Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Wyłączanie się komputera podczas gry

Huuk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od jakiegoś tygodnia mam następujący problem:

Podczas grania - głównie w Lol'a, choć raz przy oglądnaiu youtube/graniu w gry FPS - komputer sam się wyłącza. ekran gaśnie, komputer nadal chodzi wiec muszę przytrzymać reset aby go wyłączyć, i z powrotem włączyć. Normalne przeglądanie internetu/gra w np. warrocka nie powoduje tego problemu (może raz na 20 razy), ale niemalże w każdej grze w lola to się dzieje. Próbowałem wymieniać karte graficzną z 1Gb średnio-nowej GeForce na starszą, lecz problem nadal ten sam. Na starym monitorze nagle wyskakiwało "RBG" i się wyłączał, wiec wymieniłem go na mniejszy i nadal to samo. Odkurzany był ok. poł roku teamu wraz z formatowaniem, wiec nie jest aż tak bardzo zapchany (choć odkurzenie wskazane będzie). Dodatkowo komputer "nie chce się włączyć" na starcie. Po włączeniu wyskakuje czarny ekran, musi się "rozgrzać" w ten sposób przez ~10min i po wyłączeniu i włączeniu dopiero działa.

temperatury:

tempertatury.jpg

Karta graficzna (zastępcza):

kartavm.jpg

Komputer:

komps.jpg

Zna ktoś przyczynę? Zasilacz 600w ATX 600W Switching Power Supply.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...