Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak Wyjść ze Srebra Na Gold/Platyna.

FaceBusterPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie. Aktualnie siedzę w silver 3, do niedawna silver 2 lecz spadłem. Shit happens. Co do tematu. Mam do was pytanie jakimi najlepiej pickami wyjść ze srebra na złoto. Głównie chodzi mi o junglę. Lecz inne linie też mogą być pomocne.

Z Brązu wydostałem Się Nocturnem oraz Jarvanem. Nocturnem na brązie bez problemu wskakiwały mi wygrane, zbudowanie troche ad i troszke hp, insane ganks gg.

W Srebrze mam większe problemy, lecz nie chodzi tu o moje umiejętności, bo są one na wyższym poziomie (chociażby 3v3 Gold 3, 5v5 gold 2).

I tu mam pytanie jakimi junglerami łatwo wybić się wyżej ? Ostatnio bardzo polubiłem Hecarima, Nautilusa, Volibear'a, Maokaia etc. Lecz chciałbym wiedzieć jak reagować na tzw. QQ Team. Jak uświadomić im że przez swoje zachowania nie wygramy.

xxx

Opublikowano

Te picki, które podałeś i w diamencie funkcjonują, takze na silverze powinienes rozjechac ich ;]

A co do QQ Team - mowisz im co maja zrobic, jesli chociaz jeden cie poslucha to idziesz, pokazujesz mu jak sie zabija i reszta juz cie followuje :)

A69JQBD.png

Lastivia s2 | Szaman Smok   |   Shatan  |  60 | CannabiS | Shinsoo | Sprzedam!

Moyes | Szaman Smok | Shatan | 75+ | Salvation | Shinsoo | Off

Opublikowano

Podałeś dobre championy, akurat nimi łatwo wycarrować grę. Do tego bym dodał jeszcze Nunu, bardzo dobry jungler, szybko robi las, do tego slow, buff na ms+, mocne ganki.

A co do tych "QQ Teamów", to nic na to nie poradzisz. Możesz im pisać ile chcesz, że przez obrażanie innych graczy itp. gry nie wygrają, ale oni i tak postawią na swoim.

279981407253602336505.png
Opublikowano

Ja wiem że tu nie chodzi o postać. Chciałbym się dowiedzieć czy powinienem Farmić się w tej jungli znaczy grać bardziej pasywnie, czy tak jak robiłem to na brązie że gram ultra agresywnie.

xxx

Opublikowano

Do carrowania gier.. Ryze z teleportem na midzie, jak chcesz topa to Cho, cały czas splitpushujesz.

Opublikowano

junglerem ciezko wyjsc gdyz wiekszosc ludzi ma w dupie twoja robote zrobiona w early i mid game a late tym postaciami nie wygrasz

jedynym junglerem ktory jest do solo carrowania jest vi gdyz jak bys ja nie budowal niszczy late

­

Opublikowano

Hecarimem przegrałem tylko 1 rankeda na 30 granych.

Ma najlepsze ganki, jak masz normalny team to ugrasz bo ratujesz wszystkie linie po kolei. Jeśli nie to i tak przegrasz nie ważne kim grasz :)

Opublikowano

Nasus, Hecarim, Lee, Jax, Nauti, Xin

Co do "QQ Team" to musisz ciągle nawiązywać z nimi kulturalną konwersację. Jakiekolwiek flame z twojej strony jedynie pogorszy sprawę. Pinguj, przekonuj do swojego pomysłu. Staraj się być asertywnym, zwłaszcza iż na Srebrze niektóre "mózgi" wymyślają tak głupie pomysły na trap'y, że czasami miewam napady śmiechu podczas gry.

Oprócz tego gankuj ile się da, staraj się pomagać jak tylko możesz, w szczególności liniom przegrywającym.

Opublikowano

Cóż, zacznij grywać xin zhao. Mi dobrze nim idzie (silv 1). Potrafi sam zniszczyc/doprowadzic do zniszczenia adc i apc bez najmniejszego problemu. Poza tym w Holy tankowaty

Nie bądź żyd daj warna

Jak pomogłem daj like

Jak nie to i tak daj

Opublikowano

kha'zix , lee sin ,hecarim---Polecam te picki.

Jak kha open to lepiej iść nim na mida, na silverze jeszcze nie wiedza jak przeciw niemu grać, rozwalasz swojego mida do 0/3 pozniej tylko pushujesz i schodzisz an inne linie z wyewoluowanym W i E ;)

@TOP

Zalezy od teamu... Jesli np na topie masz Cho albo jakeigos innego tanka to nie pickuj np Maokaia albo Voliego, najbardziej uniwersalnymi junglerami obecnie są chyba Hecarim Xin i Lee ;)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

To ja jeszcze ci tu dodam odp z 31 sierpnia chcesz to możesz zobaczyć jak się Gra na Diamoncie 1 dokładniej challangerze niewbilem go gdyż się nie opłaca po 3 dniach spadasz z niego na diament 2-3 Bezsens :) pod koniec sezonu najlepiej rzucic sie na challangera

mid Malack noridc&east boostuje koledze konto chcesz obejrzyj sobie jedną gre jak dokładniej to wygląda cerrowanie gry :)

Opublikowano

1. Trzeba wygrywać, jak wygrywać jest masa poradników

2. Zdobywasz 100 lp i możesz awansować krąg wyżej, ale musisz podjąć się wyzywania, wygrać 2 z 3 następnych rozgrywek na summoners rift

