Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Opłaca się sprzedać drużyne/gildie nie przez allegro?

SNAPPLE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

bo mam taki problem gdyż znajomy z druzyny chce kupic druzyne ode mnie za 130zł przelew a wypiera sie allegro bo nie ma konta i nie chhce zadnych prowizji placic ani nic bo ponoc ze 130zł to ze 40+zł wychodzi normalnie bym sie zgodzil ale on chce bym ja pierwszy mu przekazał przywódce a potem on mi placi dopiero tak wiec nie wiem co zrobic przesle wam rozmowe:

1. jak juz mowilem, nie mam konta allegro nawet, bo poprostu nie potrzebuje. umowa jest prosta, przekazujesz druzyne, wplacam kase. jesli masz konto w mbanku, getinbanku albo w skoku, kase dostaniesz w max godzine. jesli jakis inny, na maila przesle Ci potwierdzenie przelewu i kasa bedzie w max 2dni. wybor nalezy do Ciebie

2.owszem jest taka opcja, ale ja mam wlasna dzialalnosc i wydana kase chce sobie wliczyc w koszty, a gdybym uzywal portali posredniczacych, musialbym blisko drugie tyle oddac do zusu skladek, co jak sam wiesz, mija sie juz calkiem z celem. a dlaczego mialbys dac pierwszy? no nie wiem, moze poprostu dlatego ze jedynym stratnym tu moge byc tylko ja? 130zl to juz jest duza kasa a za wirtualne dobro, niby jak Ci potem udowodnie ze nie dotrzymales slowa? a Ty? zostajesz w druzynie a nawet jesli cos by sie dzialo to zawsze mozesz ja potem sabotowac i ludzie poodchodza, a co mi wtedy po pustej druzynie? sam pomysl...pozatym piszac o tym ze sam bedziesz coraz mniej gral i chcesz sprzedac druzyne, dales mi do myslenia czy czasem nie wrocic do swojej i wydac te 50zl wiecej a rozwinac sobie ja dalej samemu...wiec uprzedzam, moja propozycja wieczna nie bedzie, przez weekend u czere, przemysle dokladnie swoja sprawe wiec jesli faktycznie chcesz sprzedac, czasu masz niewiele. a napewno sam doskonale wiesz, ze nikt Ci tej druzyny nie kupi bo jesli ktos w ta gre gra, to tylko ludki w wieku max 16 lat ktore ledwo moga raz na jakis czas wyslac sms dla oponek. sporadycznie graja ludzie w wieku moim czyli 18+ a zeby ktorys chcial wydac tyle kasy, szczerze watpie. wystarczy zobaczyc na allegro jaka "popularnoscia" ciesza sie sprzedaze kont itp w tej grze. w ciagu ostatnich 2 miesiecy, zero zakonczonych transakcji. wiec przemysl sobie na spokojnie, jak zdecydujesz, daj znac

3.Boziu to sie zastanawiaj, w takim razie ja rezygnuje i po powrocie od Czere, prawdopodobnie wroce do swojej druzyny. tlumaczylem Ci jasno i wyraznie, ze jesli zrobie zakup przez portal, zrobie przelew payu czy chocby zwykly z aneksem do zakupu prez portal, majac wlasna dzialalnosc, musze sie rozliczac. a chcesz wiedziec ile musialbym odtracic podatku za przelew 130zl? dokladnie wyliczone, 46,30zl...wiec mija sie to z celem. nie wierzysz, poszukaj w google , na jakiej zasadzie prowadzi sie dzialalnosc. w takim razie zamykam temat , nie to nie, ja nic nie trace, Ty tez i po sprawie. w takim razie powodzenia ze sprzedaza, choc oboje wiemy, nie sprzedasz tego ale spoko

Opublikowano

Ewidentnie kręci. Konto na allegro można założyc w każdej chwili na osobą prywatną i rownież kupic bez aktywacji konta.I nie musi się z tego rozliczac nikt

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...