Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

"Kto wygra" grę o tron?[Spoiler alert]

Hrabson

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Temat dla fanów serialu i książek (tak, wiem, że sezonowiec ze mnie).

Możecie tutaj "obstawiać" kto "wygra" Grę o tron w nadchodzących 2 tomach serii książkowej :)

Osobiście uważam, że Daenerys ma jeszcze szanse.

Myślę, że znajdzie jakiś sposób na opanowanie smoków, po pokazie siły w zatoce niewolników zjedna sobie ludy dothraki i wraz z ogromną armią byłych niewolników ruszy na Westeros :)

Później dojdzie do sojuszu Starkowie-Targaryeni i jako zjednoczone 7 królestw odeprą Innych (Białych wędrowców).

1374788544-U921656.png

Opublikowano

Trochę moich wrażeń odnośnie książek:

Hmmm chodzą spekulacje że Jon jest synem Lyanny Stark i Rhaegara Targaryena i podobno po śmierci(która jest zresztą chyba oczywista) Melisandre wskrzesi chłopaka i stanie się on prawowitym Azorem Ahai.

Oczywiście to tylko gadanie bo Martin nic takiego nie powiedział, ale jeśli by to była prawda to może smok, który ukrywa się w lodzie(mur) by ożył i Jon by sobie na nim latał?

Zdecydowanie bardziej podoba mi się taka perspektywa, bo jest on moim ulubionym bohaterem i byłam dosłownie w szoku że autor go uśmiercił.

Co do Dany...kurcze, o ile ją uwielbiałam od samego początku to teraz jej nie znoszę. Dziewczyna zamiast ruszać na podbój Westeros to siedzi w Meeren i bawi się w ratowanie świata od niewolnictwa. Rozumiem, że to jest straszne i nieludzkie więzić ludzi, ale do jasnej anielki ona ma swoje sprawy, na które się szykowała całe życie.

Całkowicie dobiło mnie jej zachowanie względem księcia Quentyna...o ile wcześniej nie miała statków(jasne bo Xaro wcale ich jej nie dawał,ale odmówiła)to teraz mogła wyruszyć z nim do Dorne gdzie ma sojuszników to nieeee, bo po co. Biednego sfajczyły smoki i tyle go widzieliśmy.

Mam szczerą nadzieję że Dany się w końcu ogarnie, bo teraz to jedynie liczę na jej szybką śmierć z ręki Jhaqo. Ciesze się z tego, że młody Aegon ruszył do ataku...ten t przynajmniej wie co ma robić.

Jeśli chodzi o serial to niby dobrze, że nie wszystko się do końca zgadza, ale mi to osobiście strasznie przeszkadza i moja ocena trochę spadła od czasu pierwszego sezonu.

Za dużo dodają zbędnych wątków i za dużo, jak ktoś to gdzieś napisał "cycków Ros", która nawet nie zaistniała w książce. Trzeci sezon rozkręcił się dopiero w 4 odcinku, bo wcześniej to była totalna nuda.

No ale chyba każdy czeka na moment

jak Joffrey będzie się dusił pasztetem

huehuehue B)

58815786.jpg

Opublikowano

Faktycznie kolega wyżej ma rację. Od pierwszego sezony wiele się zmieniło i zgadzam się również że wiele niepotrzebnych wątków dodali. Niestety moja wrażliwość jest ogromna i do tej pory nie mogę wybaczyć Lannisterowi że wypchał młodego przez okno i go okaleczył. Szczerze powiem że zatrzymałem się na drugim sezonie z powodów hmm że tak powiem szkolnych (szkoła językowa) Ale za tydzień będę mógł ruszyć w dalszą podróż z GoT-em. A takie pytanko jeżeli można to w którą postać się wczuliście i co myślicie o tej pięknej , młodziutkiej Daenerys Tyrgaryen i o zajebistym za przeproszeniem Tyrionie ? ;)

Opublikowano

Trochę moich wrażeń odnośnie książek:

Hmmm chodzą spekulacje że Jon jest synem Lyanny Stark i Rhaegara Targaryena i podobno po śmierci(która jest zresztą chyba oczywista) Melisandre wskrzesi chłopaka i stanie się on prawowitym Azorem Ahai.

Oczywiście to tylko gadanie bo Martin nic takiego nie powiedział, ale jeśli by to była prawda to może smok, który ukrywa się w lodzie(mur) by ożył i Jon by sobie na nim latał?

