Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

El Vincento uderza z kolejnym cudownym sposobem uzdrowienia gospodarki Polski

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobry.

Przejdę od razu do konkretów

http://www.wykop.pl/ramka/1534955/bandyckie-przepisy-od-1-sierpnia/
Widząc te jego kolejne reformy, to się nóż w kieszeni otwiera. Wedle tej ustawy, jeżeli sprzedawca, u któego kupimy np. bułki nie odprowadzi za nie VATu, to po jakimś czasie do naszych drzwi moze zapukać komornikz żądaniem zapłaty VATu za tę bułkę. W przypadku takiej wizyty ten sam VAT zapałcimy dwukrotnie - raz przy zakupie, bo VAT jest juz wliczony w cenę zakupu, a drugi raz dla komornika, bo własciciel sklepu nie odprowadził VATu. Krzywa Rostowskiego w natarciu.

13190_473865972681144_249858017_n.jpg

I ten facet ma magistra z ekonomii?

372838_377395415666465_2109561229_n.jpg

"Just because I'm weaker doesn't make you stronger".

krul | władca | mangozjeb | technik Ascarialu s2

Last.fm

Zainteresowanych fixami na source'owe game 40250 zapraszam PW.

Opublikowano

Pomijając, że budżet na ten rok został tak genialnie rozpisany, że pod koniec kwietnia wydatki wyniosły około 90% zaplanowanych na cały rok, gdzie przychody do budżetu wyniosły około 29% planowanych na ten rok. I, że tacy ludzie rozporządzaja publicznymi pieniędzmi. Niedługo z polskiej gospodarki nie zostanie nic, niestety.

Last.fm

Opublikowano

Kończe liceum, potem studia i spierdalam na zachód.

@Topic:

Jestem bardzo zdegustowany takowymi zmianami.

Tylko kurwa proszę nie brać udziału w wyborach za granicą, bo to jest szczyt, a tak po za tym to możesz wyjeżdżać :D

Pomijając, że budżet na ten rok został tak genialnie rozpisany, że pod koniec kwietnia wydatki wyniosły około 90% zaplanowanych na cały rok, gdzie przychody do budżetu wyniosły około 29% planowanych na ten rok. I, że tacy ludzie rozporządzaja publicznymi pieniędzmi. Niedługo z polskiej gospodarki nie zostanie nic, niestety.

Coś w stylu byle do wypłaty... ja nie wiem jak ten kraj daje radę jeszcze funkcjonować.

Opublikowano

A ja mam takie pytanie: tę bułkę ze sklepu zalicza się do paliwa, stali czy złota?

Podejrzewam, że do wyrobów spożywczych.

Dla niektórych wyrobów stalowych nastąpi to 1 sierpnia bieżącego roku, a dla wszystkich odwrócony VAT wraz z wyłączeniem stosowania deklaracji kwartalnych 1 października.

Oznacza to, że jeśli czytelniku na przykład kupisz w piekarni A bułki, bo tam jest najtaniej, a jej właściciel nie odprowadzi za nie VAT-u, to komornik będzie miał prawo ściągnąć z Ciebie ten podatek..

Czytania ze zrozumieniem nie było? ;]

Last.fm

Opublikowano

Wszystkie wypowiedzi dzieci na temat rządu w Polsce są tak żałosne , że szkoda słów. Dzieci nauczyły się od smoleńskich moherów że Tuska trzeba tępić. Prawda Tusk zrobił pełno błędów ale za czasów Kaczyńskiego i wcześniej Polska była totalnym zdupieniem . Typowe myślenie polaka (celowo z małej) "nie dostaje za darmo więc jebać wszystko" a prawdziwy Polak pomyśli i spokojnie będzie sobie żył w Polsce. Ojciec mi mówił , że to wszystko jest pojebane . Takiej Polski jak dziś nigdy nie było , a to że ludzie nie potrafią się ruszyć to ich własna wina. Za granicą nie jest lepiej. W Niemiec ludzka mentalność polega na nauczaniu się więc tam typowy 12 latek wie więcej niż Polski 16 latek , więc byle idiota tam nie przeżyje. W innych sąsiednich krajach jest o wiele wiele gorzej niż tutaj. W Anglii większość społeczeństwa to zbrodniarze którzy masakrują zwykłych przechodniów. Żyć trzeba się nauczyć , jeżeli nie umiesz żyć w Polsce nigdzie indziej też nie będzie ci łatwo. Mamy dobre czasy tylko złe społeczeństwo , proste.

Opublikowano

Wszystkie wypowiedzi dzieci na temat rządu w Polsce są tak żałosne , że szkoda słów. Dzieci nauczyły się od smoleńskich moherów że Tuska trzeba tępić. Prawda Tusk zrobił pełno błędów ale za czasów Kaczyńskiego i wcześniej Polska była totalnym zdupieniem . Typowe myślenie polaka (celowo z małej) "nie dostaje za darmo więc jebać wszystko" a prawdziwy Polak pomyśli i spokojnie będzie sobie żył w Polsce. Ojciec mi mówił , że to wszystko jest pojebane . Takiej Polski jak dziś nigdy nie było , a to że ludzie nie potrafią się ruszyć to ich własna wina. Za granicą nie jest lepiej. W Niemiec ludzka mentalność polega na nauczaniu się więc tam typowy 12 latek wie więcej niż Polski 16 latek , więc byle idiota tam nie przeżyje. W innych sąsiednich krajach jest o wiele wiele gorzej niż tutaj. W Anglii większość społeczeństwa to zbrodniarze którzy masakrują zwykłych przechodniów. Żyć trzeba się nauczyć , jeżeli nie umiesz żyć w Polsce nigdzie indziej też nie będzie ci łatwo. Mamy dobre czasy tylko złe społeczeństwo , proste.

