Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Straszna zacina

JaguarPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na wstępie mówię że daje tu bo nie ma żadnego działu LoL'a "pomoc" ;)
A więc.
Mam taki problem że Gra niemiłosiernie tnie. I nie są to zwykłe zacinki. wygląda to tak. Odpalam lol'a clienta. wszystko ok. Przywoływanie postaci - dłuuugi czas. Kiedy już się załaduje gra na początku nic nie moge zrobic, musze czekac az sie wszystko ogarnie bo mam istny pokaz slajdów (ok 1 klatka na dwie sekundy), kiedy już się wszystko ogarnie mój MAKSYMALNY osiąg fps to 35 FPS. Hah, ale tylko jak idę ;) Przy samych minionach robi sie 20 fps, a kiedy zbliżam się do walki mam 2 fps. I od razu poprzedzam wszystkich. Tak, komputer mam słaby. Ale bez przesady! Nie jest AŻ taki słaby żeby TAK ciąć! Kiedy chcę grać z kolegami muszę do tego włączyć skype, wtedy w połowie gry wywala mnie na pulpit a lol gaśnie. O co może chodzić? (Kolega ma minimalnie lepszy komputer od mojego i podczas walki ma 120 fps przy maksymalnych detalach)
PS: Gram na średniej grafice

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

AMD Athlon 64 X2 3600+
Gigabyte Technology M55S-S3
RAM 1024 MB
NVIDIA GeForce 8400 GS
(Wyłączam pod czas gry LolClient.exe, najsłabsza grafika oprócz rozdzielczości, teraz FPS troche się zwiększyły ale dalej tnie)

Opublikowano

Coś czuję że masz za słaby komputer...

1Gb ramu? Nie starczy Ci na komfortową grę.

GF8400, sam zobacz.

Pewnie wina sprzętu z tego co widzę powinieneś dołożyć te 150 zł i dać chodziarz +2Gb i w tedy by było 3Gb.

Ale wszystko zależy od płyty głównej więc po prostu zmień sprzęt i po sprawie.

Opublikowano

Zrobiłem w dzień, kiedy zapostował kolega wyżej. Wszystko działa ok! :) Jednak jak ktoś zamierza z tym grać na najwyższych efektach - to nie radzę, bo z mapy robi się "siatka" (coś jak zrobi się zdjęcie dla monitora)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...