Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut] Jak pobrać dowolny obszar map z Google Maps?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak pobrać dowolny obszar mapy z Google Maps?

1. Uruchom aplikację Google Maps. Kliknij przycisk menu i przejdź do: Ustawienia>Laboratorium.
  2. Znajdź funkcję "Zapisz mapę w pamięci" i ją zaznacz. Na ekranie pojawi się informacja potwierdzająca wybór.
  3. Obszar, który możesz pobrać nie jest duży. Zaznacz więc go w środku, aby można było zapisać jak najwięcej. Aby zaznaczyć obszar, przytrzymaj palcem wybrany punkt aż pojawi się okienko ze szczegółami.
  4. W wyświetlonym oknie będzie mała strzałka. Dotknij jej. Następnie z menu poleceń wybierz opcję "Umieść obszar w pamięci podręcznej".
  5. Gdy obszar się pobierze powinien być wyraźnie zaznaczony na mapie. Teraz wystarczy wyłączyć transmisję danych i WiFi, będzie można używać nawigacji w tym terenie offline.
  6. Jeżeli chcesz zobaczyć listę terenów, które pobrałeś wejdź w: Menu>Ustawienia>Pamięć podręczna>Obszary mapy w pamięci podręcznej.
  7. Wyświetlą się mapy z nazwami nadanymi przez Google. Możesz je zmienić wybierając ikonę ołówka. Dotknięcie przycisku X usuwa zapisaną mapę.
  8. Niestety map nie da się pobrać w widoku satelitarnym. Pozostaje jedynie widok podstawowy.

Mam nadzieję, że pomogłem :)

Pozdrawiam

Poradnik na wersję Androida 4.0. W innych wersjach obsługa może wyglądać inaczej!

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Uwaga! Nie działa na wszystkich telefonach :(

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...