Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM] Rozdzielczość w grach ;/

vUq.!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Od paru dni mam problem z monitorem i rozdzielczością.

Nie mogę ustawić większej niż 1280/720 ....

Rozdzielczość ta ogólna taka pulpitu itp jest normalnie 1920/1080 a w grach tamta to max.

Pare dni temu jeszcze normalnie wszystko było normalnie w każdej grze ustawiałem 1920/1080 a teraz np. w lolu muszę w pliku confingu zmieniać bo w grze się nie da.

Stało się tak gdy odłączyłem kabel hdmi od kompa żeby podłączyć ps3, jak już chciałem grać na kompie podłączyłem go, a na monitorze wyskoczył brak sygnału.

Kilka razy restartowałem kompa , odłączałem kabel , podłączałem i załapało jakoś lecz zmieniły się wszystkie ustawienia.

Teraz za każdym razem jak włączam kompa to jest brak sygnału i żeby był ten sygnał muszę wyjmować i wkładać kabel jeszcze raz ;/

Np. na ps3 już nawet wyjmowanie i wkładanie kabla nie pomaga, nie działa ani hdmi ani euro złącze ....

Proszę o pomoc nie wiem czy to wina karty graficznej , czy coś ze sterownikami czy monitor.

Z góry dzięki będą lajki za każdą pomoc

Opublikowano

Odnośnie konsoli:

Zajrzyj do instrukcji i dowiedz się, jak zmienia ustawienia wyświetlenia obrazu.

Odnośnie PC:

Zmieniałeś ustawienia w menedżerze typu CCC u Radeona?

Opublikowano

Odnośnie konsoli:

Zajrzyj do instrukcji i dowiedz się, jak zmienia ustawienia wyświetlenia obrazu.

Odnośnie PC:

Zmieniałeś ustawienia w menedżerze typu CCC u Radeona?

1. Zrobię to,ale dodam że działała beż żadnych ustawień itp.

2. Menedżer typu CCC u Radeona? hmm ... nie bardzo wiem o czym mówisz xD rozpiszesz ?

Opublikowano

1. Zrobię to,ale dodam że działała beż żadnych ustawień itp.

2. Menedżer typu CCC u Radeona? hmm ... nie bardzo wiem o czym mówisz xD rozpiszesz ?

1) Pisałeś o braku obrazu, więc odesłałem do instrukcji, gdyż ładnie tam opisali, co i jak trzeba zrobić. ;) Grunt, że kabel działa z konsolą.

2) Seria grafik Radeon i nVidia mają własne menedżery ustawień. - Radeon czy "panel sterowania nvidia". Zmieniałeś ustawienia może w nich?

Opublikowano

1, Okej dzięki

2.Tak zmieniałem tam rozdzielczość tą ogólną (tą pulpitu) bo na początku gdy chciałem ją zmienić klikając na pulpit i wybierając rozdzielczość ekranu to tam też max to była 1280/720, i np. nie dało się przestawić częstotliwości odświeżania ekranu na 60 bo ciągle zmieniała się na 59, a w tym menedżerze normalnie ustawiłem 1920/1080 i odświeżanie 60 lecz nie wiem co dalej ;/

Opublikowano

Dobra ! Konsola działa, wielkie dzięki :D

Z komputerem dalej nie wiem co zrobić ;/

Jakieś pomysły?

Opublikowano

Spróbuj wg tego. Jeżeli to nie pomoże, to już nic nie zdziałam.(porada zapożyczona)

W takich sytuacjach należy:
1) Zainstalować najnowsze sterowniki zarówno od monitora jak i karty graficznej (układu).
2) Wyłączyć wygaszacz ekranu (ustawić na brak).
3) W msconfig na zakładce boot.ini sprawdzić czy opcja /BASEVIDEO jest wyłączona.

Opublikowano

Jejkuuuuu!!!! zainstalowałem najnowsze stery odkarty i w trakcie instalacji ( w połowie ) ekran sie wyłączył i jest brak sygnału ....

Podlaczylem drugi monitor i to samo ... inny kabel też podlaczalem ... teraz wcale nie mam obrazu

Opublikowano

Jejkuuuuu!!!! zainstalowałem najnowsze stery odkarty i w trakcie instalacji ( w połowie ) ekran sie wyłączył i jest brak sygnału ....

Podlaczylem drugi monitor i to samo ... inny kabel też podlaczalem ... teraz wcale nie mam obrazu

Nie potrzebnie odłączyłeś komputer podczas instalacji. Odpal w awaryjnym i usuń stery, i znów je zainstaluj. Ewentualnie skieruj się do działu "Komputery", który jest na forum.

Opublikowano

ale ja go nie odłączylem podczas instalacji tylko samo wyskoczyło brak sygnału, próbowałem w awaryjnym ale nie da się bo nawet nie widać paska ładowania tylko od samego początku brak sygnału , teraz ps3 też w hdmi nie działa tylko muszę grać na tym kablu który dostałem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...