Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Przyszłość ... Rozmyślania...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka :< Przyszedła mi teraz taka myśl nad moja przyszłością.Się tak zastanawiam.Od zawsze fascynowalo mnie USA.Wiecej sie zarabia,niema tuska,sa lepsi ludzie,niema tuska,łatwiej zafundować sobie luksus no i niema tuska.

Obecnie kończe 1 klase technikum[mam nadzieje ze zdam].Jestem na kierunku technik informatyk.Interesuje mnie tez zawod weterynarz.Jezeli uda mi sie skonczyc informatyka to pojde na weterynarie i postaram się pojsc na studia.Czy informatyk/weterynarz ma duze szanse na wyjechanie do USA ? Jak z tą wizą itd ? Wypowiadajcie się :)

P.S Z anglika mam 3 na 4 :> Ale to nie problem wykupić sobię ''douczki''

Niestety nie posiadam zadnego krewnego w usa ;[

ie068n.jpg
Opublikowano

Jak ty polskiego w takim wieku nie znasz to jak chcesz się nauczyć angielskiego? Hah

Kolejny margines społeczny ze zbyt wysoką samooceną, nigdzie nie wyjedziesz.

@chuj a nie spammmmm

Opublikowano

Nie z czasownikami piszemy oddzielnie kretynie -.-

"Przyszedła" o boże, jest gorzej niż myślałem.

Informatyk ignoruje czerwone podkreślenia, ciekawe po co one są!

Skończ z tymi wiejskimi zapędami.

Opublikowano

w USA wcale nie jest łatwiej dorobić się luksusu po prostu jeśli masz pracę to prawię na wszystko cię stać i jesteś zwyczajną klasą średnia

1369586066-U936198.jpg

if you know who sad it you are great!

Opublikowano

w wielu krajach jest lepiej bo żaden nie miał tak ogromnych zniszczeń i strat, ze było trzeba po wojnie praktycznie cały kraj odbudowywać, nie mówiąc o zajebanych dobrach. dlatego dziś polska jest krajem dość biednym i mającym tyle problemów. no politycy też przyjebani w chuja wszystkich robią i tylko kase z tego biorą ale co poradzisz, może jak nowe pokolenie wejdzie do rządu to się coś zmieni. jak jestes dobry w jakimś zawodzie to zawsze znajdziesz prace.

Opublikowano

Siemka :< Przyszedła mi teraz taka myśl nad moja przyszłością.Się tak zastanawiam.Od zawsze fascynowalo mnie USA.Wiecej sie zarabia,niema tuska,sa lepsi ludzie,niema tuska,łatwiej zafundować sobie luksus no i niema tuska.

Obecnie kończe 1 klase technikum[mam nadzieje ze zdam].Jestem na kierunku technik informatyk.Interesuje mnie tez zawod weterynarz.Jezeli uda mi sie skonczyc informatyka to pojde na weterynarie i postaram się pojsc na studia.Czy informatyk/weterynarz ma duze szanse na wyjechanie do USA ? Jak z tą wizą itd ? Wypowiadajcie się :)

P.S Z anglika mam 3 na 4 :> Ale to nie problem wykupić sobię ''douczki''

Niestety nie posiadam zadnego krewnego w usa ;[

Jeżeli jesteś w technikum informatycznym to twoim zdaniem jest sens w porzucaniu całych czterech lat nauki na swój zawód?

W USA jako informatyk na pewno znajdziesz pracę, ale jako weterynarz nie sądzę.

+ angielski musisz znać na prawdę na wysokim poziomie. Uwierz dobra ocena z przedmiotu nie oznacza od razu to czy go potrafisz na wysokim poziomie ^^

1368908122-U621182.png

Moderator Tworzenia stron WWW , ex.Moderator Dark Orbit,ex. Moderator Diablo, Helper Pogaduszek, Metin2, Dobre programy, Fan Art, MPC Media Team Recenzent.

Opublikowano

USA to ścierwo.Wszystko co złe to się z tego cholernego kraju wywodzi.Wyjedź lepiej do Norwegii.Zarobki dużo lepsze, ludzie dużo lepsi i nie ma tam też Tuska.

Opublikowano

Jak dla mnie dobry pomysł.

Jak mnie będzie tu mniej trzymać to sam spierdzielam po studiach do LA.

1374788544-U921656.png

Opublikowano

Dopiero w 1 klasie jesteś, zanim skończysz weterynarie to zapomnisz o USA jak poznasz jakąś laske.. Ja od 2 lat sie napaliłem na wyjazd do Londynu, kilka dni temu poznałem fajną laske i tera nie mam zamiaru nigdzie lecieć, a tak bardzo chciałem.. Jeszcze tyle czasu masz że...

