Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki sprzęt?

padzina

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym kupić komputer,albo lepiej sam złożyć. Problem w tym ze nie wiem co do czego i tp. Nie znam sie na tym, a kolega doradził bym tu zapytał. Kwota 3,500 zł. Chodzi i o komputer raczej do gier ;] Z góry dziekuje za jakies podpowiedzi :)

Opublikowano

Jeżeli możesz dołożyć : http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=70182&s=69277&s=70416&s=61601&s=58719&s=63363&s=54407&s=73500&s=77274

Jeżeli nie grafike zmień na : 7950 i dołóż 4gb ramu.

Zestaw pod OC, z mocną karta graficzną która pozwoli na gre w wysokich / ultra detalach w rozdzielczości FHD.

CPU : Core i5 3470   3.8 Ghz //  GPU : Palit GeForce GTX 960 OC // PSU : Deus G1 500W   //  CASE :  Brutus M23  // MOBO : Z77A-G43  // RAM : 6GB DDR3   //  HDD : Barracuda 500GB     

Monitor : X2377HDS-B1 ( 23 Cal )

24dnacg.png

Opublikowano

Za 3500 można stworzyć przyzwoita maszykne ;)

Moja propozycja [Zestaw Do Gier]

CPU: Intel i5 3570k

GPU: GTX660 Ti albo XFX HD7870

MOBO: Tu bym myślał o Asrocku z77 extreme 4 ;)

RAM: Moim zdaniem ram dowolnej firmy 2x4GB 1600Mhz CL9 i może z jakimiś radiatorami ;)

HDD: Western Digital Caviar blue albo black 500GB (nie polecam ci wersji cavair green sam go posiadam i jest dość awaryjny)

Chłodzenie na Procesor: Płyta jest dość dobra do OC i z chłodzeniem SilentiumPC HE1225 podajże spokojnie podkręcisz procesor do 4.0 GHz

Obudowa: Od SilentiumPC Gladius M40 spokojnie wszystko pomieści ;)

Zasilacz: SilentiumPC Deus 500W

Razem wyjdzie okolo: 3200zl

Z tym zestawem spokojnie pograsz sobie w taki gry jak: Battlefield 3 na Ultra w Full HD.

Mam nadzieje, ze pomogłem ;)

Opublikowano

@UP.

Bez sensu dawać 660Ti czy też 7870XT jak 7950 wchodzi luzem i jeszcze mu zostanie.

CPU : Core i5 3470   3.8 Ghz //  GPU : Palit GeForce GTX 960 OC // PSU : Deus G1 500W   //  CASE :  Brutus M23  // MOBO : Z77A-G43  // RAM : 6GB DDR3   //  HDD : Barracuda 500GB     

24dnacg.png

Opublikowano

Jeżeli możesz dołożyć : http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=70182&s=69277&s=70416&s=61601&s=58719&s=63363&s=54407&s=73500&s=77274

Jeżeli nie grafike zmień na : 7950 i dołóż 4gb ramu.

Zestaw pod OC, z mocną karta graficzną która pozwoli na gre w wysokich / ultra detalach w rozdzielczości FHD.

Za dużo w grafikę wsadziłeś.... Wolny RAM , Awaryjny i Wolny dysk który posiada tylko 16MB cache ;/ A karte graficzna lepiej wziąć GTX660 Ti bo tak to przy HD7970 od Gigabyte musisz brać mocniejszy zasilacz. Za bardzo skupiłeś sie na karcie graficznej nawet jak na zestaw dla Gamera. Takie jest moje Zdanie.

Pozdrawiam ;)

Opublikowano

660Ti? wybaczcie ale jestem "zielony" ;) ja tylko eksploatuje komputer :) i nie bardzo rozumiem co znaczą niektóre "oznaczenia". A tak nawiasem to gdy juz kupie częsci np u kilku dostawców to gdzie mogą mi zmontowac tego Potwora?

Za dużo w grafikę wsadziłeś.... Wolny RAM , Awaryjny i Wolny dysk który posiada tylko 16MB cache ;/ A karte graficzna lepiej wziąć GTX660 Ti bo tak to przy HD7970 od Gigabyte musisz brać mocniejszy zasilacz. Za bardzo skupiłeś sie na karcie graficznej nawet jak na zestaw dla Gamera. Takie jest moje Zdanie.

Pozdrawiam ;)

Nie wiem czy zabardzo czy nie :) bo sie nie znam ale chciałbym tez by grafika byla dosc obszerna na rozne rodzaje gier, no musi byc dobra :) na jesli moze to bardzo dobra :) teraz mam nawet nawet ale wiem z emoze byc lepsza:)

Opublikowano

Dodaj takie coś do koszyka : http://techplanet.pl/produkty/uslugi/montaz-zestawu-komputerowego-pc,8129.html

Przyślą ci gotowy. 660Ti to karta graficzna, ale nie zawracaj sobie nawet głowy jest słabsza od radeona 7950.

