Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Dlaczego NIE dla OtherDrops?

OtherDrops  

22 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy sadzisz ze OtherDrops to dobre rozwiazanie?

• Tak
      7
    • Nie
      14
    • Nie mam zdania
      1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Jest to moj temacik w ktorym opisze w 2 punktach dlaczego NIE dla OtherDrops? Opisze tutaj jedynie Diameny

Zazwyczaj na serverach szansa na drop diamentu ze stone wynosi od 1 do 1,5 %

1. Zainstalowalem plugin OtherDrops. Kopalem 30 min z OtherDrops, 30 min bez. Stan po kopaniu z OtherDrops: 34 diamenty

Stan po kopaniu bez OtherDrops:11 (!!!) Bez OtherDrops poprostu lazilem po jaskinach i szukalem diamentow. Z kopalem tunel 3 wysokosci 5 szerokosci. A zapomnialem wspomniec ze wzialem 4 diamentowe kilofy do kazdej proby. Po kopaniu bez OtherDrops zostaly mi jakos 3 kilofy. Z OtherDrops zostaly mi 2 kilofy.

2. Ma to byc niby zabezpieczenie przed Xrayem itd. itp. Moze w jakims stopniu jest to niewielkie zabezpieczenie. Jest masa pluginow ktore wykrywaja lub robia jakies statystyki jakimi sposobami gracz kopie. Zrobilem kolejny test z Orebfuscator. Zainstalowalem chyba 23 pluginy. Bez Orebfuscator server mial niewielkie opoznienie. Kiedy zainstalowalem Orebfuscator nic sie nie zmienilo. Nadal byly niewielkie opoznienia.

Czekam na spam "spjeldaraj hójó ty sje nie snasz othertrops jest najlepsze" ;) Oczywiscie nie kazdy musi sie z tym zgodzic, sa to jedynie moje przemyslenia :> Dziekuje za uwage i pozdrawiam.

1378238828-U336505.png
Opublikowano

nie zawsze jest 1 do 1,5 :D

może być np 0,5 lub mniej :D wtedy już jest trudniej :DDDD

Wiem, tyle ze bylem na duzej ilosci serverow gdzie szansa byla wlasnie tak (1 do 1,5) ustawiona :> To byl tylko taki przyklad

1378238828-U336505.png
Opublikowano

Na MCHC.PL (server hardcore) jest 1 % dropu diax ale dropia tez slimebole, emeraldy i perły (złoto i żelazo też) i jak dla mnię drop jest spoko

nie jest przesadnie duży a i jeszcze fortuna w kilofie się opłaca więc jak dla mnie ten plugin na tym servie jest spoko :D

Opublikowano

Na MCHC.PL (server hardcore) jest 1 % dropu diax ale dropia tez slimebole, emeraldy i perły (złoto i żelazo też) i jak dla mnię drop jest spoko

nie jest przesadnie duży a i jeszcze fortuna w kilofie się opłaca więc jak dla mnie ten plugin na tym servie jest spoko :D

Plugin jest dobry dla graczy bo o wiele wiecej Diamentow itd. xD Ja tutaj wzialem po uwage jedynie Diamenty ;)

1378238828-U336505.png
Opublikowano

umila??? nie ma nic gorszego od otherdrops... kopiesz kamień i nic nie robisz....

Najfajniejsze w mc jest budowanie, i zwiedzanie. A jak mam zwiedzać jak muszę kopać kamień*... zamiast zwiedzać jaskinie.

Dlatego nie gram już na multi, bo nie ma gdzie... Wszędzie jakieś debile instalują ten plugin... Bo administracja jest zbyt leniwa by coś robić (prawie jak te forum o.O)

* nie pisać "wcale nie musirz kopadz kamienia, moszerz nie kopadz" Bo minecraft polega właśnie na wydobywaniu surowców...

Opublikowano

Przez ten plugin jaskinie kaniony itp.. wszystko co najlepsze stało się zbędne może przeszkadza X-ray'owcom ale to nie sposób na to.. Kopać stone i lecą różne surowce.. Orebfuscator przeszkadza X-ray'owcom a nie OtherDrops. OtherDrops wdg mnie to dosyć wkurzający plugin. Jaskinia się trafi lub coś podobnego to to nic nie daje. Przez ten plugin gra traci uroki wszystkiego co najlepsze ;c. To tylko moje zdanie. ;] Wdg mnie tez plugin jest zbędny ;> Teraz już prawie nie ma gdzie grać bo same OtherDropsy ;p

Minecraft bez jaskiń kanionów to już nie minecraft ^^ Bezsens ;/

image.png

Opublikowano

OtherDrops przeszkadza x-rayowca ale niektorym graczom uniemila rozgrywke, caly czas kopiesz kamien a bez OtherDrops zwiedzasz jaskinie, szukasz rod itp...

