Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM] Niska ilość punktów.

Radenar

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

mam taki problem, iż dostaje bardzo mało punktów za rankedy. Jestem obecnie w Silver 5, a za runde dostaje po 4-6 pkt. Wcześniej, gdy byłem w silver 4 dostawałem po 20+. Moje Elo to: 1172. Jestem ciemny w tych sprawach, także proszę o pomoc.

Opublikowano

Na to nic nie poradzisz. Kochany Riot. Podobno to ,że jesteś legendary i masz farme coś wpływa na pkt. Ale np. w moim przypadku

- Win + 15

- Lose - 25

Świetnie nie?

Opublikowano

Masz więcej Lose niż win taka ilość dostawanych punktów to norma ^^

zasada jest tutaj taka (mniej wiecej sa też inne czynniki:

Jak masz większą lidzbę Win nad Lose dostajesz więcej tracisz mniej

Jak masz Lose nad Win tracisz więcej dostajesz malutko

A jak Lose=Win to mniej więcej po tyle samo :)

Opublikowano

Co wy gadacie ..

Jeżeli ma się małe ukryte elo to się dostaje mniej pktów , wygrasz trochę gier to będziesz dostawał więcej proste i logiczne :)

M%C3%B6nastic_eune_64_1_logo.png

Opublikowano

Co wy gadacie ..

Jeżeli ma się małe ukryte elo to się dostaje mniej pktów , wygrasz trochę gier to będziesz dostawał więcej proste i logiczne :)

Use ur brain some times mate :0 Thats what i said actually :)

Tak że wyrównaj Win/Lose i będzie ok

Opublikowano

No bez jej, ja tego nigdy nie zrobie =) przed chwilą grałem rankeda, miałem 3 wygrane pod rząd, przegrałem 4 rankeda i dostałem - 30pkt. czy to jest noormalne ?

Opublikowano

No bez jej, ja tego nigdy nie zrobie =) przed chwilą grałem rankeda, miałem 3 wygrane pod rząd, przegrałem 4 rankeda i dostałem - 30pkt. czy to jest noormalne ?

skoro masz małe mmr, to nic dziwnego.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Twoje ukryte ELO jest zbyt male na twoja dywizje. Musisz wygrac jeszcze troche rankedow i wtedy to sie poprawi.

Opublikowano

Jeżeli sprawdzasz swoje ELO na LoLkingu to robisz to źle - nie masz możliwości sprawdzenia go.

Oczywiście jeżeli mógłbyś podać link z LoLking do swojego przywoływacza to lepiej możemy ogarnąć tą sprawę.

Przegrywasz lub przegrywałeś zapewne dużo gier, przez co dużo tracisz za lose a mało dostajesz za win. Aby to naprawić musisz zacząć wygrywać więcej meczy niż przegrywasz lub wejść na jakiś win-streak. Gdybyś wygrał dajmy na to 5 rankedów z rzędu znacznie zwiększyłbyś swoje MMR czyli jak wiele już osób mówił: Twoje ukryte ELo które definiuje ilość LP za win/lose względem jakiej dywizji jesteś. Przy tak dużych stratach musi to znaczyć, że przegrałeś naprawdę dużą ilość meczy.

wikmk9.jpg

Opublikowano

Na to nic nie poradzisz. Kochany Riot. Podobno to ,że jesteś legendary i masz farme coś wpływa na pkt. Ale np. w moim przypadku

- Win + 15

- Lose - 25

Świetnie nie?

... Na ilość LP którą dostajesz nie ma znaczenia JAKIE MASZ STATY albo czy byłeś LEGENDARY czy nie ... Ma na to wpływ twoje ukryte elo (TO NIE JEST TO ELO NA LOLKINGU) i elo przeciwników jakich Ci dobiera. Jeśli dostajesz po 4-6 pkt to znaczy że twoje ukryte elo jest bardzo zaniżone i system ligowy nie pozwala ci wybić się wyżej. Dostajesz po 4 pkt ale twoje ukryte elo cały czas rośnie więc po jakimś czasie wygrywania, twoje ukryte elo wyrówna sie z ligą silver 5 i będziesz dostawał normalnie po 10-20 pkt .

185101413585933840951.png

Lecze raki w soloq <3

Opublikowano

zasada jest tutaj taka (mniej wiecej sa też inne czynniki:

Jak masz większą lidzbę Win nad Lose dostajesz więcej tracisz mniej

Jak masz Lose nad Win tracisz więcej dostajesz malutko

A jak Lose=Win to mniej więcej po tyle samo :)

bzdura :) Mam ponad 30 wygranych więcej niż porażek. Za wygraną dostaje 10-15 lp a za przegraną tracę nawet do 27. Wczoraj po wygranym meczu byłem bardzo zaskoczony kiedy za wygraną dostałem 7 lp kiedy mecz wcześniej za przegraną straciłem ponad 20 ... także to co tutaj napisałaś raczej się nie sprawdza :)

ostrywariat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...