Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] HOSTINGI!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie dotyczące hostingów... chce założyć serwer 100slotów i przy około 40 pluginach. Jaki polecacie hosting... i możecie mi wyjaśnić czym różni się VPS od serwera Dedykowanego? :D z góry Dzięki ;3 +

Opublikowano

VPS'y - są to że tak powiem "kawałki" dedyka.

Dedyk - fizyczny serwer umieszczony w DC

Polecam fiberhost.pl mimo że nie mają dedyków.

Opublikowano

"kawałki" dedyka-,- Jak bym jeszcze rozumiał co chciałeś mi napisać to ci dam Like ;3 ;D

Opublikowano

"kawałki" dedyka-,- Jak bym jeszcze rozumiał co chciałeś mi napisać to ci dam Like ;3 ;D

Virtual Private Server (VPS) - jest to podział maszyny, jaką jest serwer, na kilka mniejszych, wirtualnych. VPS umożliwia pełny dostęp do konta root. Do zarządzania VPS-ami najczęściej wykorzystuje się oprogramowanie Xen, VMware, FreeVPS, Virtuozzo, OpenVZ.

Opublikowano

Nie ma co bawić się w VPSa
Polecam hosting www.fiberhost.pl
Dlaczego?

Bo mają najtaniej.

Wysokie stawki sms.

Lokalizacja Polska.

Nie ma lagów

Support Pomaga!

Opublikowano

@up dlaczego?

1. Wychodzi dużo taniej

2. Większe możliwości tj. możliwość postawienia serwera teamspeak czy strony www.

3. Decydowanie o ilości slotów.

Z najlepszymi serwerami spotkałem się na ovh i kimsufi

Opublikowano

@up dlaczego?

1. Wychodzi dużo taniej

2. Większe możliwości tj. możliwość postawienia serwera teamspeak czy strony www.

3. Decydowanie o ilości slotów.

Z najlepszymi serwerami spotkałem się na ovh i kimsufi

Stawianie apache + serwer gry nie jest najlepszym wyjściem. Gra jak i w sumie strona jest bardziej podatna na ataki DDoS.

Myślisz, że dlaczego większość hostingów ma wyłączoną tą opcje na dedykach :x?

Opublikowano

Jeżeli chcesz postawić naprawdę duży i poważny serwer minecraft to nie idź na fiber hosta ;p Dlaczego?Ponieważ:

1.Fiber host daje limit 120 slotów (a więc słabiutko ;p).

2.Nie udostępniają serwerów dedykowanych (nawet za ekstra opłatą).

3.Fibre host nie daje serwa TS3 ani dostępu do SSH ;/

Ja ci osobiście polecam hosting sored.pl bo mają dobre maszyny i dają mase profitów za wykupienie u nich serwera.Aczkolwiek jeżeli masz u nich serwer to musisz sam ogarniać sprawy techniczne a na fiberhost wiedzy w tych sprawach nie potrzebujesz ;p Poza tym fiberhost jest tańszy...

Opublikowano

Jeżeli chcesz postawić naprawdę duży i poważny serwer minecraft to nie idź na fiber hosta ;p Dlaczego?Ponieważ:

1.Fiber host daje limit 120 slotów (a więc słabiutko ;p).

2.Nie udostępniają serwerów dedykowanych (nawet za ekstra opłatą).

3.Fibre host nie daje serwa TS3 ani dostępu do SSH ;/

Ja ci osobiście polecam hosting sored.pl bo mają dobre maszyny i dają mase profitów za wykupienie u nich serwera.Aczkolwiek jeżeli masz u nich serwer to musisz sam ogarniać sprawy techniczne a na fiberhost wiedzy w tych sprawach nie potrzebujesz ;p Poza tym fiberhost jest tańszy...

Chyba aż 120 slotów :D

Na ts3 trzeba licencje więc nikt za darmo nie dostaje w żadnej firmie :)

Opublikowano

Chyba aż 120 slotów :D

Na ts3 trzeba licencje więc nikt za darmo nie dostaje w żadnej firmie :)

120 slotów to malutko średnia slotów dużych serwerów to 150-200 ;p

Na ts3 są dwie licencje:

Komercyjna (czyli musisz ją kupić)

Non-profit (nie musisz jej kupić ale musisz spełnić parę warunków aby ją otrzymać :/)

Opublikowano

kupuje sie VPS'a albo dedyka... nie ma co sie bawic w jakies beznadziejne craftservy i inne badziewia gdzie nawet nie postawisz tam teamspeak'a i innych serwerow do innych gier, jak w mojim przypadku sie to czesto dzieje

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...