Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Xbox

Glinka.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema.

Wróciłem dzisiaj od rodziny , mówię pogram Sobie.Włączyłem Listwę ,a tu Xbox sam się uruchamia w środku wiatraki chodzą na FULL coś dziwnie trzeszczy.Tacki od płyt nie idzie otworzyć choć po naciśnięciu jest to "Pip" guzik od uruchamia konsoli nie reaguje. Odłączyłem zasilacz od konsoli podłączyłem go samego.Okazało się że to On sam się uruchamia wystarczy że dostanie prądu.Wiatraki w nim też chodzą , ta zielona dioda na nim się nie świeci.Co może się dziać ?

Opublikowano

Odłącz zasilacz od xboxa oraz sprawdź jaka lampka na zasilaczu sie pali i jeszcze sprawdź czy nie ma odchylonego zlocza w zasilaczu jeżeli to nie zasilacz to masz zwarcie na układzie 884 lub 742 ale nie jestem pewien myśle że to zasilacz sprawdź i daj znać

891211407265765932522.png

Asus Motherboard H81M-E

Intel Core i5-4690,s1150

Corsair Vergeance 1x8GB DDR3 x2 = 16GB

Cooler Master G650M Modular

Corsair Hydro H110

Asus NVIDIA GeForce GTX 770 DCII OC 2GB GDDR5

Creative Sound Blaster Z

Western digital blue 500gb 3.5'' 7200RPM

Samsung 840 EVO 500GB

Opublikowano

Odłącz zasilacz od xboxa oraz sprawdź jaka lampka na zasilaczu sie pali i jeszcze sprawdź czy nie ma odchylonego zlocza w zasilaczu jeżeli to nie zasilacz to masz zwarcie na układzie 884 lub 742 ale nie jestem pewien myśle że to zasilacz sprawdź i daj znać

Napisałem że dioda się nie świeci (nie ma żądnego światełka).Zasilacz podłączony pod prąd sam od razu startuje.Kabel od konsoli odpięty

Opublikowano

Ref

Niech ktoś sprawdzi u Siebie czy jak zasilacz jest odłączony od konsoli ,a podłączony tylko do prądu czy sam się uruchamia :(

Opublikowano

Ja bym ci radził oddać do naprawy, albo pożyczyć od kumpla taki zasilacz i sprawdzić czy będzie działać. Może to Twój zasilacz nawalił.

1369767914-U115053.png

Pomogłem? Daj LIKE ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...