Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Nowa mapa na serwerze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dodałem na serwer mapkę bazując na istniejącej mapie lochów pająków V1.

Właściwie wszystko powinno być ok, ale gdy chce się przenieść na tą mapkę to nic się nie dzieje.

Zajrzałem w syserr serwera i okazuje się, że jakimś "magicznym" sposobem index mapy pomnożył się przez 10000.

w pliku index (katalog z mapami) wpis jest taki

46 moja_mapa

Na każde CH (ch1, ch2, ch3, ch4, game)

dodałem do CONFIG'ów

MAP_ALLOW: (...) 46 (...)

(index 46 u mnie jest wolny)

w settings.lua dodałem

add_goto_info("moja_mapka", 0, 46, 51200, 486400)

Wszystko ofc na wyłączonej maszynie, no i na koniec do atlasinfo.txt klienta dodane

moja_mapa(tab)51200(tab)486400(tab)3(tab)3

I koniec końcem syserr serwerowe wywala mi

WarpSet: Invalid map inedx 460000, must be child of 10

Co z tym fantem zrobić?

59649524317135950350.png

Opublikowano

Może to głupio zabrzmi ale czy dodałeś również wpis do pliku index w folderze pack żeby wykryło nowo dodane pliki.epk/.eix Pamiętaj również że w configach jest limit map do 32. Jeśli masz mniej niż 32 mapy w configach i dodaleś wpisy do index to ja nie wiem wszystko powinno być ok:-)

8910814572903361049127.png

Opublikowano

do indeksu klienta nie dodawalem ponieważ mapa bazuje na istniejącej już. ps w configach mam po 26 map.

59649524317135950350.png

Opublikowano

Z tym, że drogi kolego "moja_mapa" to nazwa katalogu z danymi mapy, a wpis "moja_mapka" to czysty ciąg, który po wpisaniu komendy GM

/go moja_mapka powinno przenosić na tą mapkę, chociaż, jeżeli wpisze się /go moja_mapa (lub inna nazwa katalogu z mapą to przeniesie także) no po za tą, którą

ja dodałem xD

59649524317135950350.png

Opublikowano

wiesz, nie mam teraz dostepu do komputera, a szkoda moze cos bym wykombinowal ale jak na moje oko to wszystko powinno byc ok. ostatnia moja mysl to skopiuj pliki w pack odpowiadające za v1 i spróbuj dodać jak by to była całkiem nowa mapa.

ps. szukalem na epvp inforge w googlach wszedzie i nie ma nikt takiego bledu :/

8910814572903361049127.png

Opublikowano

z bledu syserr wynika ze index jest zly

ustaw index mniejszy niz 10 ;)

Obama wie, co robisz!!!
131894.jpg                                                                                                                                                    4906167742.png

LTE Play Opole

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...