2oj6rbvptyvi.png

W razie pytan pisz smialo GG: 36558269

Proszę o zdjęcie paru % bardzo się staram ; ) ||| Jesli Ci pomoglem daj Like -->>-->>

Opublikowano

Napisze jeszcze raz troszke inaczej.

umila??? nie ma nic gorszego od otherdrops... kopiesz kamień i nic nie robisz....

Najfajniejsze w mc jest budowanie, i zwiedzanie. A jak mam zwiedzać jak muszę kopać kamień*... zamiast zwiedzać jaskinie.

Dlatego nie gram już na multi, bo nie ma gdzie... Wszędzie jakieś debile instalują ten plugin... Bo administracja jest zbyt leniwa by coś robić (prawie jak te forum o.O)

* nie pisać "wcale nie musirz kopadz kamienia, moszerz nie kopadz" Bo minecraft polega właśnie na wydobywaniu surowców...

Ale tak naprawdę jestem całkowicie ZA otherdropsem ALE nie do dropu z kamienia...Można robić fajne efekty dropenia zombie z graczy, albo np 10 zombie po zabiciu giganta :) Drop villagera po zabicie zombie-villagera, Same fajne sprawy. Tylko nie do dropienia rud... Od tego jest Orebfuscator albo 1 admin* na 15/20 graczy pilnujący jak kto kopie + found diamonds i opcjonalnie logblock.

Do tego bany... nie powinny to być permy. Myślę że najlepszą opcja jest zabranie WSZYSTKICH diaxow i innych najcenniejszych materiałów. Tylko trzeba sprawdzić czy przypadkiem nie sprzedał większości. i czy nie ma ukrytych skrzynek (logblockiem i x-ray)

I tak za każdym razem, Albo mu się znudzi i bd grać normalnie, albo sam przestanie grać.

* Mam na myśli admina, ktory zna się na wykrywaniu. (nie chodzi tylko o to ze zobaczy ze ktoś kopie od rudy do rudy, musi umieć to zobaczyć nawet gdy gracz jest offline a on znajdzie tylko pusty tunel. I część graczy ma swoje własne taktyki kopania by być "nie wykrywalnym") Prawdziwe bycie niewykrywalnym jest tak trudne ze aż się nie opłaca.... może z 3 diaxy więcej wykopiesz.

EDIT: pomijam fakt ze admini instalują otherdropa i maja wy****** na cały świat. a gracze z x-ray kopia wszystkie twierdze, dungeony itd :P zdobywając po 20 zaklętych książek dziennie i 40 diaxow ze skrzynek.

Opublikowano

Ja mówię NIE, dla OtherDrops'a, ponieważ:

Kiedy sobie kopiesz, szukasz z kumplami diamentów. Gadacie na skype/ts3/mumble, dzielicie się "Ja pójdę tym cavem, a ty idź tam".

Kopiecie i znajdujecie kopalnię. "Może tu będą diaxy?".

W ogóle jak się znajdzie lawę, to jest podjara "Ej stary! Lawa jest, tu muszą być diamenty!"

Kiedyś było fajnie, szukało się cave'ów, a teraz wszędzie OtherDrops...

A z OtherDropsem to kopiesz i czekasz aż ci wypadnie, bo wszystko zależy od szczęścia.

343731479829004887779.png

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

stary na otherdropsie przynajmniej mozna ustawic jakis mily drop i wgl , Diaxy są częstsze (bez x-raya), Wiele serwów go ma i są zajebiste bo frajda nie polega na kopaniu na x-rayu tylko normalnie jak ci wypada z kamienia np..

Opublikowano

[...]Kiedy zainstalowalem Orebfuscator nic sie nie zmienilo. Nadal byly niewielkie opoznienia.[...]

Niech wbije na serwer z 20-30 osob, zobaczysz spadek TPS[jesli wiesz co to wgl. jest ;)]

Cd. OD, nie widze problemu aby ustawić np. 0.2% :)

Polecam hosting cubehost.pl

Opublikowano

Niech wbije na serwer z 20-30 osob, zobaczysz spadek TPS[jesli wiesz co to wgl. jest ;)]

Cd. OD, nie widze problemu aby ustawić np. 0.2% :)

To jest niestety prawda, orebfuscator zjada zasoby serwerowe jak amerykanin McDonalda.

Jest jednak dla niego alternatywa - plugin który zapisuje logi (statystyki) tak jak autor tematu wcześniej o tym wspomniał.

Wszystko da się pogodzić z płynnością na serwerze i zadowoleniem graczy.

Również uważam, że otherdrops to zło i trzeba go unikać jak tylko się da.

Oczywiście prócz wkurzającego dropu z powyższego pluginu mamy jeszcze spam na czacie, czyli kolejny minus.

Tak w ogóle to polecam każdemu używać NoCheatPlus, bardzo fajny plugin i przy odpowiedniej konfiguracji z innymi pomniejszymi dostępnymi na bukkit.org da się niemalże całkowicie wytępić cziterów.

417711489342956987022.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...