Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Ankieta]Zagrali byście na takim serwie ?

Zagrali byście na takim serwie ?  

4 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zagrali by?cie na takim serwie ?

• Zagra?/Zagra?a bym
    • Nie zagra?/zagra?a bym

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ;). Tak jak w temacie ;) Jestem ciekawy czy byście zagrali na takim serwerze Minecraft ;).
A chodzi o to, że wpadł mi pomysł do głowy żeby założyć serwer "Survival + Frakcje + mcMMO + Hardcor".

Survival + Frakcje + mcMMO + Hardcor ? Co za urojony pomysł.

Otóż nie myślę, że by to wypaliło tylko, że nie mam na to funduszy mam 12zł na jednym hostingu i serwer 10 slotowy Survival i jak byście chcieli zagrać na takim serwerze to bym skądś ogarnął te pieniądze i postawił taki serwer tylko powiedzcie ile to musi mieć slotów żebym wiedział na co się porywam ;).

Jak chcecie tylko napisać, że byście grali to zamiast tego oddajcie głos czy byście grali to oddajcie go w ankiecie i nie spamujcie pod tematem ;)

Farciarz666_eune_110_1_logo.png

Spalam blanta, myśleć zaczynam, pusta łepetyna wypełnia się w rymach
Spalam blanta, mija chwila, czuję się wolny jak ptak i wolny jak ślimak

~Arab

Opublikowano

Serwer z frakcjami to minimum 40 slotów. Dodatkowo nie masz pewności czy ten serwer wypali,bo podobnych serwerów jest już dużo. Więc jeśli dodasz tam kilka pluginów na gildie,hardkora i coś tam to i tak raczej nie zagra tam dużo osób. No chyba,że miałbyś jakąś znaną osobę,która by Cię promowała np.na youtube.

1393619387-U339575.png

Opublikowano

Ale wiesz może wypali ;) Ale na razie muszę uzbierać pieniądze.

~Arab

Opublikowano

Nie. Jest to za duża mieszanka. To nie możliwe, nawet zestawienie pluginów.

Przykładowo: McMMO na Hardcore? Jedni mocniejsi, drudzy nie.

Z taką miesznką to możesz startować min. 200 slot. ;)

Opublikowano

Nie podoba mi się łączenie hardcora z RPG (poprzez mcMMO) ;/ Ale to tylko moja opinia ;p

Postaw serwer 150-200 slotów z TS i stronką www co prawda będzie cię to kosztować z conajmniej 210 zł/miesiąc ale jeżeli serw wypali to raz dwa to wyrównaż a nawet będziesz miał nadwyżkę :)).

Opublikowano

No tak to jak bym usunął mcMMO to by wypalił ? ;D Ale na razie i tak zbieram fundusze ;d

~Arab

Opublikowano

Nie jest za dużo slotów na początek i może się lagować pod taką ilością pluginów.

Myślę że serwer byłby bardzo fajny ale polecam zwiększyć sloty żeby płynniej chodził

Jeżeli potrzebujesz pomocy ze swoim serwerem minecraft: spolszczeniem pluginów, naprawa i konfiguracja pluginów, moderowaniem serwerem to pisz do mnie na pw szybko odpisze i doradzę. Seenday

Opublikowano

Up to ja wiem i zamierzam to zrobić tylko pytam się was czy byście grali bo chce wiedzieć czy mi się to opłaca ;)

~Arab

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...