Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kobieta, czy mężczyzna?

UniBag

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, z reguły lubię poruszać dość kontrowersyjne dyskusje, tak więc chciałbym się odnieść do pewnego obrazka:

1346259674_an96xh_600.jpg

Otóż dlaczego zawsze cała zasługę istnienia życia przypisuje się kobietom?

Z całym szacunkiem do was kobiety, ale to że nosiłyście nas pod sercem 9 miesięcy i tak dalej nie jest przecież waszą zasługą.

Bo gdyby nie mężczyzna nie było by tego co "nosiłyście", wszak szlak mnie trafia jak widzę zdanie typu:

To ona dała ci życie...

Jak Ona? Czy ona się sama zapłodniła? Nie! Tak więc powinno być to on dał ci życie, a ona pomogła mu istnieć.

Nie wiem jak ciężka jest ciąża, bo jestem chłopakiem i się pewnie dowiem, ale zewnętrznie kiedyś jak to jest, natomiast nigdy tego nie doświadczę na własnym ciele, ale wiem że do tego kto dał życie trzeba podchodzić z dystansem...

Bo wszystko co wy nazywacie noszeniem pod sercem, powstało dzięki mężczyźnie...

Nie wiem może mnie złapał teraz ból dupy, ale serio... warto się zastanowić nad tym kto komu dał pierwszy życie, czy ojciec, czy też matka.

Ale żeby nie było, należy mieć szacunek do obu.

Zajrzyj na bloga -> Click

Opublikowano

Na chłopski rozum. Ojciec tylko "wszedł i wyszedł." Zajęło mu to 15 minut i teoretycznie po robocie. Matka przez 9 miesięcy Cię nosiła w brzuchu, abyś potem wyszedł, i często jak wychodzisz to jest to bolesne dla niej. Potem jeszcze przez kilka-kilkanaście miesięcy musi z Tobą być, aby dawać pożywnego mleka matki.

The end. Już rozumiesz? ;-)

Opublikowano

Fantastyczne.

Tylko wiesz, niekoniecznie musiała być to sperma twojego teoretycznego ojca którą zostałeś zapłodniony :) Wiec nie zawsze to jest wina Ojca, a głównie to Matka się nad tobą musi użerać... i to od niej zależy czy cie bedzie chciała czy nie, wiesz... aborcja. ;-)

Opublikowano

Na chłopski rozum. Ojciec tylko "wszedł i wyszedł." Zajęło mu to 15 minut i teoretycznie po robocie. Matka przez 9 miesięcy Cię nosiła w brzuchu, abyś potem wyszedł, i często jak wychodzisz to jest to bolesne dla niej. Potem jeszcze przez kilka-kilkanaście miesięcy musi z Tobą być, aby dawać pożywnego mleka matki.

The end. Już rozumiesz? ;-)

Że tobie zajumje to 15 min, to nie znaczy .... Mężczyzna na wyprodukowanie spermy musiał poświęcić mnóstwo czasu, i nie powinno się dziękować za to że zapłodnił lecz za to że cię nie uśmiercił w kiblu jak to wiele ludzi robi teraz...

Ja rozumiem to że matka musiałą się nademna użerać itp. mam o tym ojęcie ;p

Ale szlak mnie trafia jeżeli mówi się "Matka dała ci życie..."

Zajrzyj na bloga -> Click

Opublikowano

Konformizm się przerósł u ludzi. Nieraz kobiety mówią: mężczyźni nie powinni żyć. Nie zdają sobie sprawy,jak on ważny jest. Certainly, że matka dała ci życie,ale to że tak mówią,to świadczy o ich zacofaniu. To tak jakby małym dzieciom wciskało się (2,3 klasa podstawowki), że dzieci przynosi bocian.

Opublikowano

Bez mężczyzny nie było by życia tak jak i bez kobiety nie było życia. Z tym że większość to kobietom się to zawdzięcza bo one mają trochę więcej roboty ;)

7138509900_1434192442.png

Opublikowano

I tak powstaje feminizm i inne gówna.

Normalny człowiek ma szacunek do samego siebie i do kobiet, nie stawia żadnej z tych grup wyżej czy niżej. Po to jest matka i ojciec, żeby to było ICH dziecko, a nie tylko matki bo musiała je urodzić czy ojca, bo był dawcą nasienia.

Jak dla mnie ten obrazek poprostu nawołuje do tego, żeby szanować swoich starszych, nie doszukiwałbym się głębszego dna

Opublikowano

jebiecie takie głupoty
Prawo naturalne mówi
1.Kobieta została stworzona do rodzenia dzieci
2.Męzczyzna daje pożywienie
więc role są równe

Aha starzy ? ja tak nie mówię ?

Dawniej jakieś 30 lat temu mówiło się babka i co ?

Trolling , hejty i wiele więcej !

Opublikowano

Kobiety sa przewazne i niezastapione . Trzeba je szanowac i opiekowac sie nimi.

