Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] mała liczba klatek

banditek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam :
Hd7750 ddr 5
3 gb ram
AMD athlon 5600+ 2.9
Chiftec 500

Gram na mapach po 64 osob na ustawieniach low oraz rozdzialce 1000x700 (dokladych liczb nie pamietam)
Metro to jest jakieś 20-40 klatek
a Kaspijsa czy Chark jeszcze mniej .

Wiem ,że tak mała wydajność na tej karcie nie jest normalna a procek tak bardzo by nie mulił wiec pytanie czy do bfa musze instalowac jakies dodatkowe stery lub direxy żeby gra ładnie chodziła ? Po kupnie grafiki zainstalowalem jakieś zwykłe stery i mam przeczucie ,że czegoś brakuję i mi dlatego jak szarpie gra

Opublikowano

Duża wina może być i procka bo ma dwa rdzenie a bf lub 4 Jeśli masz socket AM2+ To wymień Sobie go na AMD Phenom 965 cena około 350zł i powinno śmigać no chyba że nie masz kasy to odkurz kompa jesli zabrudzony zaktualizuj sterowniki wszystkie, lub wciśnij CTRL+ALT+DEL wejdź w procesy znajdź bfa 3 klikasz prawym (PPM) dajesz ustaw priorytet daj na wysoki niektórym to pomaga nawet o 20% :) jeśli to nie pomoże to tylko zmiana procka :)

MOBO AsusP8Z77-V

CPU Intel® Core™ i7-3770K

RAM Kingston 16GB 1600Mhz DDR3

SSD OCZ Vertex4 128GB||PSU OCZ Fatal1ty 750W

GPU ASUS GeForce GTX 680 Direct CU || TOP

Opublikowano

Z tym prockiem to sie nie dziw dwujajowy athlon 1 gen.. Slabizna. Jak masz mozliwosci to go podkrec kilka klatek powinno wskoczyc ;)

CPU: Intel Core i7 6700K @ 4.6 GHz 
MOBO: MSI Z270 Tomahowk
RAM: Kingston HyperX Fury 2x8gb DDR4 2133Mhz @ 3000Mhz
GPU: MSI Ventus RTX 2070 SUPER               
PSU:  SPC Vero L2 V2 650W 80+ gold  

Opublikowano

próbuj z configami itd...

Ja, na takim sprzęcie gram z około 35-45FPS, tylko ja CQ i B2K mam koło 5-15 (dafuq(?) O_o) :

Dual-Core e5200 2,5GHz

3,25GB ram(taa, 32bit.)

Radeon HD4850 GDDR5 od VTX

aha, i nie gram na najniższej grafice, oprócz AA, i siatki wszystko na średnich, i rozdziałka full hd :D

sprawdzałem jeszcze, jak mi to działa podczas nagrywania. powiem Ci, że 25-30fps się utrzymuje.

więc powtarzam, spróbuj config, fxaa injector. ja 100% pomoże!

<span style="font-family: lucida sans unicode" ,="" 'lucida="" grande',="" sans-serif'="">Handluję tosterami, mikrofalówkami oraz wodą w proszku.

Opublikowano

Polecałbym zmienić na 4rdzeniowy bo taki dali w wymaganiach twórcy ;)

Wymagania w 99% sa przeklmanae i to w duzym stopniu. wg producenta (EA) do gry na ultra potrzeby jest przynajmniej 4 rdzeniowy procesor. Sorry Bro na Core 2 Quad (przykladowo q6600) nie pograsz na ultra w bf3 :)

Opublikowano

są tanie części komputerowe :) mogę podać stronę na pw bo nie wiem czy można na forum reklamować

"W życiu pewne są trzy rzeczy...

Honor, śmierć i kac morderca."

Opublikowano

Jak dla mnie to procek na 1szym miejscu i do tego te 3 gb ramu ;x. Przydałoby się 4 minimum.

I hope life teach you good... I hope...

Opublikowano

Ja mam

Phenom X2 II @3.1GHz
Nvidia GTS 250 @512vRAM

RAM 4Gb @1333MHz

Win 7 Ultimate x64

Nie jest to tak masakrycznie słaby sprzęt, i zastanawiam się dlaczego mam tylko 25-30 klatek (czasem spada niżej), a rozdzielczość to 1280x720. Może macie jakieś propozycje ?

CPU: i7 5820k GPU: Asus GTX 660 RAM: G.Skill Ripjavs 4 16Gb MOBO: Gigabyte x99 Gaming 5P CASE: FD Define XL

Klawiatura: Sharkoon SkillerMech SGK1 Mysz: Razer Naga 2012 Headset: Sennheiser HD558 Mikrofon: Novox NC-1 Monitor: Syncmaster TA350

Opublikowano

Na pewno pomoże:

-format systemu(usunie zbędne śmieci z kompa)

- zmiana systamu z Windows 7 na 8 lub Xp 64(8 polecam, nie obciąża tak kompa jak 7, oczywiście na nowych kompach tego nie czuć).

