Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Piractwo itp.

Daevoo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak już kilka tematów i widze że tu kilka ludzi nie lubi piractwa . Czyli wolą wydawać w hu§ kasy niż pobrać w pare godzinek , zpatchować i mieć gierke za free . Na komórce też płacą za gry . Brrrr . Ja do piractwa nie mam nic i nawet dobrze że istnieje bo np. ja nie będę jechał do bolca czy gdzie tam specjalnie po grę i zapłacić jeszcze za paliwo :/ .

Opublikowano

To prawda . Np. Chomikuj to co . Kiedyś był taki post : mpc gryzie się z własnym regulaminem . A ze ktoś na forum nie lubi piractwa to jego problem bo inni nie muszą też nie lubić

Opublikowano

Nikt Ci nie zabrania lubić ani ściągać nielegalnych plików - Twój biznes. Ale chyba umiesz czytać, a w regulaminie jasno pisze, że piractwo i wszelkiego rodzaju jego propagowanie, są na tym forum zabronione. :) Nikt Cię tutaj siłą nie trzyma, zawsze możesz znaleźć forum, na którym można piracić.

Opublikowano

Ale właściwie do czego odnosi się ten temat? Wyżalenia się że na tym forum nie akceptuje się piractwa? Bo troche nie rozumiem sensu tego tematu.

Tak jak Wojciech napisał zdecydowana większośc użytkowników internetu posiada jakieś tam pirackie pliki, czy to gry, czy programy słuzące do rozmaitych celów. Z pewnościa niektórzy z członków Administracji forum/Globalmodów również posiadają jakieś tam pirackie pliki. Ale na tym forum po prostu się tego nie upowszechnia. Proste?>

Opublikowano

To mi takie znajdź -_-

Na pw looknij

A piracenie zawsze było jest i bd ;)

891211407265765932522.png

Asus Motherboard H81M-E

Intel Core i5-4690,s1150

Corsair Vergeance 1x8GB DDR3 x2 = 16GB

Cooler Master G650M Modular

Corsair Hydro H110

Asus NVIDIA GeForce GTX 770 DCII OC 2GB GDDR5

Creative Sound Blaster Z

Western digital blue 500gb 3.5'' 7200RPM

Samsung 840 EVO 500GB

Opublikowano

Po prostu to forum jest o cheatach, a nie o warezie, który jest karalny.

Jest wiele for o takiej tematyce i tam możesz szukać różnych gier, filmów itp. za darmo.

Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

Opublikowano

A ja powiem tak: to że paroma kliknięciami można zrobić tysiące kopii jednego pliku to sukces współczesnej technologii, tu pojawia się szansa na zwiększenie wydajności i obniżenie kosztów produkcji. Ale oczywiście za rozwojem technicznym nie nadąża przestarzałe prawo autorskie, i bogate firmy broniące starych przepisów, które zawsze muszą zarabiać na zasadzie: "jak raz coś zrobiliśmy, to musimy do końca świata pobierać profity, ustalając ceny według naszego widzimisie". Prawo autorskie powinno zostać zmienione z uwzględnieniem postępu technicznego. Zaraz ktoś mi powie, że pobieranie z netu to kradzież. Ale ja się pytam: jaka kurwa kradzież? Czy ja wpadam do fabryki gier, albo wytwórni muzycznej i zabieram im ich płyty? Nie, ja korzystam z udostępnionych KOPII. Jak widzę obraz na licytacji na który mnie nie stać, to owszem nie kradnę go, tylko z tego powodu, ale niech nikt mi nie pieprzy że jak kolega malarz mi namaluje podobny to jest wtedy to samo, jakbym go ukradł!!! Wyobraźcie sobie ludzie, że ktoś wynalazł urządzenie pozwalające na skopiowanie każdej rzeczy jak istnieje. Takie coś mogło być rozwiązać ostatecznie problem biedy i głodu na świecie. Ale nie, pewnie uznano by to za kradzież i oszustwo, bo za bardzo godziło by to w interesy największych firm. Oni zawsze muszą zarabiać miliony, to jest ważniejsze od interesów zwykłych ludzi i amen.

https://ludomirblog.wixsite.com/mensrightspolska - prawa mężczyzn prawami człowieka

Opublikowano

Wszyscy kurwa ohoho regulamin, że zabrania sie piractwa i tak dalej, a kazdy z torrentow zasysa az sie dymi :P

logo_black3.png

Opublikowano

Bo taki jest regulamin forum. Po prostu nie można i tyle , nie dziwię się. Każdy na tym forum spiracił wiele rzeczy ale to forum nie jest o tym żeby nimi się dzielić. Jest milion warezów gdzie można ściągać choć wystarczy sam piratebay :P Co prawda forum gryzie się z regulaminem bo można ściągać pliki serwerowe do wielu gier , choć są one nielegalne czyli spiracone

