 / 275 + 75% AP.

282nwh.jpg - Ultimate - Trueshot Barrage - Nadaje się do wszystkiego a później jego cd jest prawie niezauważalne. Posiada jebliwy dmg i AoE :>.350 / 500 / 650 + 100% AD + 90% AP

2zh2y5i.jpg

Dlaczego tak?Proste,na W ani E z mana nie wyrobimy w Early.Maxując Q mamy dobra farmę,możemy harassować,stackować ToG'a.E następne bo escape musi być.W na końcu bo nasza postać jest typowo nastawiona na Late ;)

3. Masteries:

2rnv8xz.jpg

Chyba nikomu nie trzeba tłumaczyć dlaczego tak ;)

4. Runy:

33m8io2.jpg

5. Build:

1to2nc.png2rc8s4l.png33z2xk5.png34odi1j.png2r7qy4z.png + 2kh6iq.png albo 2ivujm.png

6. Fazy Gry:

Early

Zaczynamy kupując 2x 2hcfaxx.png i 3x 2v80dqg.png.Śmigamy na linie i staram się nie wychylać zbytnio,nie gramy agresywnie,farmimy i tyle.Jeżeli dobijemy 520 golda można cofnąć żeby zrobić 289hmvq.png. Następnie czekamy do 1,2k żeby kupić i1mtfk.png,który da nam już trochę dmg i będzie można roamować. Zawsze staraj się jebnąć ulta zanim zejdziesz z linii,wypushujesz ją ładnie :)

Oczywiście w early dokupujemy 2qwdehh.png oraz jgts95.png

Mid

Tutaj możemy zacząć grać już bardziej agresywnie.Naszym pierwszym celem w Mid jest oczywiście zbudowanie 2rc8s4l.jpg który daje nam CD i sporo AP.Zaczynamy od 2py52bt.png a potem dokańczamy gdyż jgts95.jpg już mamy :).Następnie kupujemy 317iats.png i rushujemy czym prędzej 33z2xk5.jpg a po nim 1to2nc.jpg.

Teraz posiadamy już spory dmg gdzie przeciwny adc/apc nie sprawia nam problemów ;)

Late

W late powinniśmy mieć kilka killi i od razu pałować się na 34odi1j.jpg który w połączeniu z naszymi itemami da nam taki burst,że ło ja pierdolę.Najlepiej po czapeczce dokończyć 2r7qy4z.jpg bo pewnie łezka nastakowana,wiec będziemy mieć dodatkowego defa z fngxw6.png. Teraz wszystko zależy od naszych przeciwników.Jeżeli dużo MR to 2kh6iq.jpg lub na dodatkowy sustain 2ivujm.jpg.

7. Podsumowanie

Ez AP to typowa postać pod mid/late (bynajmniej z tym buildem). Ludzie widząc Ez'a na AP myślą ze to jebany troll,noob,etc. A często jest tak że ten EZ carruje im dupska.Kto oglądał różne streamy i widział co ta postać robi to wie o czym mówię :)

Elo !

Da plays :> zqrkgj10

Opublikowano

1.maksowanie q na ap ezie to grzech

2.ap ez jest bezuzyteczny ,slaba farma

3.bije tylko z w i r ( e nie liczymy bo to lud szczescia jezeli trafimy dana osobe)

­

Opublikowano

@Up

Albo jesteś pierdolnięty,albo bardzo głupi.

Czytasz dokładnie to co piszę? Q po to jest zmaxowane 1 żeby ułatwić farmę,odmawiamy early face żeby mid/late kosić.Trafić z E to szczęście? To jeszcze mi powiedz że ryzem nie trafiasz skillami to będziesz mym mentorem. Ap EZ bezużyteczny,w late game zjeżdża każdego jak szmatę jak się potrafi grać.Widzę że nie grałeś nim nawet ani raz a już próbujesz hejtować.Coś pisałem na starcie,czytanie ze zrozumieniem leży kolego ;)

Opublikowano

nawet xpeke grał mida ez ap, tyle że maksował "w" :). Gaunelt + lichbane to także dobre połączenie.

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain

Opublikowano

Maxowanie W odpada,no chyba że sobie pierdolniesz runy only MP regen żeby wyrobić.Co ci dadzą 2 kille w zamian za ogrom farmy? Kombinowałem imho na W ale nic z tego nie wychodziło,więc poszedłem tak ;)

@2x UP

Idź dalej tyrać EZ na aramy ;) pozdrawiam ;)

Opublikowano

@Up

E maxujesz po to,żeby mieć lepszy escape przed gankiem i mniejszy cd. Imho ten skill jest dojebany ;)

Opublikowano

Czemu skill który ma najwiekszy przelicznik maxujesz jako ostatni ? A Q ze smiesznym przelicznik 0.2 AP jako pierwszy ?! E > W > Q skill order na AP ezie ...

Opublikowano

Jezeli potrafisz famric tylko skillami to gratuluje. Maxowanie Q jako pierwsze na AP Ezie mija sie z celem.

nawet xpeke grał mida ez ap, tyle że maksował "w" :). Gaunelt + lichbane to także dobre połączenie.

To jest slabe polaczenie. Dmg pochodzi tylko z Lich Bane, Gauntlet daje tylko slowa.

