Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Lagi przez pierwsze minuty gry?

DobryjDen

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam taki problem ktory nigdy wczesniej mi sie nie zdarzal, otoz jakis tydzien temu musialem ponownie zainstalowac windowsa i od tej pory gdy zaczynam grac to niedosc ze laduje sie dziwnie dlugo co wczesniej wgl nie mialo miejsca to gdy juz sie pojawia postac to widze ze gra zaczela sie jakas minute moze troche mniej temu i przez pierwsze okolo 5min gry mam okropne lagi potem sie to jakos normuje. Moze ktos wie w czym problem? Odrazu powiem ze jestem malo kumaty jesli chodzi o komputery ;x

Opublikowano

Masz zainstalowane najnowsze sterowniki?

everybody_lies_by_deadmelkor-d5bl91v.png

"Trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść

Niepokonanym

Wśród tandety lśniąc jak diament

Być zagadką, której nikt

Nie zdąży zgadnąć nim minie czas..."

| exModerator Inne MMO | exLider League of Legends | exMPC Media Lider | VIP |

Opublikowano

z tego co pamietam to ladowanie mapy zależy od HDD. kiedys jak mialem chyba 30 gb wolnego miejsca to ladowalo mi sie chyba z 5 minut zrobilem formata i 30 sekund i 100%. moge sie mylic jak tak to popraw mnie ktos

Age is just a number :)

Opublikowano

Tak ale na wypadek moge odinstalowac izainstowac jeszcze raz ale to juz jutro bo dzisiaj na kompie mnie nie bd

Opublikowano

A co mu dadzą sterowniki jebany dupolizie? Myślisz że jak masz nasrane obrazków pod avkiem to prosem jesteś?

Co do tematu to polecam:

alt+ctrl+del>uruchom menadżer zadań>wydajność>monitor zasobów>sieć

I patrzysz co masz na 1. miejscu, właśnie ten proces "zjada" Ci najwięcej pakietów (jeśli to procesy lola to zjeżdżasz niżej). U mnie to był proces svchost.exe (niby windosowski proces) ale wkradł się do nigo wirusek i obciążał internet. Jak masz rakrosenucea.exe i 4 procesy svchost.exe, to przejeć kompa combofixem.

xxx

Opublikowano

A co mu dadzą sterowniki jebany dupolizie? Myślisz że jak masz nasrane obrazków pod avkiem to prosem jesteś?

Co do tematu to polecam:

alt+ctrl+del>uruchom menadżer zadań>wydajność>monitor zasobów>sieć

I patrzysz co masz na 1. miejscu, właśnie ten proces "zjada" Ci najwięcej pakietów (jeśli to procesy lola to zjeżdżasz niżej). U mnie to był proces svchost.exe (niby windosowski proces) ale wkradł się do nigo wirusek i obciążał internet. Jak masz rakrosenucea.exe i 4 procesy svchost.exe, to przejeć kompa combofixem.

Noniestety najwiecej LOL

Opublikowano

@3up

svchost na liście procesów nawet w ilości większej niż 4 nadal nie musi być wirusem

@topic

wydaje mi się, że może być problem z dyskiem twardym, sprawdź czy masz wolne miejsce na dysku min. 10% pojemności, wykonaj testy: SMART, na bad sectory i możesz też sprawdzić prędkość dostępu do danych (polecam program hdtune).

Czemu dysk? Długie ładowanie i dogrywanie przez jakiś czas gry, RAM odpada bo wtedy byłby problem cały czas, z graficzną podobnie, a skoro działało wcześniej to sprzęt jest wystarczający.

Opublikowano

@3up

svchost na liście procesów nawet w ilości większej niż 4 nadal nie musi być wirusem

@topic

wydaje mi się, że może być problem z dyskiem twardym, sprawdź czy masz wolne miejsce na dysku min. 10% pojemności, wykonaj testy: SMART, na bad sectory i możesz też sprawdzić prędkość dostępu do danych (polecam program hdtune).

Czemu dysk? Długie ładowanie i dogrywanie przez jakiś czas gry, RAM odpada bo wtedy byłby problem cały czas, z graficzną podobnie, a skoro działało wcześniej to sprzęt jest wystarczający.

Miejsca mam od groma

Opublikowano

To juz sie zaczyna robic irytujace... nigdy wczesniej czegos takiego nie mialem, zaczynaja na mnie wysylac reporty ze niby afkuje juz bana przez to dostalem a przez poprzednie pierwsze 2msc gry nawet ostrzezenia nie mialem... dzisiaj to juz byla tragedia na aramie mnie wyrzucilo i cala gra to byl 1 wielki pokaz slajdow

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...