Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Kha'Zix vs Yorick vs Renekton vs Xin Zhao vs Zed

Photive

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cze, lubie grać offtankami ale jak gram dariusem to on w late słabnie, strasznie małe dmg ma, ciężko kogoś zabić a mam build po dmg(280ataku) ale maly as. Czy kazdy offtank taki jest? Podoba mi sie Yorick ale sam nwm ;/

Głównie chodzi mi o Kha vs Yorick vs Zed ale może byc też któraś z pozostałej 2 z tytułu.

darius__league_of_legend__signature_by_deinyght-d5sd11x.jpg

Opublikowano

Zed , dobry na jungle i dobry na solo topa ;) na samym początku zadaje chyba największe dmg ze wszystkich postaci bo jak by x2 jak trafisz , robisz klona a potem uzywasz gwiazdek "q" ;) mam wszystkie postacie które wymieniles i polecam najbardziej zeda , a jezeli by Ci sie tez podobal nocturne to go tez polecam , tylko teraz troszke slabszy jest niz kiedys bo kiedys to ulti mial do polowy mapy a teraz to z respa to do 1 towera na midzie dojdzie ale polecam zeda i nocturma

Opublikowano

Zed.

Energia zamiast many

Łatwa farma

Dobry harras

Teleport

AOE slow

Dobry przez wszystkie fazy gry

Ciężki do skontrowania

Dobry roamer

Escape

Wytrzymały.

279981407253602336505.png
Opublikowano

Polecam Renektona gdyż

+ma swoje skill który może stun

+nie posiada many

+Bardzo dobrze może mieć farmy

+ma skill który może przesuwać sie

30u6c9h.jpg

Wesołych Świąt ! 

Opublikowano

@up

A tobie polecam naukę języka polskiego

@topic

Jeżeli chodzi Ci o zabijanie i lubisz grac off tankami to pomyśl nad Riven oraz Renektonem.

Obie postacie polegają na cool down a nie na manie/energii. Renekton przy maskowanym "w" wyciska piękny dmg z tego skilla. Ult ułatwia wymiany na linii.

Riven polecam pooglądać na yt "Best Riven NA". Nawet ja, gracz słaby, potrafię grać Riven i wygrywać linie i gry.

Opublikowano

@up Dzieki, obejrzałem tego Best Riven NA i spodobała mi się ta postać ale lubię takich assasynów jak Zed nadal. Czemu nikt nie wymienia Yoricka? Az taki slaby jest? Ok to tak, Riven vs Renekton vs Zed

darius__league_of_legend__signature_by_deinyght-d5sd11x.jpg

Opublikowano

@up Dzieki, obejrzałem tego Best Riven NA i spodobała mi się ta postać ale lubię takich assasynów jak Zed nadal. Czemu nikt nie wymienia Yoricka? Az taki slaby jest? Ok to tak, Riven vs Renekton vs Zed

Ja bym ci polecał Riven :)

Obejrzyj filmik Best Riven NA , gdzie pokazuje jak szybko zdobyć Pierwszą Krew.

Wystarczy zrobić wilki na 1lv, kupić miksturę na AD i hp. Masz teraz przewagę obrażeń i skilli (po zabiciu paru minionów) , wyprowadzasz combo + ignite i gotowe ;d

expeliarmus_zps84c9ccee.png

Zbieram Like :)

Opublikowano

Zed

+ energia

+ harras

+ farma

+ aoe

+ escape

+ slow

+ dobry na mid, top, jungle

sygnavipek.jpg

Chętnie rozdaję Lajki za pomoc! A Ty?

Opublikowano

Kha nie polecam narazie kupować bo w następnym patchu dostanie nerfa i nie wiadomo jak z tym będzie :(

Ale wymienie + i - :

+bardzo mobilny

+ewolucja skilli

+Ogromny demejdż w pod koniec mid i w late game (Przeciwnego apc/adc ma na 2/3 skille ew. ignite)

+Uniwersalny TOP/MID/JUNGLE

+Niskie CD Q i W

+slow

+po ewolucji "E" ma Najdalszy skok w grze (Płacić trzeba za niego długim CD-21 sec)

+2xNiewidka/3xNiewidka

+Dość łatwa i przyjemna farma

- Średni w early i bardzo manożerny

@down aha nie zauwazyłem :)

HmYDFyW.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...