Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Programy do sprawdzenia działania - RAM, DYSKU, PROCESORA ITD.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko chciałbym abyście podzielili się wiedzą ze mną na temat programów do ogólnego sprawdzenia działania różnych podzespołów komputera PC jak i zarówno Laptopów.

Przede wszystkim chciałbym abyście podali mi jakieś programy do sprawdzenia:

-Pamięci RAM

-Dysku Twardego

-Karty Graficznej

-Procesora

Jak macie jeszcze coś ciekawego to piszcie..

Dzięki i Pozdro. !

"Bóg, Honor, Ojczyzna" - wartości które w tych czasach są często zapominane.

" Wiem, że nic nie wiem "

Opublikowano

Okey. Dzięki "like" jest. ;)

Ale chodzi mi bardziej o program, który można np. uruchomić od razu z płyty tak jak instalator windows'a XP , gdzie ustawiam sobie bootowanie w BIOS'ie i odpalam program i mogę zdiagnozować problem. Bo chodzi mi o to, że jak nie będzie się przykładowo ładował system czy będzie się po chwili wyłączał komputer to poprzez tak odpalony komputer zdiagnozować co może to powodować.

Pozdrawiam. :)

Opublikowano

Hmm.. Może Hieren's Boot? Ma bardzo wiele funkcji, odpala się go przez BIOS'a.

Funkcje diagnozowania:

Testowanie Narzędzia
Bart's Stuff Test 5.1.4 Długoterminowa dużego obciążenia testowania urządzeń pamięci masowej.
CPU / Video / Disk Performance Test 5.7 to narzędzie do testowania procesora, karty graficznej i dysku.
Speed Disk 1.0 Narzędzie do testowania szybkości dysku.
GoldMemory 5.07 Memory Diagnostic Tests.
H2testw 1.4 Sprawdź, czy karty pamięci Flash USB, zewnętrzne / wewnętrzne dyski twarde oraz dyski sieciowe za błędy z tego narzędzia.
HDD Scan 3.3 HDDScan jest na niskim poziomie HDD narzędzie diagnostyczne, skanuje powierzchnię znaleźć uszkodzone sektory itd.
IsMyLcdOK (Monitor Test) 1,02 Umożliwia test / CRT LCD / TFT do martwych pikseli oraz ekrany diffective.
Memtest86 + 4.20 PC Memory Test.
MemTest 1.0 narzędzie do testowania pamięci.
Prime95 25.11 wykrywa to błędy procesora lub pamięci RAM w ciągu kilku minut, jeśli podkręcanie nie jest stabilne, można uruchomić Torture Test (burn-in) w ciągu nocy w celu zapewnienia długoterminowej stabilności sprzętu.
S & M Stress Test 1.9.1 cpu / hdd / testowania pamięci i narzędzi informacji, w tym temperatury / prędkości wentylatora / napięć.
Speed Test systemu 4.78 to testy procesora, dysku, itd.
Test dysku twardego 1,0 narzędzie do testowania dysku twardym.
Video Memory Stress Test 1.7.116 narzędzie dokładnie przetestować pamięci RAM wideo pod kątem błędów i usterek.
Video Memory Stress Test CE 1,21 Testuje wszystkie pamięci wideo dostępne przez 32-bitową przestrzeń adresową procesora z czystego środowiska.
Windows Memory Diagnostic RAM narzędzie Test.

Polecam.

Wszystkie funkcje możesz zobaczyć na stronie:

Niestety tłumaczone prawdopodobnie w GoogleTłumacz.

Opublikowano

No właśnie o takie coś mi chodziło Super. Dzięki i leci "like" .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...