Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jaki czołg premium do 2000 Złota ?

Vaxus

Czołg do 2000 Golda :)  

36 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki czo?g premium do 2000 Z?ota z V tieru ?

• Churchill III
      24
    • Matilda IV
      1
    • Ram II
      1
    • T 14
      3
    • Matilda BP (Black Prince)
      1
    • T-25
      6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Pytanie jak w temacie. Pytanie jest właściwie, pytaniem mojego kumpla , który ma na koncie 2100 Złota i zastanawia się, jaki kupić czołg PREMIUN V tieru do 2000 Złota. Ja mam swojego faworyta, ale ... o tym później :)

Jestem ciekaw, jakiego wyboru Wy byście dokonali ?

Zapraszam do głosowania w ANKIECIE, oraz komentowania swojego wyboru !

P.S.

Proszę nie pisać: " Ja bym dołożył .... i kupił..." , "... wolę TD, czołg, to...", "za te Goldy, to masz tydzień Premium i ..." lub podobne. Rozmawiamy/głosujemy o czołgach do 2000 Złota :)

test

Opublikowano

Żaden, to jest strata pieniędzy jak dla mnie. Sam zakupiłem t-25 i żałuje tego, nie dla tego że czołg jest słaby, ale dla tego że nim się ledwo co zarabia.

2815676267.png

Opublikowano

Ja bym dokupił te 400 golda i kupił miesięczne premium :)

Ehhh... wiedzialem, ze sie znajdzie jeden ;)

test

Opublikowano

Czekasz na promocje PZ.IVs i go kupujesz, moim zdaniem lepiej zaczekać.

A jeśli chcesz już teraz kupić (moim zdaniem strata golda) to kupiłbym artę francuską premium

No i wejdzie jeszcze w 8.6 premka V tieru, brytyjski ht

Opublikowano

Ja mam T-25 załoga już 100% i 25k z każdej bitwy

Jak coś to mów prawdę bo nie jest tak sielankowo jak mówisz no chyba że wyciągniesz 1.8k dmg to ta ale jeszcze odlicz sobie naprawe.. (no chyba że na premce ciśniesz).

Jaki czołg? żaden. Dozbieraj sobie i poczekaj bo na wakacje mają być promo więc bym czekał i dołożył do VIII lepszy wybór.

Sig.png

Opublikowano

Churchill z nich wszystkich est najlepszy. Duża szybkostrzelność, szybkie przeładowanie i całkiem dobre dmg. Poza tym często go wrzuca na top listę, gdzie nic mu nie dorównuje.

636451494245979649038.gif

Opublikowano

Żaden, to jest strata pieniędzy jak dla mnie. Sam zakupiłem t-25 i żałuje tego, nie dla tego że czołg jest słaby, ale dla tego że nim się ledwo co zarabia.

Wybacz, ale jak się nie potrafi tym czołgiem grać chociaż, że żadnej większej umiejętności nie trzeba to tak jest...

Wychodzisz praktycznie zawsze około 20 000 kredytów na +

Jak coś to mów prawdę bo nie jest tak sielankowo jak mówisz no chyba że wyciągniesz 1.8k dmg to ta ale jeszcze odlicz sobie naprawe.. (no chyba że na premce ciśniesz).

Jaki czołg? żaden. Dozbieraj sobie i poczekaj bo na wakacje mają być promo więc bym czekał i dołożył do VIII lepszy wybór.

Mam Ci podesłać swoją bitwę, gdzie "sielankowo" wyszedłem 53 000 kredek na plusie? Naprawa masz rację ogromny koszt! 2 200 + 1 100 amunicja ...

Co do tematu jak na V tier, to polecam Ci kupić premium i jako pierwszy czołg T-25 potem Churchill III Najlepsze tanki do zarabiania :)

Mam nimi rozegrane ponad 700 bitew, więc wiem co mówię :) A z VIII Tierów to T34 oraz Lowe, reszta to teoria na papierze jak to mówią.

Opublikowano

Wybacz, ale jak się nie potrafi tym czołgiem grać chociaż, że żadnej większej umiejętności nie trzeba to tak jest...

Wychodzisz praktycznie zawsze około 20 000 kredytów na +

Mam Ci podesłać swoją bitwę, gdzie "sielankowo" wyszedłem 53 000 kredek na plusie? Naprawa masz rację ogromny koszt! 2 200 + 1 100 amunicja ...

Co do tematu jak na V tier, to polecam Ci kupić premium i jako pierwszy czołg T-25 potem Churchill III Najlepsze tanki do zarabiania :)

Mam nimi rozegrane ponad 700 bitew, więc wiem co mówię :) A z VIII Tierów to T34 oraz Lowe, reszta to teoria na papierze jak to mówią.

a Pomyślałeś że mówiłem o Gold Ammo? bo z jego Pena (zwykłego pocisku) na VII tierze nic nie zrobisz. Myślisz że ja nie wyciągałem tyle? pewnie że wyciągałem ale to było piekielnie trudne nawet z Premką przy dmg. 4k

Sig.png

Opublikowano

Churchill z nich wszystkich est najlepszy. Duża szybkostrzelność, szybkie przeładowanie i całkiem dobre dmg. Poza tym często go wrzuca na top listę, gdzie nic mu nie dorównuje.

Na 10 odp. jedna sensowna :) Napisalem jakiego typu odp. sa bezsensu a Wy swoje ;)

test

Opublikowano

Na 10 odp. jedna sensowna :) Napisalem jakiego typu odp. sa bezsensu a Wy swoje ;)

Churchill moze i jest fajny, losowania rzadko kiedy na 6 tierze ale trzeba wziąć pod uwagę że jego wieża to papier która lubi łapać pociski.