Opublikowano

Teoretycznie to każdy korzysta, jak nie z gier i filmów to z muzyki. Teraz Ci to w niczym nie przeszkadza, jednak jak byś był autorem takiej gry i 70% by ją pobierało a nie kupowało to wiesz.. :P

Opublikowano

Dla mnie kazdy kto piraci gry ,muzyke , filmy to poprostu faja .

Nie masz kasy - nie masz gry.Proste

Pierdolnij sie w kask synu, widać za dużo miałeś wszystkiego w dziecinstwie.

Wyobraź sobie, że niektórzy nie żyją na utrzymaniu rodziców jak Ty, i mają inne, ważniejsze wydatki niż 100zł za 10 godzinną zabawę przed komputerem.

Zresztą gry teraz opierają się na trailerach - są piękne, wyrenderowane, najebane w chuj refleksji, a gra jest totalnie chujowa, i co ? 100zł w błoto?

Nie wiem jak Ty ale ja uważam że 100 złotych to jest dośc dużo kasy, ale co tam, może to jest jakieś forum dla bananowcow.

I jestem stuprocentowo pewien że posiadasz jakiś plik na twardym dysku nielegalnie.

logo_black3.png

Opublikowano

Pierdolnij sie w kask synu, widać za dużo miałeś wszystkiego w dziecinstwie.

Wyobraź sobie, że niektórzy nie żyją na utrzymaniu rodziców jak Ty, i mają inne, ważniejsze wydatki niż 100zł za 10 godzinną zabawę przed komputerem.

Zresztą gry teraz opierają się na trailerach - są piękne, wyrenderowane, najebane w chuj refleksji, a gra jest totalnie chujowa, i co ? 100zł w błoto?

Nie wiem jak Ty ale ja uważam że 100 złotych to jest dośc dużo kasy, ale co tam, może to jest jakieś forum dla bananowcow.

I jestem stuprocentowo pewien że posiadasz jakiś plik na twardym dysku nielegalnie.

Z twojej wypowiedzi wnioskuje ze jestes debilem.

Raz ze wjazd robisz na mnie i cisniesz to nic , ale co mnie to obchodzi ze ty nie wydajesz kasy na gry?

Nie jestem na utrzymaniu rodziców to kolejna sprawa ,a nawet jak byłem kilka lat temu to i tak raz na jakis czas ( nie czesto 0 kupowałem swoje ulubione tytuły choc nie jestem maniakiem.

Wole miec na szafce piec gier niz na dysku tera gówna.

Tak samo jest z muzyka

Idz słuchaj muzy na YT

@ps. nie nie mam nic piraciego na pc , nawet programu gdyz progsy typu DT czy Win Rar sa darmowe:

I ode mnie taki mały buziak :*

Opublikowano

Po pierwsze - nigdzie nie wspomniałem że nie wydaję kasy na gry

Po drugie - zaprzeczasz sam sobie - mówiąc "Dla mnie kazdy kto piraci gry ,muzyke , filmy to poprostu faja", a w następnym poście mówisz że po prostu "WOLISZ MIEĆ" na szafce piec gier niz na dysku tera gówna, więc się określ,

Po trzecie - nie rozumiem dlaczego ktoś może być dla Ciebie "fają" tylko dlatego że sobie ściągnął piosenke z neta, skoro tak selekcjonujesz kumpli, to wiedz ze musisz sie powaznie zastanowic nad wakacjami w rybniku.

logo_black3.png

Opublikowano

Takie dyskusje nie mają większego sensu. Producenci próbują z tym walczyć, ale nie do końca. Dzięki 'piratom' ich gry stają się sławne, co z kolei sprawia, że inne osoby kupują gry. Takie prawa internetu, wszystko jest wszędzie.

Opublikowano

Skoro piractwo to kradzież dóbr autorów, to tak samo kradzieżą można nazwać horrendalne ceny - z drugiej strony jak nie masz to nie kupisz. Takie są prawa świata, prawda jest taka, że jak komuś zależy, żeby uprzykrzyć życie piratom życie to to zrobi, ale nie ma na nic 100% zabezpieczenia..

