Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Ahri vs zed

Asta12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema interesują mnie te 2 postacie ale nie wiem którą wybrać chodzi o mid ale też wiem że zed jest na topa i jungle więc bardziej uniwersalny . Dlatego proszę o + i - tych postaci i co byście wybrali.

Opublikowano

Jak mówisz że mid to Ahri według mnie.

Zalety

• Sustain z pasywu, dzięki któremu jesteś w stanie naprawdę długo utrzymać się na linii.
  • Dobre teamfighty.
  • True DMG
  • AoE DMG
  • Mobilność, mobilność i jeszcze raz mobilność
  • Charm – jedno z ciekawszych, a zarazem bardziej skutecznych CC. Jego potęga jest szczególnie często doceniania w trakcie invadów.

Wady

• Powodzenie w grze Ahri jest w dużym stopni zależne od trafiania skillshotami.
  • Cięzka do opanowania

darius__league_of_legend__signature_by_deinyght-d5sd11x.jpg

Opublikowano

Polecam Ahri:

+aoe dmg

+harass

+dobry pusher

+małe cd

+sustain

+charm

+mobilna

+świetnie gankuje

+true dmg

+mocna przez wszystkie fazy gry

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Ahri jest świetną postacią na środkową linię, jest bardzo mobilna i atakuje zza minionów, jej spell (W) atakuje najpierw bohaterów, jednakże trzeba mieć do niej opanowane skillshoty by wprowadzić dobre combo. Ma też ciekawy pasyw - leczenie co może wykorzystać do dłuższego pozostania na linii.

Zed'a też trzeba opanować z tymi klonami i Q ale nadaje się na topa, mida i jungle jednak uważam, że nie ma dobrego ult do teamfightów.

Proponuję Ahri ^.^

4gn9yu.jpg

tumblr |

Opublikowano

Ja sam z siebie polecam Zeda , ciekawa mechanika Cieni , sam posiadam i jestem zadowolony , ulti bajka do dobijania/rozpoczynania combosow. Troche papier na początku , nadaje sie na mida , topa i jak sie uprzesz to na jungle.

Opublikowano

Dobra dałem wszystkim lajki a tera pytanie kto z nich był by lepszy na midzie jakby się spotkali bo nadal nie wiem kogo wziąć bo są bardzo różne opinie ;p .

Opublikowano

@up

Zed bije wiekszosc AP Miderów, nie wiem jak poradzilby sobie z Ahri.

Z tego co wyniika tutaj: http://lolcounter.com/champ/ahri

Ahri kontruje Zeda, ale to nie tylko liczy sie jakas tam kontra ale rowniez umiejetnosci graczy grajacych na siebie.

Mysle, ze Ahri jest lepsza.

Opublikowano

@up

Mój kumpel jest bardzo dobrym miderem. :D

Z Ahri ma duże doświadczenie a gdy raz zagraliśmy 1v1 wziąłem Zeda ,którym grałem tylko 2 razy... wygrałem... (on grał ahri)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...