24dnacg.png

Opublikowano

Na morele.net jest tez opcja slyszalem, ale to zalezy gdzie czesci zlozysz taniej czy w techplanet czy w morele.net

660Ti? wybaczcie ale jestem "zielony" ;) ja tylko eksploatuje komputer :) i nie bardzo rozumiem co znaczą niektóre "oznaczenia". A tak nawiasem to gdy juz kupie częsci np u kilku dostawców to gdzie mogą mi zmontowac tego Potwora?

Nie wiem czy zabardzo czy nie :) bo sie nie znam ale chciałbym tez by grafika byla dosc obszerna na rozne rodzaje gier, no musi byc dobra :) na jesli moze to bardzo dobra :) teraz mam nawet nawet ale wiem z emoze byc lepsza:)

Chcesz mocna grafikę? Ale pamiętaj ze napisałeś 3500zl I nie warto brać jakiegoś potwora o ile GTx660ti lub XFX HD7870 spokojnie dadza rade. A jeżeli chciałbyś tak jak kolega napisał HD7950 lub HD7970 to musiałbyś obciąć inne podzespoły co nie ma sensu.

Opublikowano

A karte graficzna lepiej wziąć GTX660 Ti bo tak to przy HD7970 od Gigabyte musisz brać mocniejszy zasilacz. Za bardzo skupiłeś sie na karcie graficznej nawet jak na zestaw dla Gamera. Takie jest moje Zdanie.

Pozdrawiam ;)

Dobre, markowe 600W utrzymywało nie takie zestawy. 600W na luzie starczy dla 3570k o/c i 7970.
Do zmiany idzie na pewno mobo. P67 do IB? Srsly? Zmiana na Z77A-G43.
Brutus 410 na Brutus'a M23
Jeżeli chcesz topową GPU z niskim poborem to zmiana 7970 na GTX670.
Opublikowano

Wszyscy proponujecie coś podobnego, a według was na ile starczy taki komputer? Biorąc pod uwagę , no wzrost wymagań, jeśli chodzi o gry.

Dobre, markowe 600W utrzymywało nie takie zestawy. 600W na luzie starczy dla 3570k o/c i 7970.
Do zmiany idzie na pewno mobo. P67 do IB? Srsly? Zmiana na Z77A-G43.
Brutus 410 na Brutus'a M23
Jeżeli chcesz topową GPU z niskim poborem to zmiana 7970 na GTX670.

np taki? http://techplanet.pl/produkty/zasilacze/silentiumpc-deus-g1-600w,34764.html

Opublikowano

@lvExE

Deus 600W spokojnie wystarczy do tego co podałem. Dyski awaryjne ? Nie zauważyłem sam posiadam już chyba 5lat i ani razu nie wysiadł. Wolny ram ? pierwsze słysze różnica między 1333mhz a 1600mhz jest znikoma. Przy budżecie 3500 dawanie 7870XT albo 660Ti to głupota.

670 a 7970 wydajnościowo to jest to samo, jedynie 670 pobiera kilkanaście watów mniej, na rachunku i tak nie odczuje zbytniej różnicy.

Co do zmiany obudowy to nie widze celu to prawie to samo.

24dnacg.png

Opublikowano

W M23 znacznie poprawiony jest cable managment(można za tacke schować, miejsca tyle co w Regnumie L50), a w 410 trzeba wszystko pod zatoki 5.25 upychać ;D

670 a 7970 wydajnościowo to jest to samo, jedynie 670 pobiera kilkanaście watów mniej, na rachunku i tak nie odczuje zbytniej różnicy.

Nie odczuje różnicy, ale PSU nie będzie się tak męczył, bo zawsze to 50-60W więcej musi trzymać.

Opublikowano

Wszyscy proponujecie coś podobnego, a według was na ile starczy taki komputer? Biorąc pod uwagę , no wzrost wymagań, jeśli chodzi o gry.

np taki? http://techplanet.pl/produkty/zasilacze/silentiumpc-deus-g1-600w,34764.html

Jeżeli chodzi ci o czas na jaki starczy ci ten komputer, to na pewno na następne 5 lat wszystko ci będzie działać na high/ultra w FULL HD. A za 5 lat może być już trochę gorzej high/medium. W 2015 maja wejść karty Maxwell i wtedy powoli wymagania sprzętowe będą zaczynały rosnąć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...