Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak wyglada gra w Platynie lub Diamencie

Inmtaeo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam takie pytanie jak widać w temacie interesuje mnie dokladnie jak to jest tam podczas pickowania postaci poniewaz ze swojego przypadku wiem ze w Silver i Gold chat wyglada tak ze ludzie non stop sie kloca o linie i wychodzi lipna gra bo potem jak ten przegra ta linie to flame od razu na ta osobe i chcialbym sie dowiedziec jak wygladaja takie sytuacje w Platynie lub Diamencie czy jak ktos tez przegrywa linie to czy taki flame na ta osobe leci od razu

SW5tYXRlb19fX2V1bmVfX181NjFfX19OVUxMX19fMl9fXzEwMF9fX1BvbGFuZC5wbmdfX181X19fM19fXzAwMDAwMF9fX3NvbG8=.png
Opublikowano

Zazwyczaj nie ma flame'u, brak zasady last pick=support( mozna spotkac duzo osób mainujących support), ogólnie atmosfera odbiega od tej na goldzie i sliverze lecz bywają też trolle jak w każdej dywizji

Opublikowano

Na platynie wyglada to tak jak na goldzie. Jezeli chodzi o diament spinajacych dupy ludzi tez nie ominiesz, roznica jest w skillu twojego teamu i enemy, oraz tego ze lekka przewage kazdy z teamow potrafi wykorzystac.

League of Legends

Opublikowano

Gra się tak jak się ma grać.

Między innymi jest mniej trolli, mniej graczy afczy, dużo osób na pierwszym picku lockuje supporta, a nie tak jak w Bronze/Silver/czasami gold-last pick=support.

No i ogólnie gra jest przyjemniejsza :).

279981407253602336505.png
Opublikowano

@Szymico

skąd wiesz że gra jest przyjemniejsza skoro nigdy nie grałeś na diamencie?

ciekawi mnie ile osób wypowiadających się tu w ogóle miało z tą ligą do czynienia.

wszędzie jest podobnie, nadal last pick = support chyba że ktoś wcześniej mainuje suppa, flame też jest jak i trolle...

@up nie uwierzę bo wiem że nie grałeś, siedzisz w silverze - potwierdzone info.

Opublikowano

@Szymico

skąd wiesz że gra jest przyjemniejsza skoro nigdy nie grałeś na diamencie?

ciekawi mnie ile osób wypowiadających się tu w ogóle miało z tą ligą do czynienia.

wszędzie jest podobnie, nadal last pick = support chyba że ktoś wcześniej mainuje suppa, flame też jest jak i trolle...

@up nie uwierzę bo wiem że nie grałeś, siedzisz w silverze - potwierdzone info.

JA MIAŁEM DOCZYNIENIA.

A więc.. platynki to trolle chyba że Ci w p1/p2, a diamond to nami mid. Na 5 soloq, zdarza się diamond, dwa itd. Zazwyczaj grają lepiej niż obecny poziom, albo grają na tym poziomie bo do dupy mmr

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

sytuacja podczas banowania = spokój, każdy bierze co jest wolne, czesto się widuje premade bot wiec nie ma płaczu o supporta

sytuacja podczas gry = niczym się nie różni od gold/silver/bronzu, ludzie przegrywają linie ze statami 0/5 "bo ich jungler cały czas gankuje" nie myśląc nawet o kupieniu warda. poprawa w farmie (nawet jak ci nie idzie linia to masz te, które możesz zabić), ludzie nie pushują na chama. start zazwyczaj z sustainem, choć zdarzało mi się widywać mida z doran ringiem czy singeda z doran shieldem na start, z 2 bluebuffem jest różnie, zależy na kogo trafisz.

podsumowując.

platyna/diax to poziom dogadania się, a nie poziom umiejetności. aż mi się przypomina jedna gra gdzie po prostu jechaliśmy przeciwną drużyna jak chcieliśmy, ale na top który miał najlepsze staty z nas wkurzył się po jednej akcji i zaczął "flame war" na jedną osobę z naszego teamu. poszkodowany się wkurzył i wyszedł, gra została z niemalże gołym nexusem, nie mogliśmy się tam dostać przez 20min i przegraliśmy 4vs5.

Nasuwa się złota zasada dobrej dywizji:

1. nie spinaj się o błędy, szukaj ich u siebie. Co ci da że kogoś powyzywasz czy za kare zabierzesz blue/reda/potworki z junglii smite'm? sprawisz ze tamta osoba się poprawi?

