Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] ryze zbuntowany mag

pan legacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ema
ostatnio kupilem ryza chcialbym nim troche pograc rankedow co o nim sadzicie czy jest warty swojej ceny jak go budowac czy jest dobry jakie masterki i runy polecacie. sadze ze to jest niezla kosa bo nieduzo ludzi nim gra i go niedocenia pozatym ma duzo skorek i swietny wyglad co o nim sadzicie

Opublikowano

Nie żeby coś ale zauważyłem, że co któryś temat to dyskusja na temat Ryza... Po co cały czas robić nowe jak wystarczy jedna? o.O

Czy jest wart swojej ceny? Hehe dobre on kosztuje tylko 450 IP :D Ale co do tematu to jest ,,wart swojej ceny". Jak go budować? Głównie itemy pod mane

Sorcery, RoA, Maramune, Banshee, Frozen Heart, 6 item sytuacyjnie może to być np. Void staff. Masterki to chyba tak standardowo tylko zamiast w def'a lepiej utility w punkty na mane. Runy to chyba na manę bo dmg Ryza głównie opiera się na manie.

E6c9g1v.gif

Opublikowano

ema

ostatnio kupilem ryza chcialbym nim troche pograc rankedow co o nim sadzicie czy jest warty swojej ceny jak go budowac czy jest dobry jakie masterki i runy polecacie. sadze ze to jest niezla kosa bo nieduzo ludzi nim gra i go niedocenia pozatym ma duzo skorek i swietny wyglad co o nim sadzicie

Sorcki,Roa,Muramana,Frozen Heart,Banshee/Roa,Void Staff, cena 450 IP więc grosze, runy marki magic pene seale armor, glyphy mres per lvl/mres, qunity MS/Mana per lvl

A tak to postać banalna tylko qwRWQRQWRWQRWQRWQRWQRWQRWQRWQERWQEWQEWQRWQRWQRWQRWQRWQRWQEWQREWQRQWERWQR na pałę

Masterki 9/0/21

Buty sytuacyjnie można na mobilitkami + szybki homeguard się zastanowić dla mega ganków ze spawna z teleportem :X

Opublikowano

Japierdole co jak co ale ryze to chyba każdy ma. Podam wam op runy:

czewone hibrid pene

żółte gp10

duże gp10

niebieskie magic pene

Indżoj, runki prosto od athena

Robi sie coraz więcej takich tematów i wszyscy piszą że jest op. Coś czuje że zanosi si.ę na ogromnego nerfa dla ryze.

@down a ja polecam phanom dancera

xxx

Opublikowano

ja polecam zrobic ruszczke wiekuw i kapelusz rabadona bardzo dobre kombo. polecam bardzo gorąco!!

Opublikowano

jak Dla mnie w miare ogarnięty ryze jest OP .

Kombo ma wykurwiste Q+W+E+Q+R+Q ,i tak ziomek pada:_:

Lub jakie pierwse Odpalamy ulta , jesli możemy dostać w dupe.

Na rankedy nie jest zły, ale chyba tylko na bronze i ew. silver 5/4

WojakPL - Banned

Opublikowano

ale dlaczego drugie rzucać "W " skoro E obniża resisty

Dlatego że jeśli rzucisz "E" (animacja rzucania zajmuje ~0,5 sekundy) przeciwnik ucieknie i nie zdążysz go zatrzymać :)

Opublikowano

jak już coś to Q W Q E Q R Q.... z frozen heartem blue buffem i pasyknym CDR spokojnie się takie coś wykręca. A muramana dlatego bo znacznie zwieksza burst ;p A archangel to tylko shielda daje i troszke ap mało przydatnego an ryze.

Opublikowano

Archangela lepiej wg. mnie złożyć. Dlaczego? Boost AP więcej daje niż boost z passive muramany. + wyk******* tarcza. Niestety wolniej składasz ale to jest kara za większe dmg. Ryze jest bardzo potężnym magiem, lecz ludzie marnują jego potencjał. Pewnie to się ma nijak do tematu ale jebie mnie to :)

Opublikowano

po 1. jest op

po 2. świetna kontra na postacie typu kha

po 3. prawie 0 CD

po 4. przegięty dmg i tankowatość

po 5. spokojnie do platyny nim wyjdziesz jak bedziesz umiał tym groć :D

Opublikowano

Nie wiem czemu ale mało osób nim gra.

Jest on bardzo silny.

Jeżeli kupuje się taką ródżke fioletową nie wiem jak się nazywa(daje 450+hp i many i 60 atak magiczny i do tego rośnie do 700hp i many oraz 80 ataku magicznego)

Na 18 levelu masz ok. 3k hp 350 ataku magicznego, dobrą szybkość i po prostu koksisz ;)

Opublikowano

Archangela lepiej wg. mnie złożyć. Dlaczego? Boost AP więcej daje niż boost z passive muramany. + wyk******* tarcza. Niestety wolniej składasz ale to jest kara za większe dmg. Ryze jest bardzo potężnym magiem, lecz ludzie marnują jego potencjał. Pewnie to się ma nijak do tematu ale jebie mnie to :)

nie daje więcej boost ap ....

Opublikowano

kaszaxlol, jak dobrze wiem to on mainuje ryza

legacki pewnie nas trolluje, ale co tam xD

wart jest ceny, ciężko wygrać z nim lane

typowy build na ryza, kasha chyba na takim gra

sorcerki > roa > muramana > frozen heart > void > banshee lub abyssal, można zmienić abyssala/banshee na frozen gauntleta, kiedy mają więcej AD

Opublikowano

Tak jest wart swojej ceny to 475 ip to sa 2-4 gry, czyli nic. Jak sie nim budujesz to masz prawie 0 CD. Po masterki i runy wejdz na modafire.com.

Mobafire jest... słabe, jeśli chcesz znaleźć najlepsze buildy do championów wejdź na probuilds albo na lolkinga i tam poszukaj

http://www.probuilds.net/

Czy jest warty swojej ceny ? Oczywiście, chyba najlepsza oraz najbardziej grywalna postać za 450IP.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...