Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak uzyskać taki dźwięk? - gitara (nowy)

marceli17

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, zamierzam kupić gitarę elektryczną ale mam pewien problem.

Chcę coś w stylu Fender Stratocaster, o takim brzmieniu :

I teraz tak, czy każda gitara elektryczna ma taki dźwięk? Czy są to wyznaczone modele?

Nie chcę ciężkiego stolca metalu ze stalowymi sznurami który wydaje dźwięk typu DŻAAAAAAARAAAAMADŻAAAAAAMMMMMMMMMMMM

Możecie mi polecić coś co brzmi jak Stratocaster, tak do 350zł?

Czy taki dźwięk uzyskam bez wzmacniacza czy co to tam jest? (nowy jestem i będzie to moja 1 gitara [ nie chcę akustycznej itp. tylko coś w deseć Fendera] )

Z góry dzięki.

1375198444-U163133.jpg

Opublikowano

To nie całkiem tak działa. Ten dźwięk WAAAAAA jest wytwarzany przez efekt gitarowy wah-wah, oprócz wzmacniacza i gitary potrzebowałbyś własnie takiego czegoś. Niestety w twoim przedziale cenowym bardzo trudno będzie ci znaleźć samą gitarę, o nowej musisz zapomnieć. Może znajdziesz jakiegoś używanego, taniego Ibaneza albo coś w tym rodzaju. Przed jednym Cię muszę przestrzec - NIE KUPUJ ZESTAWÓW GITARA+WZMACNIACZ ZA 300ZŁ, to najgorsze co możesz zrobić. Jakość i dźwięk na poziomie poniżej 0. Jeśli chciałbyś więcej info pisz PW najlepiej.

Opublikowano

Jak chcesz uzyskac jakies sensowne brzmienie to nic raczej z gitary za 350zł nie uzyskasz oprocz hmm "szumu". (tania gitara=chu$owe przetworniki)
Do tego jeszcze trzeba kupic wzmacniacz i to minimum 350zł zaplacisz, dobry wzmacniacz z wbudowanymi efektami 1000zł no chyba ze chcesz kostki osobno z efektami kupowac to jedna mniejwiecej 300zł kosztuje.
Radze najpierw nazbierac spora sumke jak chcesz po elektryka siegac.

Seiran95.jpg

Opublikowano

A nie możesz jechać do sklepu muzycznego i tam wypróbować i kupić? Ze sklepu internetowego nigdy nie kupilem czegoś za więcej niż 200zł.

Ja jestem skrzypkiem, ale jak przywieźli skrzypce do sklepu (Gamuz, w Katowicach chyba), to mogłem conajmniej 10 wypróbować.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...