Zdecydowanie bardziej podoba mi się taka perspektywa, bo jest on moim ulubionym bohaterem i byłam dosłownie w szoku że autor go uśmiercił.

Co do Dany...kurcze, o ile ją uwielbiałam od samego początku to teraz jej nie znoszę. Dziewczyna zamiast ruszać na podbój Westeros to siedzi w Meeren i bawi się w ratowanie świata od niewolnictwa. Rozumiem, że to jest straszne i nieludzkie więzić ludzi, ale do jasnej anielki ona ma swoje sprawy, na które się szykowała całe życie.

Całkowicie dobiło mnie jej zachowanie względem księcia Quentyna...o ile wcześniej nie miała statków(jasne bo Xaro wcale ich jej nie dawał,ale odmówiła)to teraz mogła wyruszyć z nim do Dorne gdzie ma sojuszników to nieeee, bo po co. Biednego sfajczyły smoki i tyle go widzieliśmy.

Mam szczerą nadzieję że Dany się w końcu ogarnie, bo teraz to jedynie liczę na jej szybką śmierć z ręki Jhaqo. Ciesze się z tego, że młody Aegon ruszył do ataku...ten t przynajmniej wie co ma robić.

Jeśli chodzi o serial to niby dobrze, że nie wszystko się do końca zgadza, ale mi to osobiście strasznie przeszkadza i moja ocena trochę spadła od czasu pierwszego sezonu.

Za dużo dodają zbędnych wątków i za dużo, jak ktoś to gdzieś napisał "cycków Ros", która nawet nie zaistniała w książce. Trzeci sezon rozkręcił się dopiero w 4 odcinku, bo wcześniej to była totalna nuda.

No ale chyba każdy czeka na moment

jak Joffrey będzie się dusił pasztetem

huehuehue B)

Wątek z Meeren jest uzasadniony. Dany uważa, że nie zna się na rządzeniu i prowadzeniu wojny (I ma rację) więc zostaje tam jako królowa by nabrać doświadczenia przed ruszeniem na Westeros.

Ogólnie martwi mnie sprawa smoków. Jeśli nie znajdzie sposobu na ich ogarnięcie to może być nieciekawie.

1374788544-U921656.png

Opublikowano

Jaki spoiler xD

Ile jest już tomów wydanych? Serial obejrzałem cały (tyle ile jak narazie jest odc) i zaczynam czytać ale dopiero Pieśń lodu i ognia skończona^^

76561198001815076.png
Opublikowano

Nie czytałem wypowiedzi wyżej bojąc się jakiegoś trolla,który zaspoilerował coś :) Książek jeszcze nie czytałem, najpierw obejrzę serial, potem z przyjemnością książki kupię.

Daenerys jak dla mnie zmiecie wszystkich :) oczywiście o ile w końcu przedostanie się przez morze.

Dzicy szans nie mają i nic nie wskurają, jak dla mnie skończy się to tym,że Snow ze swoją dupencią uciekną, a resztę ktoś wybije.

Robb Stark też nie ma już szans, chociaż na początku myślałem,że jednak może coś zdziałać.

Na pewno namieszać może jeszcze kobieta w czerni, wredna suka swoją drogą.

Opublikowano

Nie wiem jak to będzie, ale według mnie Daenerys powinna zostać królową. :) Jest postacią, która nie tylko myśli o zwycięstwie, ale także o ludziach, czego byliśmy świadkami w poprzednich odcinkach Gry o Tron. Do tego u jej boku powinien stanąć jej wierny przyjaciel, skrycie w niej zakochany. :)

Opublikowano

Nie wiem jak to będzie, ale według mnie Daenerys powinna zostać królową. :) Jest postacią, która nie tylko myśli o zwycięstwie, ale także o ludziach, czego byliśmy świadkami w poprzednich odcinkach Gry o Tron. Do tego u jej boku powinien stanąć jej wierny przyjaciel, skrycie w niej zakochany. :)

Jak lubisz Joraha to się zasmucisz :C

Już nie spoiluję :D

Tak, tylko, że serial jest teraz na Nawałnicy mieczy a w późniejszych książkach nieco problemów zaczyna nękać Daenerys

Smoki się buntują i uciekają, miasta, nad którymi rządzi dany też się buntują przeciwko niej. Nieciekawie to wygląda, ciekawe jak George poprowadzi ten wątek.

A Jon nic nie zrobi wg. mnie. Dzikich jest zbyt mało i są zbyt niezorganizowani.

