Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Ban z automatu ? - Ethana.eu

Contiv

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Otóz mam taki problem : we wtorek około godziny 16-17 wszedłem do gry... Dosłownie na minute, chciałem kupić pd'ka na później żeby iść expić... Jednak przez przypadek wszedłem na ch2, więc relogam na ch1, a tam... Przy każdym channelu mam '' ... '' i błąd podczas łączenia z serwerem. Po ukryciu ip programem HotSpotShield moge normalnie wejść na serwer, jednak są makabryczne lagi i nie da sie grać.

W grudniu na innym serwerze również mialem taki przypadek, okazało sie, że to ban z automatu na moje ip i blokada została zdjęta, a ja faktycznie mogłem wejść i grać.

Tym razem napisałem do głównego administratora, on sprawdził jakąś blackliste ( nie znam sie na tym ) i powiedział, że nie ma tam mojego ip... Później stwierdził, że nie wie czemu tak sie dzieje... Ja mam internet w INEA, natomiast ip jest zmienne, na całą noc odłączyłem modem od prądu, ale niestety nikt nie przejął mojego ip, a co za tym idzie powróciło stare, na którym mam blokade.

Teraz pytanie - czy to na pewno blokada ? Jak to rozwiązać ? Dodam, że 3 tygodnie temu miałem wymieniany modem i ip od razu uległo zmianie.

Wątpie aby ktoś blokował mi dostęp, czy coś w tym stylu, ponieważ stało sie to akurat wtedy, gdy chciałem iść kupić pd'ka, a na ch2 byłem nawet nie minute...

Av3nger mówi, że ich zapora na 100% mnie nie blokuje i być może to coś wyżej, czyli ich firma - jest takie prawdopodobieństwo ? Jak moge sie z nimi skontaktować ?

Pomoże ktoś =) ?

Opublikowano

To nie ban, prawdopodobnie masz jakieś problemy z internetem. Na innych serwerach też masz ten problem? Jaka szybkość internetu?

Opublikowano

Żadne problemy z interntem... Może były ale miesiąc temu, wówczas został wymieniony modem i wszystko wróciło do normy.

Prędkość jest do 50mb, spokojnie osiągam 43-46mb.

Przecież wszedłem na serwer dosłownie na minute, i gdy chciałem sie przelogować na ch1 już nie mogłem wejść...

Na innych serwerach nie ma problemu, w grudniu miałem identyczny problem i okazało sie, że to ban z automatu na ip, wówczas zostałem odbanowany i mogłem grać normalnie.

I tak jak napisałem wyżej - gdy ukryje ip programem Hot Spotshield moge grać normalnie, jednak są makabryczne lagi.

Główny administrator napisał, że blokować może mnie ich firma, jeśli dobrze trafiłem to wysłałem do nich wiadomość, może jakoś sprawa sie rozwiąże... A tymczasem czekam na Wasze wypowiedzi, może ktoś coś podsunie.

Opublikowano

Albo fw Cie w jakiś sposób blokuje, albo są problemy z serwerem. Skoro inne serwery działają Ci normalnie to nie twoja wina. ;)

Opublikowano

FW - firewall tak ?

Problemów z serwerem nie ma, kolega pisał, że gra normalnie, a na stronie jest 1k graczy +.

Przypominam, ze po ukryciu ip serwer działa normalnie... I przypominam, że stało sie to akurat gdy chciałem sie przelogować na inne ch ( siedziałem na serwerze dosłownie kilkanaście SEKUND ).

Po wyłączeniu firewalla nadal nic, wyłączyłem nawet cały AVG, wszystko co sie w nim da i też nic.

Opublikowano

@Up

Może ich Fw Cię blokuje, też tak kiedyś miałem, 2 miesiące później miałem koniec umowy, przeszedłem na inną oferte ( mój usługodawca to netia) i z tym dostałem nowy router, Netiaspot i problem minął, po prostu miałem coś poblokowane ip.

Opublikowano

Pisałem do głównego administratora ( Av3nger'a ), napisał, że sprawdził firewalla i on na 100% nie blokuje mojego ip...

Jednak teraz gdy pytam go, czy na pewno wszystko sprawdził to nie odpisuje, widocznie znudziło mu sie pomaganie mi...

Na pewno mam poblokowane ip, bo po ukryciu programem Hotspotshield moge normalnie wejść na serwer, jednak są tragiczne lagi i nie da sie grać...

Opublikowano

Postaw się w jego sytuacji, ma tam powiedzmy 300osób którzy mają problemy z grą, 50-ciu odpiszę i rozwiąże problem, a reszcie nie pomoże i będzie miał wyjebkę bo nie będzie mu się chciało. Ja uważam, że on po prostu Cię spławił :)

Opublikowano

Dobrze, ale skoro tylko on ma takie prawa to niech pomaga, bo jeśli mu sie nie chce, to niech podzieli sie prawami i inni będą pomagać...

Może i ma tyle osób, ale 2/3 z nich nie ma tak poważnych problemów, albo proszą o odbanowanie, gdy zostali słusznie zbanowani, a ja nic nie zrobiłem i nie moge grać...

Opublikowano

Ja Cie bardzo dobrze rozumiem, bo też miałem taką akcję, ale naprawdę, bycie adminem serwa i w dodatku samemu wszystko ogarniać jest trudne i monotonne więc rozumiem go trochę, mi teżby się nie chciało tak każdemu odpisywać :P jedyne Twoje rozwiązanie to pisać do niego i pisać, wkońcu Ci pomoże :)

Opublikowano

Av3nger odpisał i zapora została zaktualizowana, lagi na serwerze poszły w las, natomiast moje ip zostało odblokowane. Temat do zamknięcia. Dziękuje wszystkim za pomoc, zaraz rzuce plusami :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...