6f17e95a91894bb7ae164ebb34ffed25.jpg

Opublikowano

w wielu krajach jest lepiej bo żaden nie miał tak ogromnych zniszczeń i strat, ze było trzeba po wojnie praktycznie cały kraj odbudowywać, nie mówiąc o zajebanych dobrach. dlatego dziś polska jest krajem dość biednym i mającym tyle problemów. no politycy też przyjebani w chuja wszystkich robią i tylko kase z tego biorą ale co poradzisz, może jak nowe pokolenie wejdzie do rządu to się coś zmieni. jak jestes dobry w jakimś zawodzie to zawsze znajdziesz prace.

Nasi politycy nas okradają, bo im na to pozwalamy. Moglibyśmy wyjść na ulice i zrobić z tym porządek, ale powiedz to komu kolwiek to uzna to za żart / wyśmieje Cię, a później dalej będzie narzekać, że jest źle.

@top

Za granicą zawsze masz większe szanse niż w Polsce.

graphic.png

Opublikowano

Jeżeli jesteś w technikum informatycznym to twoim zdaniem jest sens w porzucaniu całych czterech lat nauki na swój zawód?

W USA jako informatyk na pewno znajdziesz pracę, ale jako weterynarz nie sądzę.

+ angielski musisz znać na prawdę na wysokim poziomie. Uwierz dobra ocena z przedmiotu nie oznacza od razu to czy go potrafisz na wysokim poziomie ^^

Nie chce porzucac informatyka;D Chce skonczyc technikum[kierunek informatyk] zrobic sobie weterynarza a potem isc na studia i dopiero do USA;d

ie068n.jpg
Opublikowano

Jesteś w 1 klasie technikum nie wiesz czy zdasz i nie umiesz nic angielskiego ?To powodzenia, będziesz pracował jako jakiś sprzątacz...Weź się chłopie w garść i skończ z pierdoleniem "nie ma Tuska, nie ma Tuska" bo wygląda na to, że na polityce się też chuja znasz.Mózg wyprany przez media i internet pewnie nawet nie wiesz kto to Tusk jest jaką politykę uprawia i co chce osiągnąć.Myślisz,że to co się w Polsce dzieje to tylko jego wina...Moim zdaniem powinieneś się moooocno zacząć uczyć języka głownie nastawić się na wymowę ponieważ w USA te debila nawet gramatyki ojczystego języka nie umieją i uczyć się biologi/chemii/fizyki to ci się przyda.

Opublikowano

Dopiero w 1 klasie jesteś, zanim skończysz weterynarie to zapomnisz o USA jak poznasz jakąś laske.. Ja od 2 lat sie napaliłem na wyjazd do Londynu, kilka dni temu poznałem fajną laske i tera nie mam zamiaru nigdzie lecieć, a tak bardzo chciałem.. Jeszcze tyle czasu masz że...

Laske podpaske.A po co mi babsko ? Zeby mi kase doiła Napewno ... Az taki glupi nie jestem

ie068n.jpg
Opublikowano

Mają być podobno zniesione wizy z Polski do USA, ale na to jeszcze poczekamy. Na dzień dzisiejszy polecam Ci wyjazd do Holandii i praca jako tester aplikacji, gier, itp. Jest dużo takich ofert, lecz wymagany jest język angielski lub niderlandzki - można zarobić miesięcznie do 3000 € netto.

Opublikowano

Laske podpaske.A po co mi babsko ? Zeby mi kase doiła Napewno ... Az taki glupi nie jestem

szanuje Cie za to co napisałeś.

Leć do USA póki można. Jak dostaniesz obywatelstwo możesz być z siebie dumny. To się nazywa wygranie w życie.

Opublikowano

Gdzie nie pojedziesz musisz sobie umieć dać radę, jak sobie w Polsce nie dasz rady to i za granicą tego nie zrobisz, pamiętaj :)

1377531174-U173186.png

Opublikowano

USA to ścierwo.Wszystko co złe to się z tego cholernego kraju wywodzi.Wyjedź lepiej do Norwegii.Zarobki dużo lepsze, ludzie dużo lepsi i nie ma tam też Tuska.

Nie potrzeba nam kolejnych polaczkow w norwegii i tak jest ich zaduzo i w koncu nie beda chcieli nas przyjmowac do pracy, bo tylko wioche robia, chca kase za nic tak samo jak czarni taka prawda :)

Opublikowano

Wiecej sie zarabia,niema tuska,sa lepsi ludzie,niema tuska,łatwiej zafundować sobie luksus no i niema tuska.

Wkurwiają mnie proamerykańskie style wypowiedzi, USA to większy bankrut od Polski i więksi idioci od Tuska, prowokują wojny i mordują ludzi tylko po to aby zdobyć ropę, dzięki której ten kraj tłustych dup jakoś trzyma pion. Więcej się zarabia? A słyszałes o tym że tam ludzie całe życie spłacają hipoteki na dom? nie ma tuska, no dobra ale jest obama, ludzie wcale nie są lepsi, to banda indywidualistów, którzy myślą, że żyją w krainie mlekiem i miodem płynącej, a w rzeczywistości żyją w cieniu tej krainy karmiącym się krwią innych ludzi, gówno prawda z tym luksusem, to logiczne, może i USD kosztuje kilka złotych ale dobra materialne w USA nie mają cen w złotówkach tylko w USD no i nie ma tuska. No dobra nie ma tego złodzieja ale jest banda nierobów na siłę próbujących ukryć jak ten kraj upada. Era Ameryki jako największego mocarstwa wygasa.