1374788544-U921656.png

Opublikowano

Dobra... straciłam wiarę w serial. :(

Zabili Starkównę, jej syna, jego przyszłą żonę, która była w ciąży. Ogólnie to wielka dupa...

Opublikowano

Jak lubisz Joraha to się zasmucisz :C

Już nie spoiluję :D

Tak, tylko, że serial jest teraz na Nawałnicy mieczy a w późniejszych książkach nieco problemów zaczyna nękać Daenerys

Smoki się buntują i uciekają, miasta, nad którymi rządzi dany też się buntują przeciwko niej. Nieciekawie to wygląda, ciekawe jak George poprowadzi ten wątek.

A Jon nic nie zrobi wg. mnie. Dzikich jest zbyt mało i są zbyt niezorganizowani.

W sumie i tak zaspoilerowałeś mówiąc Miyoshi że się zasmuci na temat Joraha ;/ Teraz już wiem,że kolejnemu ulubionemu bohaterowi na bank coś się stanie.

Po dzisiejszym odcinku jestem w szoku. Czemu giną dobrzy bohaterowie, a znając życie te kazirodcze świnie i homo przeżyją i dalej będzie trzeba patrzeć jak jeden drugiemu lache stawia #obrzydlistwo

Opublikowano

W sumie i tak zaspoilerowałeś mówiąc Miyoshi że się zasmuci na temat Joraha ;/ Teraz już wiem,że kolejnemu ulubionemu bohaterowi na bank coś się stanie.

Po dzisiejszym odcinku jestem w szoku. Czemu giną dobrzy bohaterowie, a znając życie te kazirodcze świnie i homo przeżyją i dalej będzie trzeba patrzeć jak jeden drugiemu lache stawia #obrzydlistwo

Ej, Jamie rulez i mi tu z kazirodztwem nie wyjezdzaj :D
1374788544-U921656.png

Opublikowano

Ej, Jamie rulez i mi tu z kazirodztwem nie wyjezdzaj :D

Jamie już nie tak RULZ odkąd mu łapsko ucięli :D Ja coś czuję,że on się spiknie ze swoją "panią ochroniarz" :D

Opublikowano

Jamie już nie tak RULZ odkąd mu łapsko ucięli :D Ja coś czuję,że on się spiknie ze swoją "panią ochroniarz" :D

I naruchaja armie silnych, przystojnych dzieci, która przejmie 7 krolestw. Genialne!
1374788544-U921656.png

Opublikowano

Daenerys może roznieść stolicę, w końcu ma 3 smoki i 8 tysięcy nieskalanych... Kto wie co jeszcze nazbiera w drodze po tron, daleko ma jescze

czwartkowy posmak w ustach przypomina
że nie ma sensu owijać w bawełnę
zmarzniętego truchła

przez latarnię ktoś przerzucił sznur
cumuje statek w bezpieczną przystań

czuję jak na skroniach zasycha sól
...

Opublikowano

Daenerys może roznieść stolicę, w końcu ma 3 smoki i 8 tysięcy nieskalanych... Kto wie co jeszcze nazbiera w drodze po tron, daleko ma jescze

Teraz juz 8k nieskalanych, 2k drugich synów i 2 miasta ;)

1374788544-U921656.png

Opublikowano

Niom, a co do tego spoileru o śmierci Starków to nawet mnie to nie zaskoczyło, tak mi się wydawało, że staruszek Frey coś zbyt miły jest dla takich gości...

czwartkowy posmak w ustach przypomina
że nie ma sensu owijać w bawełnę
zmarzniętego truchła

przez latarnię ktoś przerzucił sznur
cumuje statek w bezpieczną przystań

czuję jak na skroniach zasycha sól
...

Opublikowano

W końcu ktoś ukradł mu kota ... (Harry Potter). Sorry, ale jego wredna morda tylko z tym mi się kojarzy.

Mogliby im zafundować chociaż honorową śmierć :-/

Co do gry o tron wydaje mi się, że kampania Dan wcale tak kolorowo się nie ułoży. Można to wywnioskować po jej nieumiejętnym rządzeniu, po tym, że z Jorahem coś przykrego się stanie (wg kolegi z tematu) i po tym, że Dan straci kontrole nad smoczkami (ps. dzięki za te wszystkie spoilery...)

Ciekawi mnie jak potoczy się historia Sansy i tego małego Rickona.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...