Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Jak grać lepiej?

Zapigoj

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie. Mam BF3 od 3 dni i próbuję coś ugrać, jednak na razie nie zbyt mi to idzie. Dużo padam, nie daje rady w akcjach 1vs1. Rozumiem, że trzeba skilla, ale może jakieś porady? Ciągle w ruchu? Zmieniać pozycje podczas akcji z średniego dystansu? A co zrobić gdy gramy na mapie np. Kanały Noszuar i napotkaliśmy przeciwnika w kontenerach, jednak nie jest on sam. Zaraz po zabiciu wybiega nam następny wróg, a my nie mamy przeładowanego karabinu. Wyciągnąć pistolet? DMG będzie na tyle mocny by zabić?

Opublikowano

Jeżeli grasz na HC to wszystkim zabijesz ;p, nawet jak już ammo nie masz to możesz defibrylatorem zabić ;P.

Ja gram tak, że ciągle jestem w ruchu, zatrzymuje się tylko jak przeładowuję, wtedy się chowam. Patrz często na minimapę, czasami widać na pomarańczowo wrogów. W kanałach jak są ludzie, to najlepiej rpg lub granat. Albo położysz się i czekasz aż będą wychodzić.

Ogółem to moje początki także były trudne i nie za bardzo mi to szło, ale z biegem czasu gram co raz lepiej :)

Powodzenia.

skpUo.png

Opublikowano

Graj i nie przejmuj sie ze giniesz. W pewnym momencie zaczniesz grac lepiej :) Ja jak zaczynalem to mialem ratio ponizej 1.0 (obecnie mam 1.56) ciagle ginalem denerwowalem sie, ale w pewnym momencie szlo mi coraz lepiej. Nadal nie gram jak jakis mega koksu pro etc ale nie gine juz tak bardzo ;) Graj, graj i jeszcze raz graj. Trening czyni mistrza ;)

CPU: Intel Core i7 6700K @ 4.6 GHz 
MOBO: MSI Z270 Tomahowk
RAM: Kingston HyperX Fury 2x8gb DDR4 2133Mhz @ 3000Mhz
GPU: MSI Ventus RTX 2070 SUPER               
PSU:  SPC Vero L2 V2 650W 80+ gold  

Opublikowano

po 1 100% skupienie po 2 dobre słuchawki + patrz czasem na mini mapkę bo czasem widać gdzie jest wróg jak nie masz ammo a wiesz ze zaraz wyleci przeciwnik zmien na pistolet dołuż do niego latarkę ;p a jak masz czas rzuc w kąt apteczkę i przeładuj ja tak robię po 2 jak widzisz np juz z daleka kogoś to strzelaj nie zastanawiaj sie czy strzelać czy nie musisz widzieć więcej i być szybszym od przeciwnika trafiaj celnie polecam m16a3 bardzo dobra bron moim zdaniem

"W życiu pewne są trzy rzeczy...

Honor, śmierć i kac morderca."

Opublikowano

"Zaraz po zabiciu wybiega nam następny wróg, a my nie mamy przeładowanego karabinu." Zacznij celować bo nawet z biodra do zabicia jednego kolesia wystarcza 15 pestek. Mi tam jeden magazynek np. w AEK starcza na 2-3 osoby w zależności od tego jak się ustawią.

Na drugi slot weź coś mocniejszego jak .44, rex albo 93R (G18 jest identyczne tylko ma 1 pestkę mniej i strzela full-auto) bo na początku będzie ci ciężko zabić kolesia z MP443 w akcji 1 vs 1.

Btw w BFie do karabinu nie trzeba jakoś specjalnego skilla, a zabawa zaczyna się dopiero ze snajperkami bolt-action na normalu :P Tam to trzeba mieć skilla żeby wygrać 1 vs 1 z kolesiem z karabinem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...