Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Kayle do mainowania

olszak48

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka

Mam pytanie odnośnie Kayle, mam zamiar mainować tą postać.

Teraz pytanie do was :

1. Co składać ?

2. Na jakiej pozycji opłaca się grać ? (głownie chodzi tu o rankedy, wiem ze dobra jest mid support i top)

3. Jak grać ( Czyli combo itd..)

4. Czy dobra jest w Late

x

Opublikowano

Siemka

Teraz pytanie do was :

1. Co składać ?

2. Na jakiej pozycji opłaca się grać ? (głownie chodzi tu o rankedy, wiem ze dobra jest mid support i top)

4. Czy dobra jest w Late

1. Berserki, Guinsoo, Hextech, Rabadon, "Zonbek" nashora, ga / plemienną.

2. Tylko top, dlatego iż pod pure ap jest chujowa, są lepsi midderzy. Obecnie na mida potrzebni są casterzy, a nie champy napierdalające z auto ataków przez 70% gry.

3. Q + e i walisz z "łapy". Jak obrywasz focus to używasz ulta. Chyba, że masz fed adc w teamie, to wtedy go bronisz.

4. Do dupy, może zniszczyć early i mid game, ale w late jej potencjał słabnie. Dlatego nie robi się jej pod offtanka. Jako "glass cannon" zadaje trochę dmg, poprawiając znacząco jej late game, bo jak wiadomo - dmg = late. Jeżeli enemy pójdzie w "tanka" Kayle jest useless. Dobra na niezbyt tankowaty team, bez heavy cc, stuny ją niszczą ( ex. brand na lane i kayle przegrała ( skill graczy jest podobny ). Stun na 2s neutralizuje ulta.

graphic.png

Opublikowano

1. berserkery dwa ostrze dorana na early, moze pozniej koniec rozumow krwiopijca absurdalnie wielka rozdzka plemienna zbroja wlocznia atmy to zalezy czy chcesz ad albo ap ja jeszcze pod ap skladalbym np kosmiczne berlo rylai
2. jesli masz zamiar ja mainowac to polecam chodzisz na wszystkie pozycje, bo przeciez ona pasuje do wszystkiego
3. jak pod ap to rzucasz kulke i naparzasz z autoatackow z q, leczysz siebie albo carry, rzucasz na inicjatora leczenie, pamietaj o dobrym uzycie ultimki
4. jest niezla poniewaz jej ultimka moze zmienic przebieg wojny

Opublikowano

Siemka

Teraz pytanie do was :

1. Co składać ?

4. Czy dobra jest w Late

1. Mala maska, nashor, rabadon i tutaj albo robisz duza maske jak maja tanky team albo cos innego sytuacyjnego, buty oczywiscie na mpen

2. Najlepiej dziala na midzie ale fajnie sie gra na topie na takiego Garena, Dariusa

3. Rzucasz Q na typa, czyli najwiekszy dmg Kayle, odpalasz E i nawalasz jak najwiecej, jak potrzebujesz heala albo speeda to W, sytuacyjnie R

4. Strasznie silna, moze sciagnac AD/AP Carry w pare chwil

Opublikowano

1. Berserki, Wit's end, Rabadon, Guinsoo, Nashoor, dałbym jeszcze Void'a lub coś na survi

2. mid/top, chociaż raz widziałem też dobrą w jungli

3. Harassujesz i farmisz hitami na E, z W masz spory sustain a jak chcesz zrobić killa, to inicjujesz walkę z Q i dalej hit z E - krok - hit z E - krok, tak aby wróg nie uciekł.

4. Tak.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...