3. Będąc w 1. kręgu i mając 100 lp, wyzywanie jest trudniejsze, musisz wygrać 3 z 5 rogrywek na summoners rift, ostrzegam, poleje się krew

dalej mi sie nie chce pisać, ide na pizze jak wróce to dam edita

Jaką se myszke kupić? Mam obecnie z logitecha, żeby była z kablem USB, tak do 120zł. Kształ jak najzywklejszy, żeby to nie był"kloc" z 120 guzikami dodatkowymi. Pisać PW lub na statusie profilu. Pozdrawiam

Opublikowano

Jak wyjść ? Poprostu graj. Ja wczoraj wbiłem golda grając duo z bratem, jak jesteś dobry to w końcu wyjdziesz. Staraj się kontrolować bestię, never surrender, nie blejmuj innych, staraj się być pozytywny, pisać gj drużynie, dawać dobre calle na draga/barona/wieże, i jakoś wyjdziesz, mój brat codziennie wbija dywizję, 4 dni temu s4, dzisiaj s1. Poprostu graj swoje, nie kłóć się o linie w lobby, najlepiej jakbyś ogarniał każdą linię. I nie załamuj się po przegranych grach, takie gry zdarzają się każdemu i tyle.

00979453523907008934.png
Opublikowano

W srebrze/brązie rola junglera jest bardzo niedoceniana. Zginiesz na linii? Od razu flejm na junglera. Nie można przejmować się tym co mówią o nas inni i dalej robić swoje. Zgangować raz, drugi, trzeci i w końcu zaczniecie jakoś współpracować. Musisz dużo pingować i wziąć sprawy w swoje ręce.

Opublikowano

Ogolnie to jak jestes w oknie gdzie pickujesz postacie to pytasz sie "kto jest dobry" jak ktos ci mowi ze gra dobrze adc to bierzesz supporta i masz wygrana gre. Jak ktos ci pisze ze jest dobry na midzie to bierzesz junglera a jak ktos na topie to adc.

Jak narazie mi sie to sprawdza. Bo np. gdy gram dobrze na midzie to mimo ze wygram linie to przegram gre a jak bedziemy grac tak zeby pomuc tym najlepszym w naszym teamie to wygramy gre:)

u1lc.png
Opublikowano

Wybrałeś dobre postacie, ale i tak sam nic nie zrobisz -.-

Chodzi o to, że w Silverze ludzie mają swoje zdanie ;)

Ostatnio miałem przyjemność w Silverku grać u kumpla.

Początek gry, wszystko pięknie, ładnie (byłem junglerem).

Nie zdążyłem do reda dojść, nasz midder padł ;c

I oczywiście wina junglera, że ganków nie robi xD

Koleś zaczął pisać, noob team, jungler noob, retarded kid! ;)

Możesz grać perfekcyjnie, ale sam nigdy nic nie zrobisz.

Szczególnie w Twojej lidze jest cholernie ciężko.

Co rusz jakiś hejt etc ;(

Od czasu do czasu wejdę na stare konto w LoLu i aż szkoda mi mnie.

Dawno nie grałem na nim i jestem w brązie I.

Doszedłem do wniosku, że i tak ADC jest najważniejszy.

Więc od tej pory, gdy wchodzę na to konto gram only support.

W Silverze jest niestety podobnie - w Twoim przypadku.

Radzę praktycznie ciągle supportować.

Z dobrym supportem GG WP, bo jak wyfarmimy ADC to już z górki.

Więc Tobie też polecam na razie posupportować jeżeli chcesz szybko w górę iść.

Później, gdy dojdziesz już do golda będziesz mógł sobie normalnie pograć.

A nie z jakimiś ciulami i hejterami -.-

sygnavipek.jpg

Chętnie rozdaję Lajki za pomoc! A Ty?

Opublikowano

Ja wyszedłem z silver do gold grając w jungle Lee SInem i Zacem, na midzie Talonem i adc vayne

@offtop

Jak zrobic zeby link w sygnaturze sie nie skracał i zeby sie wyswietlała?

Hafasah_tr_76_5_logo.png

Opublikowano

Wybrałeś dobre postacie, ale i tak sam nic nie zrobisz -.-

Chodzi o to, że w Silverze ludzie mają swoje zdanie ;)

Ostatnio miałem przyjemność w Silverku grać u kumpla.

Początek gry, wszystko pięknie, ładnie (byłem junglerem).

Nie zdążyłem do reda dojść, nasz midder padł ;c

I oczywiście wina junglera, że ganków nie robi xD

Koleś zaczął pisać, noob team, jungler noob, retarded kid! ;)

Możesz grać perfekcyjnie, ale sam nigdy nic nie zrobisz.

Szczególnie w Twojej lidze jest cholernie ciężko.

Co rusz jakiś hejt etc ;(

Od czasu do czasu wejdę na stare konto w LoLu i aż szkoda mi mnie.

Dawno nie grałem na nim i jestem w brązie I.

Doszedłem do wniosku, że i tak ADC jest najważniejszy.

Więc od tej pory, gdy wchodzę na to konto gram only support.

W Silverze jest niestety podobnie - w Twoim przypadku.

Radzę praktycznie ciągle supportować.

Z dobrym supportem GG WP, bo jak wyfarmimy ADC to już z górki.

Więc Tobie też polecam na razie posupportować jeżeli chcesz szybko w górę iść.

Później, gdy dojdziesz już do golda będziesz mógł sobie normalnie pograć.

A nie z jakimiś ciulami i hejterami -.-

jestem w goldzie i mam samych ciuli , feederow. Jak twoj adc nie umie sie pozycjonowac to i tak lose.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...