Opublikowano

Poogladaj streamy, nie dość ze nauczysz się masy trickow/bulidow itp to zobaczysz jaki ejest tam poziom gry :D Szczególnie ja dużo oglądam teraz, bo nie mam kompa :/

Nie bądź żyd daj warna

Jak pomogłem daj like

Jak nie to i tak daj

Opublikowano

Ogólnie, to czasami można spotkać team, gdzie wszystko już jest ustalone. Ja (support player) wolę grac na bocie, wymieniam postacie, którymi mógłbym zagrać, inni też tak robią. Np: Ad carry pisze - Vayne/Ezreal/.... itd.

28bb3w1.png

Opublikowano

Witam mam takie pytanie jak widać w temacie interesuje mnie dokladnie jak to jest tam podczas pickowania postaci poniewaz ze swojego przypadku wiem ze w Silver i Gold chat wyglada tak ze ludzie non stop sie kloca o linie i wychodzi lipna gra bo potem jak ten przegra ta linie to flame od razu na ta osobe i chcialbym sie dowiedziec jak wygladaja takie sytuacje w Platynie lub Diamencie czy jak ktos tez przegrywa linie to czy taki flame na ta osobe leci od razu

Gold to nie Silver. Na goldzie (bynajmniej bez golda V) gracze puszczają sie nawzajem itp. Zasada tyczy się dywizji wyżej.

Jeżeli potrzebujesz pomocy pisz na Prywatną skrzynkę. Chętnie wytknę ci błędy i powiem co robisz źle  

Opublikowano

Flame jest będzie i był , nawet topowym graczą puszczają nerwy weźmy takiego leofkorea ,nawet na streamach puszczają mu nerwy...

Topowi gracze to też gracze ... Na diax i platyna fajne jest tylko to ,że często można spotkać osoby które mamy w znajomych...

Gówno prawda ,że każdy pickuje to co trzeba, bo jeśli spotka się dwóch gości co grają mida (mainują) i dwóch co mainują topa i jest jeden jungler... I wszyscy ssą na adc i suport... To sądzicie ,że co się stanie? Któryś ustąpi i weźmie pozycje której nie lubi i na niej ssie?

Ale co Ja się znam siedze w silverze i tylko czasami grałem na koncie kolegi.

Opublikowano

Gralem kilkukrotnie z diamentowkami i moge co nieco napisac. Ogolem tak, napewno ciezej wygrac linie, junglerzy sa bardziej obecni w grze, a nie tylko w jungli, farma stoi na poziomie(na kazdym lejnie), rzadko ktokolwiek popelnia bledy jak wpierdalanie sie 1vs5, ogolem lepsze taktyki w grze, typu wygrana pushem jak mamy gorszy team czy wygranie wardami wlasnie bo mamy lepszego supporta. Inna gra niz na goldzie jezeli chodzi o diament, platyna to dalsza czesc golda.

sstwc.jpg

Opublikowano

Obejrzałem trochę xPeke i Ocelota. Nie ze względu na to, że się napaliłem na nich jak połowa tych dzieciaków, tylko oglądam ich styl gry. Można się nauczyć co nieco

@topic

-Spokój podczas pickowania, każdy bierze co chce bądź co zostało bez pierdolenia

-Nikt nikogo nie flame'i

-Kupują w chuj wardów, wolą zrezygnować z butów lecz kupić warda

-Komunikują się po ludzku a nie "buahah noob you die" tylko tłumaczą czemu padli :) "no ignite" "cd"

Opublikowano

Na diamencie nie ma trollu, nie ma takiego flame. I wygrana gra zależy od postaci jakie masz w teami a nie tak bardzo od graczy. Dużo chodzi o countre.

I jeżeli chcesz zobaczyć jak wygląda gra w diamencie obejrzyj jakiegoś "strimera".

Opublikowano

Wszystko zależy czy mówimy o east czy west, jak east trolle tam nadal są i ludzie co nie potrafią grać, gold west = platyna east więc nie spodziewaj się po eascie za wiele. Dopiero na wescie to normalnie wygląda gra mniej więcej od golda/platyny, tzn właściwie na bronze już są normalni ludzie w większości tj call order, pierwsze picki support,jungler,adc itd

Opublikowano

Wszystko zależy czy mówimy o east czy west, jak east trolle tam nadal są i ludzie co nie potrafią grać, gold west = platyna east więc nie spodziewaj się po eascie za wiele. Dopiero na wescie to normalnie wygląda gra mniej więcej od golda/platyny, tzn właściwie na bronze już są normalni ludzie w większości tj call order, pierwsze picki support,jungler,adc itd

west = east = każdy inny serwer, polaczkowate myślenie..

grałem 2 miechy na west i wróciłem na east bo skoro tam też było dużo flejmu a poziom gry taki sam to lepiej grać ze znajomymi.

i mówię tu oczywiście o diamencie.

beka z ciebie :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...