Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer do gier

jakub99941

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema chciałym złozyc sobie komputer do gier kwota to 2500 kupie go dopiero we wakacje teraz nie mam pieniedzy ceny moze sie jeszcze zemnia ale chcialbym juz mniej wiecej wiedziec co mi polecacie? potrzebna mi tylko obudowa no i srodek a takie rzeczy jak monitor myszka itd mam, informatyk mi takie cos dał ale wydaje mi sie ze slaby bo nie wiem jeszcze czy za 2.5 kupie czy za 2.2 tys.

Konfiguracja komputera
Typ produktu Produkt Ilość Wartość
Procesor Intel Core i5 3330 3,00 GHz BOX trzeciej generacji
element zawiera: wentylator procesora 1 szt. 621.33
Płyta główna Gigabyte GA-H61M-DS2V
element zawiera: karta muzyczna, karta sieciowa 1 szt. 142.14
Pamięć RAM Corsair DDR3 8GB 1333MHz CL9
1 szt. 129.97
Karta graficzna GeForce with CUDA GTX 550Ti EVGA Superclocked 1GB 2xDVI & amiast tej radeon 7700
mini HDMI (PCI-E) 1 szt. 388.21
Dysk twardy IDE/SATA WD Blue 1TB WD10EZEX 64MB cache SATA-600 1
szt. 232.33
Obudowa Tracer VICTORIA TRO-183 420W SILENT S+ 1 szt. 136.37 obudowa jakas tansza
Napędy optyczne Samsung DVD+/-RW SH-224BB/BEBE bulk black (Serial ATA, bez
oprogramowania) 1 szt. 58.47
Razem netto: 1708.82 zł
Razem brutto: 2101.85 zł

no i zasilacz na pewno lepszy musi byc nadal wydaje mi sie ze radeon 7700 to i tak slaba karta

Opublikowano

dasz jakis link zeby sprawdzic co on tam ma? zalezy mi na 8 gb ramu bardzo

ta karta jest dla mnie tez slaba moj kumpel ma kompa za 1500 zl i ma tą karte a moglby miec 7700 radeona zeby nie byl popsuty nie chcialo mu sie czekac na wymiane

edit: w ogole nie wiem po co obudowa jakas specjalna jak moge obudowe kupic 2 razy taniej normalną czarna i do jakiejs czesci dolozyc ta kase co mi zostanie

Opublikowano

Taki informatyk, jak ze mnie fizyk ^_-

Definitywnie wszystko do zmiany.

CPU: Intel Core i5-3350P
MOBO: Gigabyte B75M-D3H/B75M D3V
RAM: Crucial 8GB 1333 MHz Spectek
GPU: Sapphire Radeon HD7870 XT
HDD: WD Caviar Blue 1TB
Napęd: Samsung SH-224BB
PSU: SPC Deus G1 500W

Opublikowano

CPU: Intel Core i5-3350P - 669 zł

Płyta główna: Gigabyte B75M-D2V - 199 zł

RAM: Crucial 8GB 1333 MHz Spectek - 179 zł

GPU: Sapphire Radeon HD 7870 XT 2GB - 949 zł

HDD: Seagate 1TB Barracuda - 239 zł

Napęd: Samsung SH-224BB - 69 zł

PSU: Corsair CX500M - 249 zł

RAZEM: 2553 zł Ceny z ESC.pl.

Po wpisaniu frazy "MS - FarCry3" w uwagach do zamówienia dostaniesz GRATIS

darmowy montaż, konfigurację, testowanie oraz

grę Far Cry 3.

Hd 7770 do takiego zestawu to porazka.

@2x UP

Szybszy ;p

Opublikowano

Wszystko leży praktycznie w rękach kursu dolara. Dzisiaj zestaw około 2550zł, a za miesiąc może drożej, może taniej. Sam o tym wiem dobrze, bo z dnia na dzień(2011r.) cena 560Ti podskoczyła z 790zł do 850zł co zmusiło mnie do kupna 560 ;d

Opublikowano

a ten czym sie rozni co podal kolega wyzej jeszcze lepszy jest? i czy na pewno kazda gra ultra bez scinek jakies 40-50 fps? a jak by z stowe dwie stanial to biore jak najszybciej kurde ;p

Opublikowano

Anoizm zapomniałeś obudowy xD(Chyba że autor ma)

U mnie jest szybszy procesor i bardziej przyszłościowa płyta która także wspiera CrossFire(Nie SLI).Anoizm dał szybsza kartę graficzną, większy dysk i więcej ramu.

graphic.png

Opublikowano

no lekko. a umie ktos powiedziec ktory z tych wszystkich co mi zaproponowali jest najlepszy komputer?

1 co mi sie nie podoba w zestawach co daliscie to no name zasilacz i malo mocy jak juz kupie to kupie markowy + 650 v lepiej miec na zapas wiecej w razie W

Opublikowano

1 co mi sie nie podoba w zestawach co daliscie to no name zasilacz i malo mocy jak juz kupie to kupie markowy + 650 v lepiej miec na zapas wiecej w razie W

1. To nie są no-namy tylko markowe zasilacza ^_-

Opublikowano

takie zasilacze to ja se moge do tego kompa kupić bo i tak za niego 200 zl dostane nie mam zamiaru zeby mi komputer spalil chce kupic cos porzadnego jak wydaje tyle pieniedzy nie jestem jakims bogaczem i nie szastam na lewo i prawo

Opublikowano

Zaczekaj tydzień, bo wychodzą procki 4 generacji, już na techplanet są płytki pod 1150 z chipsetem z87, a w środe juz wszędzie powinny być procki 4 generacji

silentiumpc to markowe zasi;acze a nie jakies noł najmy.

Jeżeli poszukujesz listy ID przedmiotów Minecraft, komend WorldEdit, to zapraszam do mojego poradnika!

25hmxok.png

Opublikowano

jak ja teraz mam w kieszeni 1500 zl to na razie nawet nie mysle o kompie jak ja go dopiero moze w sierpniu kupie albo polowa lipca zobacze jak do pracy pojde co to będzie tylko chcialem mniej wiecej wiedziec co jest ciekawego

Opublikowano

No to juz dostałeś odpowiedz. Przyjdz w lipcu czy kiedy tam, załóż temat i wtedy moze coś lepszego wejdzie .

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

okej dzieki za pomoc przyjde tak z tydzien przed kupnem, mozna zamknac !!!

edit; a jest gwarancja jakas na te czessci ? i chyba gowna mi nie zlozycie co nie? chce cos zeby pograc sobie na wysokich bez przycinek !nie wymagam juz tego ultra

Opublikowano

Gwarancja jest, gówna nie złożymy, nie bój sie. Na wysokich sobie spokojnie pograsz, nawet na ultra duża większość gier

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...