Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Jest taka sprawa, właśnie skończyłem pobierać terre, odpalam, gra strasznie ścinała to zmiejszyłem ustawienia grafiki na 2, i dalej chodzi bardzo średnio, dzwonie do kumpla i dowiaduje się że mu na 4 chodzi o wiele lepiej niż mi, a na dodatek ma słabsze parametry komputera, co jest?

Moje parametry:
procek: Intel i5 4 rdzeniowy 3GHz
8 RAM
windows 8, 64 bitowy
Karta graficzna GeForce GT 620, 4047 MB

Uprzedze pare pytań: Nie mam włączonych innych programów, próbowałem z gamebosterem, internet 2 mb.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

spróbuj przeczyscic kompa roznymi programami a jak to nie pomoze to formata zrob bo ja na 3 razy slabszym kompie wyciagam 40 fps na srednich ;)

Age is just a number :)

Opublikowano

Jest już lepiej! dzięki, gra chodzi znacznie lepiej, ale wciąż za gorzej niż moim zdaniem powinna, na dodatek zorientowałem się że tak samo dzieje się w innych grach, mianowicie koledzy ze słabszymi komputerami są w stanie wyciągnąc wiecej fps, pomocy ;-;

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Pobierz sterowniki i zainstaluj program Odkurzacz czyści niepotrzebne pliki.

Tu masz link do stronki wpisujesz jaka karta graficzna i jaki system Dalej wiesz co robić ;-)

http://www.nvidia.pl/Download/index.aspx?lang=pl

Ps lepiej jak byś napisał w dziale Komputery tam by ci pomogli ;-)

Pozdrawiam

Opublikowano

Jak już wyżej wspomniałem komputer jest nowy, nie ma na nim żadnych niepożądanych plików a co do Sterowników to też już mówiłem że pobrałem i faktycznie trochę pomogły ale wciąż jest słabo ;/

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

U mnie to zadziałało:

1. Otwieramy dysk na którym mamy instalke i szukamy katalogu TERA.
2. Wchodzimy w katalog Client.
3. Wchodzimy w katalog S1 Game.
4. Wchodzimy w katalog Config.
5. Kopiujemy do innego katalogu pliki DefaultEngine oraz S1Engine to
tak na wszelki wypadek gdyby poszło coś nie tak jak trzeba.
6. Otwieramy pierwszy z nich, oczywiście Notatnikiem.
7. Klikamy Edycja a następnie polecenie Znajdź …
8. Wpisujemy w oknie wyszukiwania vsync -
UseVsync=False
zmieniamy na UseVsync=False (jeśli jest inaczej)
9. Wpisujemy w oknie wyszukiwarki bSmoothFrameRate=True
i tak ma zostać, ale pod spodem są dwa wpisy
MinSmoothedFrameRate=22 dokonujemy zmiany na
MinSmoothedFrameRate=30 a drugi wpis poniżej zmieniamy
MaxSmoothedFrameRate=80 na MaxSmoothedFrameRate=60.(lub mniej jeśli nie bardzo pomaga np. 50)
10. Z drugim plikiem postępujemy tak samo !!!
11. Zapisujemy plik i co ważne po zapisie klikamy PPM na właściwości i
zaznaczamy ptaszka na TYLKO DO ODCZYTU !!! To musi być
zaznaczone bo inaczej jak pobierzemy jakąkolwiek łatkę zmieni
nam te pliki.

eRmailBanner2.png

Opublikowano

grafika na minimum, wylaczyc wszystkie nie potrzebne programy dzialajace, nic innego nie da sie zrobic, nie polecam wspomagaczy komputera bo mozesz go spalic, tak jak mi sie to stalo, pdkrecilem plyte glowna i mi wszytskie podzespoly poszly sie je****

| 50 | 75 |  100  | 125 | 150  | 175 | 200 | 225 | 250 | więcej nawet nie licze xD |

Opublikowano

Ale zdajesz sobie sprawę że grafika na minimum wygląda gorzej od metina?

I widzę że nie ma sensu po raz tysięczny pisać że NIE MAM WŁĄCZONYCH ŻADNYCH PROGRAMÓW bo widzę że tu się odpowiada po przeczytaniu połowy tematu.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Ale zdajesz sobie sprawę że grafika na minimum wygląda gorzej od metina?

I widzę że nie ma sensu po raz tysięczny pisać że NIE MAM WŁĄCZONYCH ŻADNYCH PROGRAMÓW bo widzę że tu się odpowiada po przeczytaniu połowy tematu.

ta karta to shit, kupiłeś gotowca na allegro. Nie pograsz sobie na niej na dobry fpsach :P

grafika na minimum, wylaczyc wszystkie nie potrzebne programy dzialajace, nic innego nie da sie zrobic, nie polecam wspomagaczy komputera bo mozesz go spalic, tak jak mi sie to stalo, pdkrecilem plyte glowna i mi wszytskie podzespoly poszly sie je****

A wiec mowisz, ze podkreciles płyte główną? Spaliły ci się bo zrobiłeś to źle, skończ pierdzielić.

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...