Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE] Co się robi w jungli ?

FastFlash

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, mam bardzo proste pytanie, co się robi w dżungli ? wiem że się zabija te mobki co tam są i niektóre dają buffy ( red i blue ), a teraz wchodzi moje 1 pytanie, czy jak ubije wszystkie potworki w dżungli to co mam robić ? - iść na jakaś linie, gankowac czy zabijać moby z dżungli przeciwnego teamu ?

Pytanie drugie; czy Jax nadaje się na Jungle?

Opublikowano

Trollujesz czy dopiero zaczynasz grać

Tak jax jest w miarę DOBRYM JUNGLEREM ale nie jest to jakiś TOP PICK

Jak heca lub lee

Opublikowano

Łatwy nawet w jungli jest Khazix którego polecam bo sam pierwsza jungla i nawet dobrze poszło.

Też heca lub leesin.

Poprostu zabijasz mobki w jungli pozostawiając większą farme/exp temu solo topowi.

Stworki ci się nei skączą bo zabijasz je później gankujesz linie która ganka potrzebuje i idziesz znowu stwory i znów gankujesz.

427571487345508569248.jpeg

Potrzebujesz Pomocy?Pisz śmiało PW

Opublikowano

Przeważnie na junglerach robi się tak:

Wilki>Smiteless blue>red>wiedźmy>golemy>gank.

A później przy okazji dobijasz jungle i ciągle gankujesz inne linie.

279981407253602336505.png
Opublikowano

Przeważnie na junglerach robi się tak:

Wilki>Smiteless blue>red>wiedźmy>golemy>gank.

A później przy okazji dobijasz jungle i ciągle gankujesz inne linie.

nie przeważnie.. tylko ludzię się powtarzają i ciągle tym samym grają.. blue>enemy red / na odwrót, to też jest możliwe, u know.

nawet przed normalnym oczyszczeniem jungli można gankować, early ganki są bardzo efektywne.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

@Damiankos

Już dawno gram ale skilla nie mam :D, i w jungli nigdy nie grałem ;>

@EDIT

Jaxem fajnie mi sie dzunglowalo, tylko na poczatku faile bo ciagle cofalem bo moby zadawaly za dużo obrażen, ale potem bylo spoko, kille zdobyłem 3, więcej niż normalnie grająć Jaxem więc jest progress ^^

Opublikowano

Siema, mam bardzo proste pytanie, co się robi w dżungli ? wiem że się zabija te mobki co tam są i niektóre dają buffy ( red i blue ), a teraz wchodzi moje 1 pytanie, czy jak ubije wszystkie potworki w dżungli to co mam robić ? - iść na jakaś linie, gankowac czy zabijać moby z dżungli przeciwnego teamu ?

Pytanie drugie; czy Jax nadaje się na Jungle?

1."Zabijanie mobów z dżungli przeciwnego team'u" czyli counterjungling jest efektywny na niektórych junglerach, mających dobre early. Po ubiciu mob'ów z twojej jungli lub ich części starasz się jak najczęściej gankować linie, na których sojusznicy potrzebują wsparcia. Oprócz tego kontrolujesz teren swojej jungli, zabijając wroga który np. wbije tam również starając się zgankować. Odliczasz czasy dragona, barona, oddajesz jak najwięcej buffów teammate'om, jeśli sam ich tak bardzo nie potrzebujesz.

2. Tak.

Opublikowano

Jezeli ktoraś z lini nie pushuje ( nie pcha ) linii to mozesz sprobowac zgankować a jesli pushuja lub potrzebujesz golda to robisz dalej jungle.

Jezeli chcesz counter junglowac czyli chodzic po enemy jungli to najlepiej wziac jakiegos junglera przystosowanego do tego w miare, np. Shaco, Jax, Lee, Zac.

Tak Jax nadaje sie na jungle ale lepszy jest duzo na topie.

Opublikowano

Jungla polega na tym abyś mógł gankować linie, i pozwalać twojemu topowi mieć cała farme i lvl, wtedy on carruje early team fight.

Tak jax jest dobry do jungli.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...