Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Pobieranie info o potworach - Metin2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ,

Istnieje jakis sposob aby napisac hacka, który pobierałby ile potworów jest aktualnie widocznych na mapie oraz wyświetlanie ilości HP danego potwora w cyfrach? Da sie w ogole takie wartosci odczytac?

Pozdrawiam

IhuZnR7.png

Opublikowano

Hp stworka oczywiście zaznaczasz i skanujesz :P Ale ile potworków etc to w ce nie zrobisz.

Do tego służy python bo tam masz klasy i mozna latwo sie dostać do tego importujesz sobie jakas klase i robisz hooka czy cos x.x

OndteAw.png
Opublikowano

Hp stworka oczywiście zaznaczasz i skanujesz :P Ale ile potworków etc to w ce nie zrobisz.

Do tego służy python bo tam masz klasy i mozna latwo sie dostać do tego importujesz sobie jakas klase i robisz hooka czy cos x.x

Szukałem w pythonie sposobu na pobranie listy VID potworków z otocznenia, lecz chyba takiego sposobu nie ma bo znalazłem tylko sposób na aktualnie zaznaczony vid (player.GetTargetVID()) a to równa się tylko dla jednego potwora :/. Potrzeba by było czegoś w rodzaju listy kreatur w koło postaci i zwrócić do tablicy.

IhuZnR7.png

Opublikowano

Pamiętam ze Bambus3kMt2 cos takiego robił

Ale dokladnie nie pamiętam . W metinie robił podobne chaki znaczy do metina

Asus R510J i7 4710HQ // 4 GB DDR 3 // 750 GB 7200 RPM // nVidia GTX 850M 2 GB // Windows 7 Ultimate

Za pomocny lub śmieszny post wg Ciebie zostaw jakis znak :)

Opublikowano

Szukałem w pythonie sposobu na pobranie listy VID potworków z otocznenia, lecz chyba takiego sposobu nie ma bo znalazłem tylko sposób na aktualnie zaznaczony vid (player.GetTargetVID()) a to równa się tylko dla jednego potwora :/. Potrzeba by było czegoś w rodzaju listy kreatur w koło postaci i zwrócić do tablicy.

Musisz zapętlić skanowanie VID z otoczenia i np. zapisać do listy.

• 3 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...