Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Ryze

andrzej123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym zaprosić do dyskusji na temat Ryze'a.

Chodzi mi głównie o konflikt muramany z archangel staffem.

Prawie żaden streamer nie bierze pod uwagi muramanny (wyłączając z tego Athene'a), co jest według mnie błędem. Do niedawna nie miałem żadnej wątpliwości co do składania muramany, ponieważ stackowała się ona ze spellami zadając magic dmg. Teraz jednak zadaje physical dmg, więc dodatkowy burst jest tylko z auto attacku. Mimo to Athene wciąż składa muramane.

Pytanie jest więc takie: Czy wciąż się opłaca? Jeśli tak, to jak ma wyglądać styl gry? Klepanie AA, czy jak?

Opublikowano

Witam, chciałbym zaprosić do dyskusji na temat Ryze'a.

Chodzi mi głównie o konflikt muramany z archangel staffem.

Prawie żaden streamer nie bierze pod uwagi muramanny (wyłączając z tego Athene'a), co jest według mnie błędem. Do niedawna nie miałem żadnej wątpliwości co do składania muramany, ponieważ stackowała się ona ze spellami zadając magic dmg. Teraz jednak zadaje physical dmg, więc dodatkowy burst jest tylko z auto attacku. Mimo to Athene wciąż składa muramane.

Pytanie jest więc takie: Czy wciąż się opłaca? Jeśli tak, to jak ma wyglądać styl gry? Klepanie AA, czy jak?

Dodatkowy burst ale nie tylko z AA także ze spelli.

Walniesz q np i zada 20 dmg magic ale z muramany tez np 100 ad dmg (nie wliczajac resów)

by-hftdfwbpylxtcbyqzazs.jpg
[00:45] Landiago: mam tłuste ręce

Opublikowano

Zależnie od tego czy zależy Ci na shieldzie czy na nieco wiekszym dpsie składasz jedno bądź drugie. Muramana zapewnia Ci jakis tam dmg po wyklepaniu sie ze skilli i dodatkowy burst na każdym z nich. Wg mnie jest to całkiem spoko opcja, ale nie wiem jaka dokladnie jest różnica w dmg po zmianach... na pewno teraz armor będzie zmniejszał zadawane przez Ciebie obrażenia.

Czekamy na opinię "prosów".

Opublikowano

Ostatnio zauważyłem że się nie wlicza. Dodaje tylko dmg z AA. Bo zadaje dmg fizyczny.

y.. ale to się odpala? xD

jak mi się nudzi to składam to i to, ale always muramana hehehe.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Jasne że muramana. Daje ogromnego brusta, troche ad (nie raz miałem więcej nić moj adc) i co najważniejsze 1k many. Archangel daje nam shelda który imo jest useless.

xxx

Opublikowano

W sumie ta zmiana murumany dla Ryża jest lepsza, bo teraz jego spelle biją mixed dmg, niewiadomo jakie resy budować, yo

Opublikowano

Tylko pamiętaj, że Ryze ładuje skillami dosyć często, muromana pali mane jak głupia... Co walkę musisz wrócić do miasta albo latać cały czas z blue buffem (o ile też będziesz pamiętać o wyłączeniu muromany na farmienie :P

Opublikowano

Moim zdaniem Muramana obecnie jest dobrym rozwiązaniem na Ryze, chociaż nie zaszkodzi budować na nim również Serapha. Zauważcie, że Ryze jest mocny z Murą, mocny z Seraphem, a w połączeniu tych dwóch itemów jest wybitnie mocny. Ryze jest postacią bazującą na manie, więc warto zrobić go całkowicie pod manę uwzględniając oba itemki.

Opublikowano

Tylko pamiętaj, że Ryze ładuje skillami dosyć często, muromana pali mane jak głupia... Co walkę musisz wrócić do miasta albo latać cały czas z blue buffem (o ile też będziesz pamiętać o wyłączeniu muromany na farmienie :P

hahaha wrócić do miasta xD tu je lol nie metin zią.

mi jakoś nigdy many nie brakuje z muramaną

Opublikowano

Nie gram nim czesto ale jak gram to buduje Muramane i przed zmiana i po zmianie muramany zawsze wolalem ja budowac.

Nie jestem pro elo Ryze jak Kasha czy cos.

Opublikowano

murmana boostuje Q i W,

E nie jest liczone bo to multitarget

tak więc przy combo:

Q W Q E Q zadasz dodatkowe 4* ~130dmg (odliczając resy)

teraz pomyśl, czy dodatkowe 140~ap * przeliczniki z twoich spelli = większy dmg niz z muramaną.

Opublikowano

IMO Lepszy jest Serafin, mimo to że jesteś dosyć tankowaty to tarcza na połowę HP będzie bardzo mocna, dostajesz dodatkowy dmg od many, ale także od AP.

Opublikowano

IMO Lepszy jest Serafin, mimo to że jesteś dosyć tankowaty to tarcza na połowę HP będzie bardzo mocna, dostajesz dodatkowy dmg od many, ale także od AP.

Który wynosi 20-30 na skillu - resy vs 130-200 - resy z muramaną..... Poza tym na co mu ten sheild ? Jak dobry ryze w late game ma 3k hp, około 160-200 armora i z 100 mresa ? Ehh :X

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...