Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Kopiowanie działek wraz z cuboidem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Tworzę na serwerze teren z działkami. Robię to w ten sposób, iż tworzę 4 działki wraz z fragmentem drogi, a następnie powielam za pomocą komendy "//stack". Mam jednak pytanie. Czy dałoby się kopiować te działki wraz z cuboidem oraz możliwością sprzedaży (plugin simple region market)? Jeżeli tak, to w jaki sposób? Jeżeli nie, to czy istnieje możliwość nadania cuboida oraz możliwości sprzedaży wielu działkom naraz?

Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam!

Ps Pomagającym nie szczędzę "lajków"

Opublikowano

Znam ten ból :) Niestety, nie da się skopiować działki od razu z cuboidem. Nawet na logikę, plugin nie wymyśli nazwy dla następnej działki.

SimpleRegionMarket też nie ma możliwości skopiowania. Przynajmniej u mnie się nie dało, jak miałem FreeBuilda, nawet się pytałem o to.

Musisz kogoś do pomocy wziąć z robieniem cuboidów. Trzeba się przemęczyć :/

@down:

WoW!

Aż tyle?

343731479829004887779.png

Opublikowano

Hm... Tylko on tworzy działki na nowej mapie, a to by zniszczyło moją koncepcję... No nic, pomyśle jeszcze nad tym "plotme".

Nie odpowiada mi ten plotme. Poza tym on nie daje możliwości "wystawienia na sprzedaż" wszystkich działek. Można ją tylko dostać za darmo

Opublikowano

No to może spróbuj kopiować działki w MCedicie na 100% zajmie ci to mniej czasu :)

Aczkolwiek i tak będziesz musiał zapierniczać z siekierką po całej mapie ;p

Opublikowano

W plotme też dałoby radę zrobić działki za kasę ale to wtedy każda by miała tą samą cenę, no ale byłby taki "łatwiejszy" SRM.

Opublikowano

Posiadam plugin "Robiący cuboidy".

Wystarczy, że zaznaczasz 2 punkty przekątnych, wpisujesz komendę a on ustawia cuboid o nazwie i numerze, priority, które wcześniej ustawiasz ?

Chcesz? :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...