Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[POMOCY] Wykonywanie kilku czynności na raz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Musisz użyć pętli np

While 1

czynnosci

WEnd

1387536187-U112334.png

Jeśli Ci pomogłem mógłbyś wynagrodzić lajkiem :)

Opublikowano

Albo pętla For jeżeli chcesz aby skrypt klikał dany klawisz ileś razy

Np :

For 1 to 50

Sleep(1000) ; 1s czas co ile ma zostać klikany klawisz

Send("W")

Next

OndteAw.png
Opublikowano

Lub (jeśli masz na myśli, że przez cały czas działa pętla, która naciska przycisk) a obok tego idzie inna funkcja, która robi inne rzeczy to możesz zastosować 2 skrypty, gdzie:

1 - wykonuje jakieś czynności i uruchamia drugi skrypt

2 - działa w pętli i wciska dany klawisz

HB5fLf7.png

Opublikowano

a mógł by mi ktoś wytłumaczyć o co chodzi z AdlibRegister ?? bo obszukałem cale google i tego nie czaje

TheVolume:

ja mam taki problem że jak wciskam przycisk z gui zeby mi wciskal w metinie spacje to jak wcisne nastepny przycisk w gui zeby mnie potal to przestaje trzymac spacje a zaczyna sie potac a chce zeby mogło robić te 2 czynności w jednym czasie

Poradniki

[Poradnik] Xenobot tworzenie skryptu 100% afk -http://www.mpcforum.pl/topic/1096405-xenobot-100-afk-skrypt-tutorial-pl/#entry9478544

LUBIE DAWAĆ +++++

Opublikowano

Adlibregister wsadza pomiędzy wykonywane funkcje, adlibowaną kolejną funkcję. Nie mylić z multithreading bo to tak nie działa, po prostu przerywa działanie poprzednich i robi kolejną.

Tzn, mieszasz zupe, nagle chcesz ją doprawić, przestajesz mieszać ale łyżke masz nadal w zupie dodajesz sól (Adlib) i zaczynasz znowu mieszać (Adlibunregister)

Czyli tak jakby wraca do poprzedniej czynnosci którą robił ale w kazdym momencie

OndteAw.png
Opublikowano

TheVolume:

ja mam taki problem że jak wciskam przycisk z gui zeby mi wciskal w metinie spacje to jak wcisne nastepny przycisk w gui zeby mnie potal to przestaje trzymac spacje a zaczyna sie potac a chce zeby mogło robić te 2 czynności w jednym czasie

Trzymanie spacji to jest Send ({SPACEDOWN}) -spacja bedzie przytrzymana a potanie daj sobie w pętle i to da się połączyć,nie?

1387536187-U112334.png

Jeśli Ci pomogłem mógłbyś wynagrodzić lajkiem :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...