Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Najlepsze chłodzenie do procesora.

kkowal55

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam procesor AMD ASRock 970 Extreme3. Chciałbym do niego wrzucić jakieś dobre chłodzenie aby był cichszy, ponieważ gdy gram np. BF3 lub Bioshock Infinite chodzi jak czołg ;p. Najlepiej aby kosztowało do ok. 120zł.

Opublikowano

Za 120zł najlepszy stosunek wydajność/cena ma SilentumPC Fortis HE1225, lepsze jest Macho, ale jego rozmiary nie pozwalają na zamontowanie go w wielu obudowach.

650311402782440296730.jpeg

Mój PC:

CPU: I5 2500k I GPU: Sapphire HD7950 Vapor-X I PSU: be quiet! L8 CM 630W I MOBO: MSI Z77A G43 I RAM: Patriot 2x4GB 1600MHz I CASE: Fractal za 400zł NW

Opublikowano

Ja osobiście bym brał Zalmana cnps10x Performę ale jak tam wolisz ;x Co do ciszy to i tak to się ustawia w biosie więc to znaczenia nie ma

Opublikowano

Na tej mobo i tak nie da się podkręcić procesora na więcej niż 4.2GHz, więc tutaj wystarczy wziąć Ferę Pro i puścić wentylator na około 1k RPM.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Najlepszy stosunek ceny do wydajności ma właśnie wspomniana Fera PRO.

Na tej mobo i tak nie da się podkręcić procesora na więcej niż 4.2GHz

Polemizowałbym.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...