Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] DNS DirectAdmin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To jeśli dobrze rozumuję, musisz zrobić podstrony. (proserwer masz w cpanelu gdzieś taką opcje) i podpiąć DNS domeny pod swoją stronę.

Larry-Chen-Speedhunters-dubkorps-audi-31.jpg

Opublikowano

Kupujesz domenę na samym początku na jakiejś stronie... xxx.pl nastpęnie podpinas pod tą domenę (w panelu strony gdzie kupiłeś domene) DNSY na dnsyy twojego serwera www. np. DNSY proserwer to : n1.proserwer.pl (chyba), n2.proserwer.pl (chyba)..

Następnie po 24 godzinach masz w direct adminie możliwość zarządzania subdomenami właśnie pod tą twoją domeną.. tworzysz subdomene o nazwie s1 do domeny xxx.pl> wtedy wychodzi ci: s1.xxx.pl... Na FTP twoim serwerze www pojawi się folder: s1.xxx.pl gdzie tam wrzucasz pliki strony które będa się pokazywać jak wpiszesz w przeglądarce s1.xxx.pl

Co do przypisania ip do subdomeny to nie wiem..

Osobiście pomagam tylko na PW lub e-mail

-----------------------------------------------------------------

https://github.com/smietanka

Opublikowano

@UP

Dostaniesz, musisz wprowadzić w panelu na hostingu w profilu swoje prawidłowe dane (oni je sprawdzają) i aktywacja domeny trwa do 72 godzin

A i podłączam się do tematu, tylko mam prośbę, mógł by ktoś wstawić zawartość pliku resolv.conf (/etc/resolv.conf) po stawieniu jakiś tam swoich DNS'ów?? Bo u mnie nie działa rejestracja przez panel, muszę to robić w pliku, jak zablokować plik wiem, ale nie wiem jak ma wyglądać mniej więcej ten plik po konfiguracji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...