Momencik, ta reforma o której jest mowa to TYLKO I WYŁĄCZNIE pomysł Rostowskiego, który jest w rządzie Tuska. Potężna zapaśc finansowa, jaka nas niedługo czeka to efekt dwóch kadencji rządów PO. I zeby nei było, nie jestem za ŻADNĄ opcją polityczną.

Last.fm

Opublikowano

Up. Nwm którą krzywą uważasz za poprawną ale pragnę cię uświadomić że ta pierwsza jest poprawna ;)

... May the odds be ever in your favour ... All you need is love ... Now boy, now you own me ...

Opublikowano

Polskie prawo jest zjebane , jeśli my tego nie zmienimy do 50 lat nie będzie polski .

przykład

przyjdziesz do mnie wyjebiesz się na lodzie - moja wina bo nie posypałem
spowodowałem wypadek bo troga była śliska mója wina ?

coś jest nie tak

Trolling , hejty i wiele więcej !

Opublikowano

Up. Nwm którą krzywą uważasz za poprawną ale pragnę cię uświadomić że ta pierwsza jest poprawna ;)

Ta peirwsza jest poprawna. W tym obrazku chodzi o pokazanie głupoty polityki finansowej forsowanej przez Vincenta, dlatego ta druga ma w nazwie jego nazwisko.

Moim zdaniem, patrząc po krzywej Laffera, polska gospodarka przeszła przez punkt kulminacyjny już w zeszłym roku, o ile nie wcześniej.

Last.fm

Opublikowano

Podejrzewam, że do wyrobów spożywczych.

Dla niektórych wyrobów stalowych nastąpi to 1 sierpnia bieżącego roku, a dla wszystkich odwrócony VAT wraz z wyłączeniem stosowania deklaracji kwartalnych 1 października.Czytania ze zrozumieniem nie było? ;]

Tak czytania ze zrozumieniem nie było, ale u autora tego dennego artykułu. Od 1 sierpnia ustawa obejmie wyroby stalowe, od 1 października pozostałe towary wrażliwe typu paliwo, złoto itd. Ta ustawa to reakcja rządu na afery związane z oszustwami na podatku vat w handlu stalą. Branża stalowa od dawna o te zmiany wnosiła. Tu macie więcej na ten temat:

http://hutnictwo.wnp.pl/mf-odwrocony-vat-na-wyroby-stalowe-od-sierpnia-2013-r,198514_1_0_0.html

http://drozapol.pl/pl/spolka/aktualnosci/251.html

Raz coś dobrze zrobią, ale zjebka musi być, bo jakiś matoł co nie wie nawet co to odwrócony vat, czy towary wrażliwe udziela się w necie xD

https://ludomirblog.wixsite.com/mensrightspolska - prawa mężczyzn prawami człowieka

Opublikowano

Ah, czyli na te towary wrażliwe to w 100% w porządku? Powodzenia w sprawdzaniu rozliczeń stacji paliw, na których tankujesz(o ile tankujesz).

Last.fm

Opublikowano

Przecież tu chodzi o zakłady typu huty, stacje paliwowe itp. a nie o zwykłego konsumenta, tankującego na stacji benzynowej. Poczytaj trochę o odwróconym podatku VAT to zrozumiesz. Takie przepisy już wprowadzono w Polsce choćby na złom w 2011. W Holandi np. wprowadzają odwrócony VAT na sprzęt elektroniczny, bo też wyłudzenia VAT były jak w Polsce na stali. Mój ojciec pracuje w hucie, która zanotowała ostatnio gigantyczne straty właśnie przez oszustów na podatku VAT w nielegalnym handlu stalą. Brawo dla ministra, że udało się wprowadzić te zmiany tak szybko, chociaż raz się wykazał. A ten artykuł który podałeś to jakaś masakra, nie dość, że autor w ogóle nie czai o co chodzi w nowych przepisach, to jeszcze narobił błędów. Dopuścić gimbusów do kompa, to mamy efekty :D.

https://ludomirblog.wixsite.com/mensrightspolska - prawa mężczyzn prawami człowieka

Opublikowano

boże człowieku widziałeś kiedyś ludzi z PiSu? nie wiem czy widziałeś ostatnio panią poseł ale jebać to i tak będzie tak samo bo w PO też sa takie pojeby i w mediach wygadują popierdolone rzeczy

Opublikowano

Wiadomo, temu jebanemu żydowi Rostowskiemu coraz lepsze pomysły wpierdalają się do łba, które dążą do rozpierdolenia Polskiej gospodarki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...