Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak zrobić laucher+autopatcher jak na PLu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jak w temacie. chodzi mi o dokładnie w takim stylu jak na plu balmorce czy innych serwerach...
jeśli będzie działać lub znajdę link do tuta i będzie on działać daję limit + oraz 5! :)

733761405517115815990.png

"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia" ~Jonathan Carroll

Opublikowano

Bardziej mi chodziło o to: http://style-metin2.tk/autopatchy_polskie/47-autopatcher-metin2.html
jednakże zobaczyłem to dzięki tb :)
jeszcze tylko pytanie, jak mógłbym zmienić jakby... dodać coś do wyglądu autopatchera?

@edit + chodziło mi o coś w stylu że w jednym pliku all ustawiam i jeden plik to patcher i uruchamia grę i żadnych dodatkowych plików cofing jak w tym przypadku :/
jak by było coś takiego był bym bardzo wdzięczny :)

Opublikowano

Nie opłaca się używać tego patchera, ponieważ on nie sprawdza plików = za każdym razem pobiera clienta na nowo, Pobierzesz, odpalisz jeszcze raz i znowu ci pobierze.

74f31dbf1675f.jpg

Opublikowano

dobra, a inaczej...
czy udało by mi się zrobić w visualbasic patcher (to wiem że uda się) ale który odpalał by metin2.bin?
+ jak by ktoś mógł by mi dać tło z patchera aktualnego z PL'a lub z 2010

Opublikowano

Najprostszy sposób na launchera. Masz w folderze z grą plik o rozszerzeniu .bin. metin2.bin metin2client.bin czy game.bin i zmieniasz rozszerzenie z bin na .exe (po kolei kopiujesz bin na pulpit czy tam inny folder zmieniasz rozszerzenie wklejasz do folderu z grą odpalasz i grasz) autopatcher najlepiej (według mnie) zrobić w Delphi7. Pozdrawiam.

Opublikowano

Okej już mam pomysł
tylko prośba, czy ktoś może ma tło od pachera pl? :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...