Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Kayle a Malady

zafiriusz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej!

Czy opłaca się budować Malady na Kayle, jak robi się ją pod AP/AS? Jest to bardzo przydatny item, czy raczej są lepsze pick'i?

Załóżmy taki CORE:

1. Berki

2. Nashor

3. RoA/Ryail's

4. Rabbadon

5. Guinsoo's

6. <- wstawilibyście tu Malady? czy może coś innego?

Możemy jeszcze wybrać np. BotRK/HextechGunblade/TrinityForce (za tym ostatnim najmniej przepadam)

Opublikowano

Ja bym wstawił HextechGunblade przydałby się bo kayle to trochę papier choć jej ulti bardzo pomoga.Ale i tak jestem za HextechGunblade

33eHdSv.png

"Apetytu nie mam, nie muszę dużo zjeść
A na przykład twoja łydka przypomina kurzą pierś
Usiądź gdzieś nad miską, naprawdę to banał
Po prostu się skup i tnij poniżej kolana"

Opublikowano

od papierowości mam RoA/Ryail (ew. czasem do Ryail można dorzucić "Landrynkę" Liandryn's Tornment - wtedy mamy +800HP + 130AP perma slow i double DOT DMG). Nie jesteśmy aż tak papierowi ponadto naparzamy z ok 400 range AoE, więc nie jest tak źle.

Opublikowano

Ja osobiście Malady uważałem i uważam dalej za trashowy przedmiot i cieszsę się, że usuwają go a dają jego ststy innym przedmiotom. Mylący w wielu kwestiach.
Tani więc teoretycznie powinno się go rushować, tym czasem staty są dość słabe - może oprócz AS - które skaluje się dobrze dopiero z rozwiniętym E lub innymi efektamion-hit. Natomiast pasyw wymaga znacznych ilości AP - co łącznie sprawia iż przedmiot lepiej działa gdy mamy dużo innych przedmiotów(tymczasem cena wskazuje, że to powinien być dość wczesny pick). Dodatkowo obniżenia magic resów wroga jest bardzo małe dopóki nie będziemy w stanie trafić go wielokrotnie - do lekkiego obijania nieprzydatne. Tak więc są lepsze picki.

Dodatkowo Guinsoo jest takie sobie - przynajmniej według mnie. Wolałbym składać Gunblade'a lub BoTRK.

Osobiście Buduję Kayle w hybrydę AP/AS -

1.Berserki/Maga

2.Nashor

3.Liandry - efekt jej splashu nakłada na wszystkich wrogów w zasięgu pasywkę Liandry. Tak więc z każdym auto ją refreshujemy i mamy ciągłe 15 magic pen.
Dalej zależnie ale Rylai/Rabadon/coś na więcej CDR

wikmk9.jpg

Opublikowano

Malady już nie długo nie będzie więc lepiej sie do tego nie przyzwyczajaj ;)

185101413585933840951.png

Lecze raki w soloq <3

Opublikowano

Malady już nie długo nie będzie więc lepiej sie do tego nie przyzwyczajaj ;)

aaa, nie wiedziałem nawet xD

spoko, w takim razie trzeba będzie wrzucić jakiś zastęczy przedmiot ;)

dzięki wilekie za pomoc.

można zamknąć :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...