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Ludzie piracą, bo nie mają milionów na koncie. Gdyby każdy kupował wszystkie gry, płyty i filmy to poleciałby na bruk. Z każdym dniem pojawia się coś nowego, a kasy coraz mniej. Gdyby wszystko było tańsze, dostosowane do polskich realiów to myślę, że stopień 'kradzieży' znacznie by się zmniejszył. Nie twierdzę, że jest to dobre i nie dziwię się, że MPC tego nie popiera. Niemniej patrząc na to zupełnie obiektywnie, do innych wniosków niż te w/w dojść nie można.

Opublikowano

A ja powiem tak: to że paroma kliknięciami można zrobić tysiące kopii jednego pliku to sukces współczesnej technologii, tu pojawia się szansa na zwiększenie wydajności i obniżenie kosztów produkcji. Ale oczywiście za rozwojem technicznym nie nadąża przestarzałe prawo autorskie, i bogate firmy broniące starych przepisów, które zawsze muszą zarabiać na zasadzie: "jak raz coś zrobiliśmy, to musimy do końca świata pobierać profity, ustalając ceny według naszego widzimisie". Prawo autorskie powinno zostać zmienione z uwzględnieniem postępu technicznego. Zaraz ktoś mi powie, że pobieranie z netu to kradzież. Ale ja się pytam: jaka kurwa kradzież? Czy ja wpadam do fabryki gier, albo wytwórni muzycznej i zabieram im ich płyty? Nie, ja korzystam z udostępnionych KOPII. Jak widzę obraz na licytacji na który mnie nie stać, to owszem nie kradnę go, tylko z tego powodu, ale niech nikt mi nie pieprzy że jak kolega malarz mi namaluje podobny to jest wtedy to samo, jakbym go ukradł!!! Wyobraźcie sobie ludzie, że ktoś wynalazł urządzenie pozwalające na skopiowanie każdej rzeczy jak istnieje. Takie coś mogło być rozwiązać ostatecznie problem biedy i głodu na świecie. Ale nie, pewnie uznano by to za kradzież i oszustwo, bo za bardzo godziło by to w interesy największych firm. Oni zawsze muszą zarabiać miliony, to jest ważniejsze od interesów zwykłych ludzi i amen.

Jest coś, o czym piszesz. Poczytaj w necie o "creaive commons", specjalnej licencji prawa autorskiego, na ktora decyduje sie sporo osob. Polega ona na tym, ze wytwor mozna kopiowac, klonowac, przedstawiac i wykonywac- musisz tylko zaznaczyc, kto jest autorem :) jest duzo typow tej licencji, jedna to totalna samowolka (rob wszystko- tylko oznacz autora) albo bardziej ograniczone (np. Nie mozesz zarabiac na tym). Jednak kazdy typ tej licencji pozwala na kopiowanie i przedstawianie tego ;)

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Dla mnie kazdy kto piraci gry ,muzyke , filmy to poprostu faja .

Nie masz kasy - nie masz gry.Proste

A dla mnie każdy kto płaci za Internet i nie korzysta z opcji jakie daje jest frajerem. Ty na serio wierzysz, że firmy na prawdę ponoszą ogromne straty przez kopie w necie? A darmową reklamę uwzględniłeś? Jak myślisz czemu każdy artysta umieszcza swój oficjalny teledysk na youtube? Dlatego że gdyby nie to wielu ludzi nawet by nie poznało danego zespołu. Nie dopchasz się do Vivy ani MTV, działasz w necie, proste. Rozpowszechnianie plików "bez zgody" właściciela zwane przez niektórych piracatwem to też rynek kontrolowany. Poczytaj sobie o akcji Oni-Nielegalni, akcji organizacji "antypirackich" która swego czasu krążyła po necie. Cel akcji: nauczyć społeczeństwa donosić jeden na drugiego, nie lubisz szefa? sąsiad cię wkurwia? donieś na niego, że ma nielegalnego windowsa albo innego pliki. A wiesz gdzie ta akcja była najbardziej reklamowana?..... Na forach warezowych. Czujesz to? Organizacja "antypiracka" typu BSA czy tam jakiś inny syf dogaduje się z forami "pirackimi" żeby zareklamować swoje "akcje", i nie przeszkadza im zapłacić za reklamę "piratom". A ty ich jeszcze popieraj :). I oczywiście nie zapomnij na jesieni kupić "nowej" fify za 120 zł :D

umotex12 bo prawo autorskie, zwłaszcza w necie owszem powoli się zmienia, ale lobby BSA itp. łatwo broni nie składa.

https://ludomirblog.wixsite.com/mensrightspolska - prawa mężczyzn prawami człowieka

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...