Ale nie zeby stawiac je na jakims piedestalu:D

@ogolnie to one maja ciezej -miesiaczki ,porody , golnie calego ciała:D

Opublikowano

Kobiety sa przewazne i niezastapione . Trzeba je szanowac i opiekowac sie nimi.

Ale nie zeby stawiac je na jakims piedestalu:D

kobieta jest 7 razy mocniejsza na ból :)

Trolling , hejty i wiele więcej !

Opublikowano

Nie mozna powiedziec, ze tylko kobieta jest wazna. Jednak mamy tak przesrane w materii, ze chetnie bym zeszla z tego "spolecznego piedestalu" i oddala facetom ten honor i zaszczyt rodzenia dzieci. Nie widze w tym nic swietnego.

No i ogolnie to tak, moge sie sama zaplodnic. In vitro :)

You don't say ;_; Dlatego irytuja mnie teksty "jest wkurwiona, bo ma okres". Gdyby co najmniej to od nas zalezalo...

jebiecie takie głupoty

Prawo naturalne mówi

1.Kobieta została stworzona do rodzenia dzieci

2.Męzczyzna daje pożywienie

więc role są równe

Lol nie. Nie akceptuje tych archaicznych zasad. Jak bede chciala to sama sobie "dam pozywienie" i zadnych dzieci nie urodze. Nie jest mi to potrzebne do zbawienia.

Ps zeby nie bylo.. Nie jestem feministka.

#don't care

Opublikowano

You don't say ;_; Dlatego irytuja mnie teksty "jest wkurwiona, bo ma okres". Gdyby co najmniej to od nas zalezalo

Szczególnie irytują wtedy, kiedy kobieta ma okres ^_^

Z tego, co wyczytałem - autor nie potrafi myśleć dwutorowo. Przyrównujesz kilkuminutową robotę faceta do dziewięciu miesięcy zmagań kobiety, kiedy to ona współdzieli z dzieckiem organizm, opiekuje się nim. Co jest tak bardzo bolesnego w tym obrazku, bo nie wiem? Jeszcze się nie spotkałem z przeświadczeniem, żeby to kobiety przypisywały sobie całą zasługę w kwestii "powstania" człowieka, bo w kwestii urodzenia, to fakt. Nawet obrazki, które z góry mają za cel wzbudzenie w ludziach szacunku, potrafią mieć negatywny odbiór :ninja:

PS: Smutne jest to, że niektóre mamy przez 9 miesięcy były pełne wyrzeczeń, żebyście teraz tak ortografią karali.

Jesteś najpiękniejszą kobietą, jaką widziałem na oczy. Oh! Zapomniałem! Jestem szkieletem i nie mam oczu - yohohoho! Skull joke.

mini1a.pngminigd.pngminizoro.png

Opublikowano

Normalny człowiek ma szacunek do samego siebie i do kobiet.

Wnioskuje z tego że kobieta nie jest normalnym człowiekiem ;D

@topic oboje są ważni gdyby nie kobiety nie było by życia gdyby nie było mężczyzn też dyskusja jest zbędna

1367580920-U384748.png
Nowicjusz
Opublikowano

Jeśli szukasz usprawiedliwienia dla braku szacunku do kobiet to wypierdalaj.

Szczym ryj !?

Opublikowano

Kolejny flamewar?

Jeśli kobieta jest porządna to nigdy nie powie,że w takim aspekcie była ważniejsza. Wiadomo,że do tanga trzeba dwojga. Wybaczcie,ale moment spłodzenia potomka w normalnej rodzinie to też część związku,a związek powinien opierać się na wzajemnym szacunku, pomocy, podziale ról. Obie strony są jednakowo ważne. Mówimy tu o normalnych związkach, a nie próbówkach czy nabitych na imprezie ciążach.

Opublikowano

No tak. Jedyna roznica przy plodzeniu dzieciarow jest to, ze kobieta ponosi spore fizyczne konsekwencje. W "normalnej rodzinie/zwiazku" to wszystko sie w miare neutralizuje, ale nie zawsze jest tak pieknie. Wtedy zaczyna sie problem.. Kobieta nie bardzo ma wyjscie (pomijam skrajne przypadki typu Katarzyna W.), nieodpowiedzialny facet moze zwiac i nic nie pozostanie w tej "troski i opieki". Oczywiscie fajnie jest, gdy obie strony sie angazuja.. Tylko wtedy caly ten proces ma sens.

#don't care

Opublikowano

Jak widzę te tematy i część ludzi, którzy wypowiadają się bez elementarnej wiedzy, bo gdzieś coś przeczytali/usłyszeli albo mają pewność, że to oni mają rację.

O ile facet ma być opiekunem rodziny, to kobieta ma bardziej przekichane tak czy siak, szczególnie z dzieciakiem. Koniec kropka. Średnia wieku forum 15 lat i "życiowe tematy", czekam na następny temat "największy melanż podczas mojego porodu na 15 urodziny" well done -.-

EXPmIpC.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...