Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Jax

jambojet

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, czy warto kupić jaxa? Chce nim grać rankedy bo wczoraj zacząłem i aktualnie mam 1 przegrany i 1 wygrany. Jeśli warto to i poproszę najlepszy build na topa. Czytałem, że jakiś rok temu dostał niezłego nerfa i nie warto teraz nim grać. Może polecicie coś innego do 1350 ip na rankedy?

Wiecie Gdzie Mam te wasze + i - ,?? tam gdzie światło nie dociera (domyślcie się gdzie....)

Opublikowano

jax całkiem dobry.

build to : buty merce/tabi, botrk (pol. ostrze zniszczonego króla), frozen mallet, black cleaver, trinity force, maw of malmortius. (zamiast frozena można zrobić warmoga)

- doskok

- aoe stun

- combo (ładujesz po 6 lvlu passywke ulta, czyli 2 aa, włączasz W i skaczesz na przeciwnika, w tym momencie zadajesz obrażenia z W i z pasywki ulta czyli bardzo dużo obrażeń w jednej chwili, do tego można dorzucić stuna i wtedy przeciwnik jest martwy)

- op w late

- boost do as

- kozacki w 1v1

- system ucieczki (doskok do sojusznika, sojuszniczych creepów lub do naszego warda)

Opublikowano

@UP XDD

" btw. masz 30 lvl, grasz rankedy i korzystasz z mobafire i nie umiesz tworzyc własnych buildów ? (brąz X czeka) "

Ja też czasami zerknę na jakiś build na Solomidzie mając 30 lv xD .

Polecam :

mercurys-treads.png/ninja-tabi.png + blade-of-the-ruined-king.png ( jeżeli papierowy enemy team i wiesz że wygrasz : zephyr.png ) jeżeli nie + warmogs-armor.png / sunfire-cape.png + trinity-force.png / hextech-gunblade.png / guardian-angel.png

Maxujesz W potem Q , jednak Q potem W też dobra opcja.

M%C3%B6nastic_eune_64_1_logo.png

Opublikowano

Zamiast trinity dobrze jest zrobić zefir jeśli przeciwnicy mają duzo cc(alistar, leona i inne shity), dodatkowo daje troche ad i as co na jaxie jest przydatne.

Jeśli kupisz zefir pamiętaj zeby wtedy zrobić Ninja tabi bo pasyw z merców i zefiru się nie stackuje.

btw. masz 30 lvl, grasz rankedy i korzystasz z mobafire i nie umiesz tworzyc własnych buildów ? (brąz X czeka)

+1

@UP XDD

" btw. masz 30 lvl, grasz rankedy i korzystasz z mobafire i nie umiesz tworzyc własnych buildów ? (brąz X czeka) "

Polecam :

mercurys-treads.png/ninja-tabi.png + blade-of-the-ruined-king.png ( jeżeli papierowy enemy team i wiesz że wygrasz : zephyr.png ) jeżeli nie + warmogs-armor.png / sunfire-cape.png + trinity-force.png / hextech-gunblade.png / guardian-angel.png

Arron napisał że nie robi się blade of ruined i hextecha razem...

Nie maksuje sie w tylko q, w jest tylko do tego żeby zrobic troche więcej dmg na pasywce z ulti, a i tak nie bardzo bo nie ma się za wiele AP.

Opublikowano

@UP XDD

Polecam :

merce+zefir = gówno, tracisz tylko ich passyw, strata slotu

Opublikowano

Polecam Ci za 1350 Nasusa.

Life steal z pasywa

+3 dmg jeśli się kogoś zabije z Q

Mocarny slow

AOE ulti

Heal

Trudny do skontrowania

Dobry przez wszystkie fazy gry

Łatwo nim wycarrować grę.

279981407253602336505.png
Opublikowano

Na wczesne rankedy jest dobry trynamare !

- doskok

- heal

- slow

- no i ulti :)

Jak lubisz trolować to możesz nim na solo topie zagrać pod ap :D

Kilk :)

b5c37939ebedbd32c2e590cf9fb67258.jpg

Opublikowano

chujowy jak nieszczescie

nie robi sie hextecha i botrk, bo traci się passyw, do tego buty 3 i bt. (LOL)

zastosuj mój build.

btw. masz 30 lvl, grasz rankedy i korzystasz z mobafire i nie umiesz tworzyc własnych buildów ? (brąz X czeka)

JAki pasyw się kurwa traci ?! Nie znasz się to nie wypowiadaj, UNIQUE AKTYW działa tylko jeden na item, czyli z botrk działa odzielnie i z hextecha działa odzielnie i ten build co dałeś też jest gónwniany, Jax to hybryda:

merce,botrk,tf,guinsoo,warmog,omen/hextech/ga(zależy co ptorzebujemy)

A postać bardzo mocna, osobiście polecam, resisty z ulta, dobry harras, w wymianach 1v1 z większością postaci bez problemu wygrywa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...