Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DL][AUTORSKIE SKRYPTY][BUKKIT]

Hak3r_PL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Spece -.-

1355923763u786880kopia.png

-===== Jezeli ci pomoglem daj Like to mnie motywuje do dalszej pracy! =====-

----==Szukasz Pomocy Technika Serwerowego? Pisz! ==----

Opublikowano

@REF

Opublikowano

@offtopic

No ciekawe,skrypty mogą się przydac początkującym.Jednak chce powiedzieć ,że pluginy to w .jar ,a skrypty w .sk .

Opublikowano

Super tylko szkoda, że nie przydatne :D na jaki grzyb dodawac jakies badziewie jak to jest w standardzie worldguarda i wszystko mozemy zblokowac czy tez zezwolic dla rang jakich chcemy oraz wiele wiecej np dodanie permission dla gracza z wpisem w worldguardzie mozna dodac sobie bana kicka tekst dla gracza osoby czy moze postawic kloca czy tez wylac wode ;d

Pff

Jestem wesoły Tomek

Opublikowano

Super tylko szkoda, że nie przydatne :D na jaki grzyb dodawac jakies badziewie jak to jest w standardzie worldguarda i wszystko mozemy zblokowac czy tez zezwolic dla rang jakich chcemy oraz wiele wiecej np dodanie permission dla gracza z wpisem w worldguardzie mozna dodac sobie bana kicka tekst dla gracza osoby czy moze postawic kloca czy tez wylac wode ;d

Pff

ja dopiero zaczynam z pluginam i na poczatek robie proste... chcecie plugin ze jak sie postawi blok zlota i wyleje sie na to wiadro wody w netherze to normalne sie rozleje woda a ten blok zlota zniknie? bo mam jeszcze taki ale nie wiem czy sie spodoba..

Opublikowano

No, widac ze sie postarales. Ciekawe

2oj6rbvptyvi.png

W razie pytan pisz smialo GG: 36558269

Proszę o zdjęcie paru % bardzo się staram ; ) ||| Jesli Ci pomoglem daj Like -->>-->>

Opublikowano

@offtop

To są skrypty nie pluginy. -_- Pluginy się pisze w Eclipse ,a nie Notepad++ . Pozdro dla autora tematu.

Opublikowano

@up

Pluginy piszę się w programach, które są kompilatorami javy (tłumaczą to co napisaliśmy w języku javy na język maszyn).

Co do skryptów to są one nieprzydatne, bo jak to już ktoś napisał, istnieją plugny, które mają już te funkcje. Jeśli chcesz się choć trochę napracować to napisz jeden większy plugin bądź skrypt zawierający to wszystko co już masz + dodatkowe funkcje.

Opublikowano

@up

Pluginy piszę się w programach, które są kompilatorami javy (tłumaczą to co napisaliśmy w języku javy na język maszyn).

Co do skryptów to są one nieprzydatne, bo jak to już ktoś napisał, istnieją plugny, które mają już te funkcje. Jeśli chcesz się choć trochę napracować to napisz jeden większy plugin bądź skrypt zawierający to wszystko co już masz + dodatkowe funkcje.

Tak wiem staram sie robic lepsze pluginy ale jak mowilem ja dopiero zaczynam...

2UP Masz w temacie napisane ''Skrypty'' o.0

Opublikowano

Chciałbym uświadomić siebie że sobie "skopiowałeś" pomysł na temat...

1. Twoje skrypty nie są jak na razie za ciekawe...

2. Mógłbyś dodać trochę więcej opcji :)

3. Mój temat ze skryptami był pierwszy ( http://www.mpcforum.pl/topic/939449-dlpaczka-autorskich-skryptow-pluginow/ )

4. Mało opisany temat.

5. Nie starasz się zbytnio by stworzyć coś porządnego...

I tyle w tym temacie...

Zastanów się od kogo chcesz kopiować :)

P.S.

Takie skrypty co napisałeś widziałem na jakiejś amerykańskiej stronie, ty je tylko spolszczyłeś :) i aż tyle się napracowałeś.

bottom-separator.png

Pogadaj ze mną na...

blxoosm.png

bottom-separator.png

Opublikowano

Teraz trochę bardziej konstruktywna krytyka niż pierwsza reakcja na nabijanie postów:

ja dopiero zaczynam z pluginam i na poczatek robie proste...

Generalnie tyle osób Cie hejtuje (razem ze mną) dlatego że nazywasz skrypty pluginami. Banalność języka skrypt nie ma porównania do trudnej, obiektowej Javy. Tym samym ktoś, kto czyta Twój temat i jest programistą myśli sobie że ta osoba (Ty) nie potrafi pisać w Javie ale chce dołączyć do tej społeczności zmieniając nazwy skrypt na plugin. Jakby nie patrzeć 50% użytkowników mpcforum nie odróżnia skryptu od pluginu. Robiąc tak jak robisz (pisząc proste skrypty i nazywając je pluginami) powodujesz że dużo osób uważa Cie za programiste Java. A Java jest bardzo trudna i jej programiści widząc ten temat są na Ciebie wkurzeni - Uczą się kilka tygodni, miesięcy Javy aby wreszcie móc obwieścić się programistami tego języka aż tu nagle wyskakuje HAK3R z prostym skryptem którego można się nauczyć w 3 dni i samego siebie też nazywa programistą Javy.

Jeśli przestaniesz nazywać to wszystko pluginami i trochę nabierzesz pokory to myśle że hejt zniknie (razem z moim). Sympatia dla ludzi co idą na łatwiznę u większości ludzi nie istnieje :)

Pozdrawiam.

708121422388637873334.png

Opublikowano

zamykam zostawiam pisanie pluginow dla ''specow'' NARA!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...