Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pliki cookie.

Kakakakad

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Też Was wkurzają te komunikaty o plikach cookie ;) Skąd to w ogóle się wzięło, sam tego nie wiem o.O Mam jeszcze pytanie: ACTA weszło ? Po prostu przeoczyłem pare rzeczy

Admin Cienia
Opublikowano

Też mnie to wkurza, pewnego dnia nagle wszędzie zaczeło mi to wyskakiwać.

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Opublikowano

Nie wiem nawet czym są te cookie i do czego służą. Moim zdaniem obyło by się bez tych komunikatów, bo tylko wkurzają, a i tak pewnie większość osób tak jak nie wie po co to i do czego.

Opublikowano

Jest to nowe bezsensowne prawo narzucone przez Polski (żydowski) rząd. Cookie to małe pliki tekstowe które przechowują info z witryn które przeglądamy.

wipek.pl

Opublikowano

Nie wiem nawet czym są te cookie i do czego służą. Moim zdaniem obyło by się bez tych komunikatów, bo tylko wkurzają, a i tak pewnie większość osób tak jak nie wie po co to i do czego.

Cookie to "jakaś rzecz" która jest zapisana na Twoim kompie i dzięki temu np. nie wyloguje Cię z mpcforum ;) Nagle to tak weszło, nie wiem skąd, na każdej stronie trzeba klikać.. A i ACTA.. pogubiłem się i nie wiem czy weszło. Oprócz tego wypowiadajcie się o tym cookie

Opublikowano

To raczej znikomo przeglądasz internet, bo praktycznie na każdym forum (stronki też, ale najbardziej fora) mają ten komunikat.. Wkurzające to jest, klikanie OK lub zamykanie. Gorzej jak zbugowane forum..

Opublikowano

Przecież nie wywala Ci tego na cały ekran tylko mała informacja na górze i tyle. Mi to tam nie przeszkadza, wystarczy wcisnąć "akceptuję" i działa.

skpUo.png

Opublikowano

Ta ale mnie to drażni trochę dobrze że kilka sekund i następnym razem się to nie pokazuje, zawsze jak czyszczę historie to się to pojawia na nowo.

1373415594-U477327.png

KidModerator Single Player|MPC Champion|Gold Member|Postwriter|Uczeń Pawła_CS|

Opublikowano

A co za problem, zamknąć to okno..? Z czego pamiętam, pani od informatyki mówiła, że teraz na każdej stronie musi znajdywać się ten komunikat.

674071459604241683421.gif

Opublikowano

Ja mam mały ekran, chociaż normalne 1366x768.. Normalnie używam 1280x1024 i problemu nie ma, ale jak taki komunikat połowę strony mi zasłania.. A czytam komentarze i wkurza to, nawet to tak nagle się pojawiło.. Skąd w ogóle taki pomysł..

Opublikowano

Ogólnie jest to totalna głupota. Nagle zaczęło to wyskakiwać na każdej stronie. Tak jakby wcześniej tego nie było, to teraz się obudzili. I nie za bardzo wiem po co taki komunikat wyskakuje, gdyż prawie każda strona używa plików cookie. Więc jest to totalny kretynizm. :)

Opublikowano

Cookie są to niewielkie informacje zapisywane w twojej przeglądarce, zapisują twoje ustawienia na danej stronie, dane logowania itp.

W kwietniu o ile dobrze pamiętam weszła jakaś ustawa w UE nakazująca wszystkim stronom wykorzystującym pliki cookie zawaracie informacji o tym, co to są pliki cookie i że są na tej stronie wykorzystywane.

Wyszło jak wyszło, czyli gorzej dla właścicielów stron, jak i dla zwykłych użytkowników.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...