A że angielski masz 3 na 4 to się cieszę, ale wątpię czy poprowadziłbyś fachową rozmowę jako weterynarz czy informatyk po angielsku z wiedzą wyniesioną ze szkoły średniej. Poza tym szczegół, może mało znaczący ale u nas uczą angielskiego o dialekcie brytyjskim a nie amerykańskim.

No i na koniec, odnoszę wrażenie że argumenty ZA wymyśliłeś na siłę ;) Odpuść sobie chłopie, taka moja nic nie znacząca rada.

czwartkowy posmak w ustach przypomina
że nie ma sensu owijać w bawełnę
zmarzniętego truchła

przez latarnię ktoś przerzucił sznur
cumuje statek w bezpieczną przystań

czuję jak na skroniach zasycha sól
...

Opublikowano

Jeszcze zmienisz zdanie :)

Jak dla mnie taki pomysł nie jest zły, w Polsce jest życie na niższym poziomie i mimo wszystko pod tym względem USA jest lepsze, ale niech ci to nie przysłoni wszystkiego innego. Stany już dawno potęgą nie są, nie jest tak kolorowo jakby się mogło wydawać i te cholerne wizy, Polska pomaga i chuja z tego ma, jak wiadomo wszystkiego są plusy i minusy.

Mam rodzinkę w USA i w sumie porównując życie do Polski jest lepiej co nie znaczy że to jest raj itd.

Opublikowano

Drogi autorze tematu ;) (Nie wiedziałem jak zacząć)

Może krótka historia. Skończyłem nauczanie w drugiej liceum dlaczego ? przez 3 lata zagrożenia z języka niemieckiego , matematyki , 2 z angielskiego i zagrożenie z fizyki. Dlatego właśnie wyjechałem do Holandii. Powiem Ci szczerze że na początku było trudno. Szkołę językową masz dwa lata. I jeżeli chcesz mieszkać tutaj i później mieć pracę to MUSISZ mieć dyplom szkoły językowej. Wiesz co jest najlepsze? Chodzi mi tu o język. Na każdej lekcji nie ma że tłumaczą Ci po angielsku co to oznacza. Caaaały czas mentor mówi do wszystkich zagraniczniaków po Holendersku co naprawdę jest lepszym sposobem nauczania języka niż w Polsce. Masz cały czas styczność z językiem na przerwach , lekcjach i jeżeli naprawdę chcesz szybko i skutecznie się nauczyć to i w domu. Chodzi mi o to że np. ja rozmawiam z rodzicami (Polakami) po holendersku przy czym to daje mi szanse na poznawanie nowych słów , gramatyki i składania zdań jedną sensowną całość. A jeżeli sam chcesz wyjechać to np. telewizja. Sam zaczynałem jako 18-sto latek oglądania bajek Holenderskich dla dzieciaków. I nie żałuję tego.

Wiesz co Ci powiem ? Fakt jestem młodszy pewnie od Ciebie ale mówię Ci jedź i nie czekaj na nic. Szkoda marnować życia w Polsce i czekania na " W Polsce będzie lepiej".

Jedynym problemem jaki ja miałem to przed samym wyjazdem myśl "cholera , co ze znajomymi ? Przywiązany jestem do wszystkich i nie będzie już imprez , spacerów z koleżankami , wspólnie spędzanych godzin". Po czasie się przyzwyczaiłem ale gdzieś w środku mnie jest jeszcze ta tęsknota za rodziną i przyjaciółmi.

Chcesz jechać zagranicę , uciec przed zmarnowanymi latami w Polsce i szukaniem pracy i zarabianiem marnych groszy które po pewnym czasie nie będą wystarczające na utrzymanie i będziesz musiał zapieprzać na dwa etaty. Nie zastanawiaj się nie nie pytaj się ludzi którzy (nie chodzi mi o wszystkich ) ale tych którzy nie wiedzą czego chcą lub nie mają wyobraźni i nie potrafią zebrać wszystkiego co się dzieje w PL i wyciągnąć wniosków co ich czeka w przyszłość.

Skończ technikum i jeżeli poważnie chcesz wyjechać to już po informatyce znajdziesz robotę w Stanach , Anglii, Holandii i jakimkolwiek innym kraju gdzie będziesz zarabiał hmm odpowiednie środki do życia których nie zabraknie Ci tak szybko jak w Polsce.

Życzę Ci sukcesów jeżeli jesteś pewny w 100%-tach że chcesz uciec z tego kraju.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...