Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Otwarta kamera

UpDaTeR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie dotyczące grania na otwartej kamerze. Otóż od samego początku gry w lola, przeszło już z 2 lata gram w trybie zamkniętej kamery (podąża cały czas za mną). Jest to troszkę uciążliwe w sytuacjach jak jestem u góry, niebieski team bodajże gdzie to interfejs troszkę zasłania widok lub w przypadku spelli z większym zasięgiem.. zazwyczaj strzelam na oślep, a jednak zabijam ^.^.Jednak czy da radę się jakoś przestawić z zamkniętej na otwartą? Jak najłatwiej? Czy jest warto?

W przypadku gdy starałem się tak grać, nie czułem postaci jak i tego co się w okół dzieje.

Z góry dziękuje za porady

Opublikowano

Da się do tego przyzwyczaić. Powiem ci ze ja mam kompletnie odwrotnie jak gram na zamkniętej to nie czuje postaci nie wiem co się dzieje a jak gram na otwartej to jakoś mi lepiej.Po prostu jak zaczynałem przygodę z lol'em to grałem od razu na otwartej kamerze i teraz nie mam z tym problemu.A tobie radze zagrać kilka rundek z otwarta kamera na pewno się przyzwyczaisz. Powodzenia.

64l7.png

Opublikowano

Jasne że warto przestawić. Większość graczy nie wyobraża sobie gry na zablokowanej kamerze.

Po prostu staraj się często używać spacji - wtedy kamera będzie się wyśrodkowywać na Tobie, a jak przytrzymasz to będzie za Tobą podążać.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Przedstawie Ci jak ja gram: Generalnie gram na odblokowanej kamerze, ale kiedy gdzieś za daleko mi sie wysunie albo strace swojego champ. z pola widzenia klikam spacje i automatycznie namierza mi na niego kamere.. Czasem możesz trzymać spacje przez jakiś czas jak chcesz miec namierzaną.. Ja sie do tego przyzwyczaiłem i dobrze mi sie tak gra.

185101413585933840951.png

Lecze raki w soloq <3

Opublikowano

Hm.. ja gram pół na pół, chociaż w sumie wychodzi na to, że tak jak większość graczy gdy się gubi używa spacji, z tym, że ja używam y.

Opublikowano

Sam grałem do 29 lvla na zablokowanej. Nie wyobrażałem sobie gry na odblokowanej.

Przestawiłem się włączając LoL Recordera i wyobrażając sobie że jestem jakimś streamerem, i nie wypada grać na zablokowanej.

Po jakichś 3 grach już przyzwyczaiłem się do odblokowanej.

Co do spoglądania na inne linie, przeważnie naciskam na minimapie na daną linie i już widzę co się dzieje, następnie wciskam spację i już mam kamerę na sobię. przy lasthitowaniu zatrzymuje przeważnie kamerę w jednym miejscu, tak aby widzieć również krzaki. Trzeba też pamiętać żeby spoglądać na minimapę, bo potem pretensje że "no ss".

Game Over

Opublikowano

Ja nie wyobrażam sobie gry na Odblokowanej kamerze. Jedynie jak patrzę na inne linie/muszę wycelować globalem to wciskam Y i ,,jadę z tym koksem". Włączyć możesz klikając Y albo ,,takie coś" nad minimapą z prawej strony.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...