Opublikowano

Jezeli potrafisz famric tylko skillami to gratuluje. Maxowanie Q jako pierwsze na AP Ezie mija sie z celem.

To jest slabe polaczenie. Dmg pochodzi tylko z Lich Bane, Gauntlet daje tylko slowa.

No i oto chodzi i to jest dlatego dobre połączenoe ;x

Opublikowano

No i oto chodzi i to jest dlatego dobre połączenoe ;x

Wykorzystajesz wtedy tylko w polowie Gauntleta, juz na upartego wolalbym chyba jakiegos Rylaia dla slowa :O

Opublikowano

Ez ap jest dobry, ale jak można maksować q? Pierw E potem w/q.

Co do buildu.. jest do kitu. Pierw się składa morello aby zredukować hp regen, i poteem idzieś w lich bane. Następnie rabadon, void staff w/e co tam chcesz.

Łatwa farma, dobre late, ale jak nic nie robisz w early, kupowe late, pozdro.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Kurwa mać,tłumaczyć jak głuchemu albo pierdolniętemu.Co ci da to że maxujesz w/e pierwsze przez imba dmg? A farmił to będziesz fiutem na tej linii przepraszam?Testowałem każdą z tych opcji i najlepiej przedstawia się opcja z Q/E/W.W early nie jebiemy na chłopa na chama,tylko farmimy.No chyba że chcecie sobie pierdolnąć Flat Mana Regen runy to proszę bardzo.

@Tam up

Build chujowy? Morelo?Wsadź sobie w dupę ten podręcznik dla 6-sto klasistów.Jest on shitem największym w tej grze jak dla mnie. Po co mi - do hp regenu skoro w mid/late ściągam na combo adc/apc?

@Tam jeszcze gdzieś up

Gauntlet?Zastanów się o czym ty rozmawiasz...

Opublikowano

Kurwa mać,tłumaczyć jak głuchemu albo pierdolniętemu.Co ci da to że maxujesz w/e pierwsze przez imba dmg? A farmił to będziesz fiutem na tej linii przepraszam?Testowałem każdą z tych opcji i najlepiej przedstawia się opcja z Q/E/W.W early nie jebiemy na chłopa na chama,tylko farmimy.No chyba że chcecie sobie pierdolnąć Flat Mana Regen runy to proszę bardzo.

@Tam up

Build chujowy? Morelo?Wsadź sobie w dupę ten podręcznik dla 6-sto klasistów.Jest on shitem największym w tej grze jak dla mnie. Po co mi - do hp regenu skoro w mid/late ściągam na combo adc/apc?

@Tam jeszcze gdzieś up

Pff jaki gimb

Poradnik słaby, nic się z niego nie dowiedziałem, a gdyby nie komentarze wyszedł nym z tego niezbyt dobrze. Tylko i wylacznie 4fun

Nie bądź żyd daj warna

Jak pomogłem daj like

Jak nie to i tak daj

Opublikowano

@Tam up

@Tam jeszcze gdzieś up

Poradnik chujowy, zresztą tak jak twoja ortografia

Chciałbym takie ścierwo jakie ty budujesz spotkać na linii :D Buahhaha beka by była dobra

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

"Na początku zaznaczam,że jeżeli masz zamiar hejtować ten poradnik/build/etc/itp/w te i nazad to pierw to sprawdź a potem otwieraj gębę,okej? "

Żałosne, skończyłem czytać.

Opublikowano

jak maksuje W na ap ezie to enemy robi surr 20 wiec polecam (Vanosz byl przy tym to potwierdzi)

Opublikowano

jak maksuje W na ap ezie to enemy robi surr 20 wiec polecam (Vanosz byl przy tym to potwierdzi)

No dobra ale przestań sie podemnie podszywać bo zrzuce na ciebie atomówke i nie bedzie tak smiesznie

Opublikowano

Poradnik w miarę ogarnięty, jednak ja zamiast maksować pierwsze W wole E(większy damage z przelicznika a do tego łatwo się dobija). Build bardzo dobry. Wiele graczy mówi, że Ezreal ap jest słaby, jednakże w early i mid game bije więcej niż ad.

Opublikowano

Dobre, dzięki wygrałem dzięki tobie vs AI. Więcej takich poradników!

Dobra żartuję. Poradnik żałosny, a osoba która go pisała jeszcze bardziej. Twój skillset pozostawia wiele do życzenia (maxowanie q ssie). ALE ZARAZ JAK TY ZAMIERZASZ FARMIĆ?!?!?! Auto atakami. KLOLOLOLO ale tak sie nie da. A teraz tak serio, maxuje się najpierw w ("ale co ci da ten imba dmg" -hehe), potem e i na końcu q. Wogóle nie rozumiesz na czyhm polega ap ez. Jeżeli maxsujesz q to przeciwnik będzie cie MPCforum'ował jak szmatę. Ap ez - main goal = lich bane. Potem harras z q (tak, niemaxowanego bo dmg na q leci i tak z lich bane'a), potem rabadonek a dalej jak chcesz - zależnie od teamu przeciwnego i od preferencji. Nabierz trochę pokory a nie hejcisz ludzi rozumniejszych od siebie.

bez yt.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...