Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Java i początki

Rekomendowane odpowiedzi

Arcymistrz
Opublikowano

Jako iż zbliżają się wakacje, a nie będę przecież cały czas moderował, albo chodził na dwór ( pogoda ) to chciałbym zacząć z Javą.

Proszę was o poradniki video, albo czytane najlepiej na pewno sprawdzone i potrafiące czegoś nauczyć

Poziom wiedzy o Java = 0

Dam lajki.

Opublikowano

eee? pogoda będzie zajebista idź na dwór.

Tutoriale na necie w zupełności wystarczą na start.

Opublikowano

Ja tam własnie, będę mieć mniej czasu na projekty bo wakacje <3. Po za tym, ja polecam książkę, co jak co, ale nic nie jej nie zastąpi.

//gif w sygnie

Opublikowano

javastart.pl polecam

A tak wgl to zależy co chcesz w tej javie robić czy pisać jakies proste programy, czy pluginy do minecrafta czy próbować robić jakieś gierki z uzyciem grafiki

PHP | PYTHON | LUA | VB.NET | JAVA | PAWN | C++

Arcymistrz
Opublikowano

Na początku interesują mnie pluginy do MC, a później coś z tworzeniem gry za pomocą Javy z przelotem programów.

Najbardziej pluginy do Mc

Opublikowano

Ja polecam Tobie, kupno książki. Najlepiej się nauczysz, i bardzo fajnie się czyta (i nie zepsujesz sobie tak szybko oczu od gapienia się w ekran :D) Polecam książkę "Rusz Głową: Java!", kosztuje 100zł w Empiku.

Opublikowano

Ja polecam Tobie, kupno książki. Najlepiej się nauczysz, i bardzo fajnie się czyta (i nie zepsujesz sobie tak szybko oczu od gapienia się w ekran :D) Polecam książkę "Rusz Głową: Java!", kosztuje 100zł w Empiku.

Moim zdaniem lepszym wyborem jest Java podstawy - też dostępne w empiku, masz tam wszystko co potrzebne.

//gif w sygnie

Opublikowano

Rodzice wam naopowiadali że od kompa się psują oczy, ale to nieprawda. Bo:

1. Płaskie monitory LCD nie migają (W przeciwieństwie do starych kineskopowych), więc jest tak jakbyś patrzył się na kartkę papieru.

2.Jest teoria że mięśnie oczu (źrenicy) podczas patrzenia na monitor nie ruszają się, więc zanikają co powoduje brak możliwości złapania ostrości. I to jest prawda, ale nikt chyba nie lampi się w monitor w 1 punkt przez 6h dziennie przez 20 lat prawda ?

Opublikowano

1. Płaskie monitory LCD nie migają (W przeciwieństwie do starych kineskopowych), więc jest tak jakbyś patrzył się na kartkę papieru.

2.Jest teoria że mięśnie oczu (źrenicy) podczas patrzenia na monitor nie ruszają się, więc zanikają co powoduje brak możliwości złapania ostrości. I to jest prawda, ale nikt chyba nie lampi się w monitor w 1 punkt przez 6h dziennie przez 20 lat prawda ?

Ja też dość dużo siedzie przed kompem i mam wadę wzroku - ale daleko źle widzę, co nie jest spowodowane monitorem.

//gif w sygnie

Arcymistrz
Opublikowano

PANOOOOWIE.

Ja tu chcę dobre poradniki Javy, a nie o to kto ile przed kompem siedzi.

Książki nie chcę, ale czytam ( nie o Javie, ale po prostu literaturę )

Opublikowano

To jeszcze zależy czy nerd siedzi o 2 w nocy przy powyłączanych światłach :F

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...