Imo najlepszy wybór. Mam go w garażu, wyjeżdżam nim od wielkiego dzwonu i kills/game powyżej 1 i to grubo a WR oscyluje się w granicach 57% a nie sądzę abym na nim wymiatał.

76561198001815076.png
Opublikowano

Akurat poczekać na promocje jest najlepsze, w końcu pztka jest dobra a i więcej zarabia.

Opublikowano

Reasumując. Mamy trzy opcje:

- Churchill III

- T-25

- ... czekamy na promocje

Ciekaw jestem dlaczego nikt (no dobra, jeden głos) nie uwzględnił Ram II ? Aż tak zły jest ten czołg ?

test

Opublikowano

Reasumując. Mamy trzy opcje:

- Churchill III

- T-25

- ... czekamy na promocje

Ciekaw jestem dlaczego nikt (no dobra, jeden głos) nie uwzględnił Ram II ? Aż tak zły jest ten czołg ?

CO do rama:

Patrząc pod kątem pancerza to jest nawet dobrze

Działo, lubie je, takie samo jest w M7 które bdb wspominam.

Ale raczej nie warty swojej ceny

Opublikowano

RAM II:

Moim zdaniem, jeżeli miałby być PT, to tylko jako T4. Tak naprawdę, M7 jest od niego zdecydowanie lepszym MoneyMakerem (moim zdaniem). Działa te same, ale M7 jest mobilniejszy i... więcej odbija! o.O

RAM II na papierze ma dosyć solidny pancerz, ale jak ja go T14 bez golda przebijam bez problemu spod kąta, to nie jest ciekawie. Do tego MM nie jest specjalnie świetny. Widzę go co prawda na T5, ale na T7 też wpada.

Co do Churchilla: Zrobisz Sidecrapa i niszczysz. Dużo ludzi nie ogarnia na tych tierach w co strzelać i zamiast pakować w wieże, pakują w skątowany bok. Dzięki temu łatwo nabić Steel Walla. Działo naprawdę godne uwagi. Mimo wszystko szybko celuje, penetracja jest dobra. Dosyć celny w rzeczywistości. Z załogą na 100%, dosyłaczem i Wentylacją mam ponad 30 strzałów na minutę, czyli co niecałe 2sec walę po 80.

Co do tematu jeszcze. Nikt nie wspomina o T14. Mam na nim załogę z T32 (3 perka co prawda) i super się nim gra. Ma świetny pancerz i niezłą mobilność, działo co prawda dupy nie urywa, ale świetnie się nim gra mimo wszystko. Jak się ogarnia weakspoty oraz sztukę zajeżdżania wrogów od boku, sieje on spustoszenie. Pakuję 120 dmg co 3sec przy wymaxowaniu go na szybkostrzelność (BiA, Wentyla, Załoga na 100%, Rammer). Do tego ma świetną depresję działa. Na początku myślałem, że to zmarnowanie golda, ale po daniu załogi wyszkolonej jest naprawdę przyjemny.

Mimo wszystko polecam poczekać na promocję i kupić sobie Pz IV S. za 1/2 ceny. Najlepiej z nich zarabia, a ma naprawdę wiele plusów. Jednymi z nich jest jego wieża i działo. :v Wieżą odbiłem już parę razy ISa-3. Działo ma dobrą penetrację, dosyć szybko strzela (reload 3.88 przy załodze na 100%, wentyli i rammerze), dmg nie jest zły, a do tego jest celne. Tak naprawdę, jest to jedna z lepszych inwestycji moich w WoTa. Mobilnością nie grzeszy, ale szybko się obraca i na płaskim terenie nawet szybko się rozpędza. Pod górkę jest kłopot, ale to nieważne. Do tego jak na niemiecki czołg, ma świetną depresję działa.

Opublikowano

a Pomyślałeś że mówiłem o Gold Ammo? bo z jego Pena (zwykłego pocisku) na VII tierze nic nie zrobisz. Myślisz że ja nie wyciągałem tyle? pewnie że wyciągałem ale to było piekielnie trudne nawet z Premką przy dmg. 4k

Co ty kurwa filozofujesz.

Na VII jak Churchilla rzuca raz na ruski miesiąc.

Na V gdzie jest często robią spustoszenie.

shoob.png

Opublikowano

Co ty kurwa filozofujesz.

Na VII jak Churchilla rzuca raz na ruski miesiąc.

Na V gdzie jest często robią spustoszenie.

Zmienili mu MM że go już rzuca na VII?

76561198001815076.png
Opublikowano

Zmienili mu MM że go już rzuca na VII?

Nie wierzę w to za bardzo, ale TowarzyszWiktor tak mówił.

Ale nie sądzę.

shoob.png

Opublikowano

Z ciekawosci kupie sobie Churchlawe i zobacze co z niego za ziolko ;) No nic, a kumplowi powiedzialem zeby poczekal (i co ? Padlo pytanie: A kiedy bedzie promocja ;) )

Dzieki

P.S.

Jak wspomnialem na poczatku moim faworytem byl/jest T-25 ale Wasza rozmowa na temat Churchlawy zaciekawila mnie i kupie sobie ten czolg, chociaz od zarabiania z V t. mam KV-1 :)

test

Opublikowano

Brawo, on mówił o T-25. Kolejny umiejący czytać. Chll III ma MM taki jaki miał - max T6

"Poniekąd" rzuca go na VII

Przynajmniej wg. TowarzyszWiktor

shoob.png

Opublikowano

Najlepiej kupic z V tieru t-14 ale jeżeli masz kase to warto uzbierać golda na pershinga chyba t26 super pershing i tam jakieś liczby bo wota juz nie gram. 8 tier bardzo dużo zarabia

Najlepsze serwery mt2 już odeszły

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...