- ściągnij program Gameboster, dodaj tam battlefield 3 i odpal, można też wykonać tam defragmentację folderu z grą

Po tym powinno ci wskoczyć do 50 FPS w niskiej rozdzielczości, a jak nie to na pewno skoczy kilka, kilkanaście.

"My World is in your Head..."

Pierwszy Polski blog o grze Vampyr:
http://www.czasnawampyr.pl/category/news/

Opublikowano

Na pewno pomoże:

-format systemu(usunie zbędne śmieci z kompa)

- zmiana systamu z Windows 7 na 8 lub Xp 64(8 polecam, nie obciąża tak kompa jak 7, oczywiście na nowych kompach tego nie czuć).

- ściągnij program Gameboster, dodaj tam battlefield 3 i odpal, można też wykonać tam defragmentację folderu z grą

Po tym powinno ci wskoczyć do 50 FPS w niskiej rozdzielczości, a jak nie to na pewno skoczy kilka, kilkanaście.

Jeżeli zmieni na XP 64-bit to BF3 nawet się nie zainstaluje , a co dopiero mowa o grze ?

CPU : Intel i5 4670k //  GPU : Gigabyte 270x Windforce3X // PSU : Ocz Fatal1ty550w  // CASE :  Regnum L50  // MOBO : B85-G43  // RAM : 8GB DDR3  HDD : Seagate 1 TB , Samsung 1 TB     

Opublikowano

Jeżeli zmieni na XP 64-bit to BF3 nawet się nie zainstaluje , a co dopiero mowa o grze ?

No zapomniałem o tym małym szczególe ;P

"My World is in your Head..."

Pierwszy Polski blog o grze Vampyr:
http://www.czasnawampyr.pl/category/news/

Opublikowano

Wymagania w 99% sa przeklmanae i to w duzym stopniu. wg producenta (EA) do gry na ultra potrzeby jest przynajmniej 4 rdzeniowy procesor. Sorry Bro na Core 2 Quad (przykladowo q6600) nie pograsz na ultra w bf3 :)

Quad 9xxx to ~poziom Phenoma II, tylko gorzej się kręci ;).

Opublikowano

Quad 9xxx to ~poziom Phenoma II, tylko gorzej się kręci ;).

meh.. nie sadze gdzies widzialem testy ze C2Q (czyli 2 sklejone C2D) na 1 rdzeniu wypada gorzej niz 1 rdzen takiego phenoma (to chyba byl 945) jak znajde do wkleje tutaj albo na PW :) C2Q to sa straszne grzejniki kumpel ma Q8300 i na boxowym (tym miedzianym wiekszym bo mu wymienialem) w stresie dochodzi nawet do ~90*C.

@EDIT

Nie moge tego znalesc... ale mam co innego. Wszystko na stocku a wiadomo ze z phenoma mozna wycisnac wiecej i ma mniejsze temperaturki ;)

http://www.anandtech.com/bench/Product/362?vs=49

Opublikowano

meh.. nie sadze gdzies widzialem testy ze C2Q (czyli 2 sklejone C2D) na 1 rdzeniu wypada gorzej niz 1 rdzen takiego phenoma (to chyba byl 945) jak znajde do wkleje tutaj albo na PW :) C2Q to sa straszne grzejniki kumpel ma Q8300 i na boxowym (tym miedzianym wiekszym bo mu wymienialem) w stresie dochodzi nawet do ~90*C.

@EDIT

Nie moge tego znalesc... ale mam co innego. Wszystko na stocku a wiadomo ze z phenoma mozna wycisnac wiecej i ma mniejsze temperaturki ;)

http://www.anandtech.com/bench/Product/362?vs=49

Mówię o C2Q Q9xxx - to jest Yorkfield, a nie Conroe ;).

Procesory są na tym samym poziomie (z lekka przewagę Q) tyle, że jest on droższy od Denebków :P.

Phenom'a z 3,8 czy tam 3,7 wykręcić na więcej ? Po 4,2ghz już na nic bym nie liczył sensownego.

Opublikowano

Mówię o C2Q Q9xxx - to jest Yorkfield, a nie Conroe ;).

Procesory są na tym samym poziomie (z lekka przewagę Q) tyle, że jest on droższy od Denebków :P.

Phenom'a z 3,8 czy tam 3,7 wykręcić na więcej ? Po 4,2ghz już na nic bym nie liczył sensownego.

no w sumie racja. Jest drozszy i cieplejszy :D 4.2? to taka srednia granica na forum benchmark.pl ziomek wykrecil phenoma do 5.0 na powietrzu

Opublikowano

no w sumie racja. Jest drozszy i cieplejszy :D 4.2? to taka srednia granica na forum benchmark.pl ziomek wykrecil phenoma do 5.0 na powietrzu

To jest możliwe ? Przecież osiąga tak wysokie temperatury... chyba na jednym rdzeniu takie osiągi

Niemniej na powietrzu i Quada da się docisnąć do 4,3-4,4, a przeciętny Phenom robi 4,0 (Quad nieco mniej, wymaga mocnego MOBasa).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...