Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Statikk Shiv vs. Phantom Dancer dla ADC

BonieQ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zawsze jak gram ADC to mam dylema - który itemek kupić ?

Statikk Shiv czy Phantom Dancer ?

Zawsze mam dylemat i nie wiem co kupić, dlatego założyłem ten temat.

Prosiłbym abyście napisali swoje odczucia który item jest lepszy.

Pozdrawiam.

%C3%9Foniek_euw_238_1_nozg.png

Opublikowano

Wg. mnie phantom lepszy daje większe kryty i as plus ms i through unit a to się czasem przydaje. Poza tym ten magic dmg z statika w late nie robi dużo.

E6c9g1v.gif

Opublikowano

Licząc dokładniej te itemy wg. ceny za statystyki, to PD jest bardziej opłacalny, zaoszczędzimy w ten sposób więcej golda. Natomiast Stattick ma te pioruny, które ciężko przeliczyć na wartość w goldzie, jednak magic dmg vs kilku przeciwników jest na ADC niezbyt opłacalny, z tego względu że ADC polega na burście ze swoich autoataków, tak więc item dobrany na ADC pod AS ma za zadanie być silnym bonusem do Attack Speed'a, a nie zadawać dmg.

Z tego względu imo PD > Stattick

Opublikowano

Stattick jest na early mid game, Phantom na late. Stattick jeszcze może krytykować podczas pasywki, całkiem spory DMG to zadaje, jednak w late PD jest już lepszy. ADC przeważnie jest DPSem, a nie bruiserem.

Opublikowano

Z tego co zauważyłem statik był budowany na adc tylko i wyłącznie z tego powodu że ładnie wyglądały te błyski o wiele lepszy jest PD

oynk.png

Opublikowano

ta ale zbuduj do tego huragan i grzmoty masz co 3 atak , więc zależy czy budujesz to dla as czy kryta .

Gramy w LOL'a

LV :30!!

Runy :

o.O ktos jescze wydal na to 100k ip?

Opublikowano

Stattik jest lepszy dla adc typu Ezreal, corki, którzy polegają dodatkowo na skillach i ogólnie są... Dosyć specyficzni. A tak ogólnie to Phantom Dancer jest mocny.

Chociaż połączenie Stattik + IE daje ładnego kopa :)

2nv8jzq.jpg

Opublikowano

To zależy jaki dokładnie champ, na taką tristanę wziąłbym statikk a na dravena phantom dancer.

statick dla tristany? Troche słaby pomysł.. dużo lepszy np. dla eza

185101413585933840951.png

Lecze raki w soloq <3

Opublikowano

statick dla tristany? Troche słaby pomysł.. dużo lepszy np. dla eza

co ty porównujesz ? Ryze ap i statick ?

dla Tristany właśnie dobry jest bo Tristana ma q co daje jej na ileś sec więcej szybkości ataku ;-)

Opublikowano

dla Tristany właśnie dobry jest bo Tristana ma q co daje jej na ileś sec więcej szybkości ataku ;-)

Koleś.. posłuchaj.. tristana to typowo late game'owy champion który opiera sie tylko na autoattackach i potrzebuje dużo więcej attack speeda i sznasy na kryta niż np. ezreal - co zapewnia jej PHANTOM DANCER . Co do ezreala.. to typowy champ polegający na poke, statick shivv dobrze stackuje sie z jego q i dzieki temu moze harassowac pare celów naraz.

185101413585933840951.png

Lecze raki w soloq <3

Opublikowano

Ziomuś wyślij swój profil na LoLKingu bo jak czytam, że dla Trist jest dobry Statick to krew mnie zalewa...

Diss_Stream.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...