Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nauka wymowy języka angielskiego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc :D Czy moglby mi ktos podac piosenki ''angielskie'' przy ktorych moglbym ''sobie powtarzac'' jednoczesnie uczac sie wymowy ? Znam wymowe wielu wielu slow,lecz chce sobie pocwiczyc.Glownie chodzi mi o muzyki rytmiczne[zaden rap czy cos tam] przykladowo

Carly Jae Jepsen - Good Time [jakies wesole]

Edit 01:44 30maja 2013 : Kurde mam pytanko.W niektorych piosenkach bardzo szybko mowia xD.Przykladowo w tej

.To norma ?

Czy to dobry pomysl uczyc sie angielskiego ze sluchania muzyk tlumaczenie piosenki + google translator ?

Dopiero teraz zrozumialem jak angielski jest wazny zeby miec przyszlosc;P

ie068n.jpg
Opublikowano

Google translator? Zapomnij...

Co do piosenek to po prostu słuchaj radia, 1 piosenka nie wystarczy. I pamiętaj że w amerykańskich często występują skrócone formy typu "don't" w 3 os. lp.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

żeby się nauczyć wymowy trzeba po prostu mówić - ja np. bardzo dobrze rozumiem mowę angielską, nauczyłem się tego oglądając filmy, streamy etc. w języku angielskim ale bardzo trudno jest mi się wysłowić, ponieważ nie mam w tym żadnego doświadczenia.

Pisze boty do gier WWW na zlecenie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...